تلاش بیثمر برای تسهیل دسترسی مسیر بیمارستان امام رضا(ع)/ پزشکان زیرمیزیبگیر تعلیق و جریمه شدند
به گزارش «شهر بیست»، سید مهدی محصل همدانی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته تامین اجتماعی در بیمارستان امام رضا(ع) قم برگزار شد، به ارائه گزارشی از عملکرد مدیریت درمان بیمه تامین اجتماعی طی سال ۱۴۰۰ پرداخت و به اجرای طرح نسخه الکترونیک اشاره کرد و گفت: بالغ بر ۹۸ درصد نسخههای درمانی صادر شده در قم به صورت الکترونیک بوده است.
وی همچنین به حمایت دولت از سیاست فرزندآوری اشاره کرد و گفت: سال گذشته برای ۷۷۷ نفر از مراجعین، پرونده نازایی تشکیل شد و تاکنون بالغ بر یک میلیارد و سیصد میلیون تومان در این زمینه هزینه شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی قم از دیگر اقدامات خوب سال گذشته به رایگان شدن خدمات درمانی بیماران کرونایی اشاره کرد و گفت: همچنین تمام هزینه بستری بیماران بالای ۶۵ سال در بیمارستانهای دولتی و تامین اجتماعی رایگان شده است.
*کسب رتبه نخست اعتباربخشی بیمارستان امام رضا(ع)
محصل در بخش دیگری از این نشست خبری به جایگاه ممتاز بیمارستان امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: این بیمارستان در سال ۱۴۰۰ موفق شد رتبه نخست اعتباربخشی را کسب کند و اورژانس این بیمارستان نیز در بین اورژانسهای تامین اجتماعی، حائز رتبه اول شد.
وی همچنین از اضافه شدن شش تخت به بخش مراقبتهای ویژه نوزادان نارس (NICU) خبر داد و گفت: سال گذشته بیمارستان امام رضا(ع) توانست لوح «دوستدار مادر و کودک» را دریافت کند و راهاندازی چهار اتاق زایمان راحت و طبیعی با LDR نیز در دستور کار است.
وی به انجام ۱۷۵۹ عمل زایمان در بیمارستان امام رضا(ع) طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: از این میان ۷۱۰ زایمان به صورت سزارین و ۱۰۴۹ زایمان به صورت طبیعی بوده است.
*پذیرش دو هزار بیمار کرونایی
مدیر درمان تامین اجتماعی قم در ادامه به پذیرش ۲ هزار بیمار کرونایی طی سال ۱۴۰۰ در بیمارستان امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با تلاش کادر درمان و خدمات ارائه شده، میزان مرگ و میر بیماران بستری در این مرکز درمانی زیر ۱۰ درصد بود که از نظر استانداردها بسیار مطلوب است.
محصل همچنین به میزان مراجعه بیمهشدگان به مراکز درمانی تامین اجتماعی در استان قم اشاره کرد و گفت: سال گذشته آمار هشت میلیون بار مراجعه به مراکز درمانی ثبت شده است که ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار مرتبه به درمان غیر مستقیم و حدود ۲ میلیون و دویست هزار مرتبه به درمان مستقیم اختصاص داشته است.
*رشد ۵۰ درصدی پرداخت هزینه درمان بیمهشدگان تامین اجتماعی
وی افزود: سال گذشته هزینهای بالغ بر ۶۸۴ میلیارد تومان صرف هزینه درمان بیمهشدگان شده است که نسبت به سال ۱۳۹۹ رشد ۵۰ درصدی داشته است؛ از این میزان، حدود ۵۰۳ میلیارد تومان در بحث درمان غیر مستقیم و مراکز طرف قرارداد بوده و ۱۸۰ میلیارد تومان هم در بحث درمان مستقیم بوده است.
محصل تصریح کرد: تعداد بیمهشدگان تحت پوشش درمان تامین اجتماعی در استان قم در پایان سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۸۰۵ هزار نفر بوده است که مدیریت درمان به ازای هر یک از بیمهشدگان تحت پوشش، بیش از ۸۵۰ هزار تومان هزینه کرده که حاکی از رشد ۴۷ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ است.
*افزایش مراجعه به مراکز ملکی تامین اجتماعی
مدیر درمان تامین اجتماعی قم همچنین به افزایش ۲۰ درصدی مراجعه به مراکز ملکی تامین اجتماعی قم طی سه ماه ابتدایی سال جاری اشاره کرد و گفت: رشد تعرفههای درمانی، افزایش مشکلات اقتصادی و تقویت کیفیت خدمات در مراکز ملکی در این موضوع تأثیرگذار بوده است.
محصل افزود: در سه ماه نخست سال جاری بدون استقراض از بانک رفاه، بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان به مراکز طرف قرارداد پرداخت شده که این سطح پرداخت بیسابقه بوده است.
*دندانپزشکان تمایلی برای طبابت در مراکز ملکی تامین اجتماعی ندارند
وی همچنین در خصوص کمبود دندانپزشک در مراکز درمانی تامین اجتماعی، گفت: متاسفانه بسیاری از خدمات دندانپزشکی در تعهد سازمانهای بیمهگر نیست و بهدلیل گرانشدن تعرفههای دندانپزشکی نیز سلامت دندان بسیاری از اقشار جامعه به خطر افتاده که باید مسئولان نظام سلامت فکر عاجلی برای این موضوع کنند.
مدیر درمان تامین اجتماعی قم ادامه داد: در استان قم بهدلیل تفاوت چشمگیر اختلاف تعرفه دولتی و غیردولتی، بیشتر دندانپزشکان تمایلی برای ورود به مراکز ملکی تامین اجتماعی ندارند و چند دندانپزشک همکار ما نیز ایثار میکنند که با ما همکاری دارند.
محصل با تأکید بر اینکه تعداد دندانپزشکان پاسخگوی نیازهای استان نیست، افزود: در حال رایزنی برای رشد پرداخت دندانپزشکان هستیم تا انگیزه آنان نیز برای ورود به مراکز ملکی افزایش پیدا کند.
*تلاش بیثمر برای تسهیل دسترسی مسیر بیمارستان امام رضا(ع)
وی همچنین در خصوص بحث همیشگی دسترسی نامطلوب همشهریان به بیمارستان امام رضا(ع)، گفت: این موضوع از زمان افتتاح بیمارستان امام رضا(ع) تاکنون مطرح بوده و با وجود نامهنگاری با استانداری، شهرداری و شورای شهر برای تسهیل راه دسترسی بیمارستان چه از طریق جاده اراک و چه از طریق داخل شهر به نتیجه نرسیده است.
*پزشکان زیرمیزیبگیر تعلیق و جریمه شدند
مدیر درمان تامین اجتماعی قم در بخش دیگری از این نشست به موضوع دریافت زیرمیزی پزشکان اشاره کرد و گفت: زیرمیزی یکی از نقاط تاریک جامعه پزشکی و باعث شرمساری ماست. اگر فردی در این خصوص شکایتی داشته باشد در مرحله اول باید به بازرسی دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کند.
محصل خاطرنشان کرد: ما در بخش درمان تامین اجتماعی نسبتبه این قضیه حساسیت خاصی داشتیم و با پیگیریهای انجام شده، تعدادی از پزشکان از سوی نظام پزشکی تعلیق و جریمه شدند و باید تلاش کنیم این لکه ننگ را از دامن جامعه پزشکی پاک کنیم.
وی همچنین در پایان از خدمات و تلاشهای صادقانه دکتر داوود علیمحمدی مدیر سابق درمان تامین اجتماعی قم که طی ده سال تلاش چشمگیری برای ارتقای زیرساختها و افزایش کیفیت خدمات درمانی بیمهشدگان تحت پوشش تامین اجتماعی داشت، قدردانی کرد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Thursday, 14 November , 2024