انتقاد از طراحی خطوط ریلی در قم/ ادامه پروژه مترو می‌تواند به‌شکل روسطحی باشد

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر قم با بیان اینکه در صورت امکان باید مترو را به‌صورت رو سطحی اجرا کنیم چراکه هزینه تمام‌شده آن یک پنجم خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه کلید خطوط ریلی شهر قم از دهه ۸۰ زده شد، طراحی آن متناسب با شرایط امروز نیست، در حال حاضر در مورد خط A مترو قم محدودیت تأمین ناوگان داریم و مراحل اجرایی فاز ۲ خط A نیز در دستور کار است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
انتقاد از طراحی خطوط ریلی در قم/ ادامه پروژه مترو می‌تواند به‌شکل روسطحی باشد
شناسه : 53480 | انتشار : 23 خرداد 1401 - 19:58   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، سید محمدحسین دهناد در جلسه کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر قم که در محل کارگاه دپو مترو قم برگزار شد، به اهمیت توسعه حمل‌ونقل عمومی اشاره کرد و اظهار داشت: برای حل مشکلات ترافیکی شهر راهی جز توسعه حمل‌ونقل و عمومی نداریم.

وی، مؤلفه توسعه حمل‌ونقل عمومی در همه شهرهای توسعه‌یافته دنیا را توسعه سیستم ریلی دانست و افزود: متأسفانه در سالیان گذشته توسعه حمل‌ونقل عمومی در سطح ملی مورد غفلت قرارگرفته و اولویت تصمیم‌گیرندگان نبوده که باید دیدگاه‌ها تغییر کند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر قم، درآمدهای حاصل از توسعه خطوط ریلی کشور از محل درآمد ترانزیت بار را موردتوجه قرار داد و تأکید کرد: با توسعه خطوط ریلی کشور می‌توانیم صادرات نفت را متوقف کنیم، اما حمایت دولت‌ها از سیستم ریلی کم‌رنگ بوده است.

وی ادامه داد: امروز کلان‌شهرهای ریلی دارای محدودیت‌هایی در سیستم ریلی در زمینه ساخت، بهره‌برداری و نگهداری آن‌ها بوده و شهرداری‌ها به‌تنهایی قادر به تأمین هزینه‌های قطار شهری نیستند.

دهناد به توسعه خطوط ریلی شهری در شهرهای توسعه‌یافته نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از شهرهای توسعه یافتی ریلی دنیا مانند مسکو و پاریس، با توجه به قدمت سیستم ریلی هنوز درحال‌توسعه سیستم ریلی شهر هستند که دسترسی به ایستگاه مترو با طی حداقل فاصله امکان‌پذیر باشد.

وی در ادامه طراحی خطوط ریلی شهر قم را مناسب با نیازهای روز شهر ندانست و ابراز کرد: با توجه به اینکه کلید خطوط ریلی شهر قم از دهه ۸۰ زده شد، طراحی آن متناسب با شرایط امروز نبوده و در حال حاضر در مورد خط A مترو قم محدودیت تأمین ناوگان داریم و مراحل اجرایی فاز ۲ خط A نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس کمسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر قم تصریح کرد: در قسمت‌هایی که امکانش بوده باید مترو را به‌صورت رو سطحی اجرا کنیم و با توجه به اینکه هزینه تمام‌شده آن یک پنجم خواهد بود، باید به آن به‌صورت جدی پرداخته شود.

وی، مشکل تأمین ناوگان منوریل به علت محدودیت در تولید واگن آن در کل دنیا را نیز مطرح کرد و یادآور شد: یکی دیگر از موارد مورد بررسی در موضوع مترو، بحث تلاقی آن با قطار سریع‌السیر اصفهان-قم- تهران است.

دهناد در پایان به لزوم حمایت‌های دولت برای اجرا و توسعه حمل‌ونقل ریلی تأکید کرد و گفت: حمل‌ونقل ریلی هزینه بالایی دارد و درصورتی‌که یارانه بنزین پرداختی توسط دولت به توسعه حمل‌ونقل ریلی اختصاص داده شود، بازدهی بیشتری خواهد داشت.

نوشته های مشابه
انتقاد مدیرکل اوقاف قم از مدیران شهرداری/ اجازه تخریب قبرستان نو را نمی‌دهیم
نمایشگاه «یاد یاران» در قم آغاز به کار کرد
مرکز غیرمجاز دندان‌سازی در قم پلمب شد
برپایی نمایشگاه عکس دفاع مقدس در نگارستان اشراق
ثبت ۳۳ وقف جدید در قم
جشنواره روایت جهاد استان قم تمدید شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.