فیلم داستانی «عیار» رونمایی شد +تصاویر
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی دانشکده دین و رسانه، فیلم داستانی نیمه بلند «عیار» برای اولین بار و به صورت رسمی در دانشکدۀ دین و رسانه اکران شد.
در این نشست که به همت انجمن علمی دانشجویی دانشکده دین و رسانه و با همکاری مرکز خدمات حوزه علمیه برگزار شد، تعدادی از عوامل، کارشناسان و منتقدان فیلم، حضور یافتند و پس از اکران این فیلم، به نقد و تحلیل آن پرداختند.
پردۀ اول: رونمایی از «عیار»
بخش نخست این مراسم به اکران «عیار» اختصاص داشت. «عیار» روایت بیآلایش از زندگی طلبهای است که در جریان فعالیت تبلیغی در زندان به دنبال درخواست یکی از زندانیان، خود و خانوادهاش درگیر مشکلات و چالشهای پیشرو میشوند. این فیلم با حمایت مرکز خدمات حوزه های علمیه و توسط سید مهدی میرغیاثی به مرحله اکران رسیده و میرغیاثی علاوه بر کارگردانی، نویسندگی این فیلم را نیز بر عهده داشته است.
پردۀ دوم: نقد و تحلیل «عیار»
در بخش دوم این مراسم، اسدیزاده فیلمساز و منتقد فیلم، ضمن تقدیر از عوامل و سازندگان «عیار» بر ضرورت حضور پررنگ طلاب در عرصه فیلمسازی، و نقش مهم مراکز و نهادهای دینی در پشتیبانی از فعالیت طلاب در مسیر فیلم سازی تأکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به نقاط قوت و ضعف فنی و دراماتیک این فیلم گفت: با سفارشیسازی و در قید و بند قرار دادن سناریو، نباید فرم را از قالب جدا کرد تا به این شکل باعث کاهش کیفیت آثار تولیدی شود».
اسدیزاده همچنین به نکاتی دربارۀ تبیین موقعیت و شخصیت های «عیار»، تاثیر طراحی و تلفیق نور در سکانس ها، رعایت زیبایی شناختی تصاویر، جایگاه معما و تعلیق در پیشبرد روایت دراماتیک، طراحی صحنه و میزانسن و انتخاب بازیگران اشاره کرد.
در ادامۀ بخش دوم این نشست، دکتر شاهسیاه روانشناس و مشاور خانواده، سخنانی را پیرامون آسیبها و مشکلات رایج در خانوادههای طلبه، تعامل در روابط، مؤلفههای لازم در حفظ سلامت روانی اعضای خانواده بیان کرد.
وی در ادامه، وجود روحیه مسئولیت پذیری، عشق ورزی و احترام، دعا و توسل، خیرخواهی و حمایت روانی از همسر را از جمله ویژگی های مثبت شخصیت زن در فیلم «عیار» برشمرد که در بیننده حس تأثیرگذاری مثبت ایجاد میکرد.
شاهسیاه همچنین اظهار داشت: وظیفه روحانیت در عصر حاضر با سال های ابتدایی انقلاب متفاوتتر شده است، امروزه مخاطب با تصویر سازی مبانی در قامت فیلم و روایت، ارتباط تعاملی بیشتری با سوژه ها برقرار می کند.
دکتر میرجعفری کارشناس و مشاور خانواده نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی چالشهای فکری همسر طلبه، تغییر الگوی مصرف، تفاوت در پوششها و رفتار و معاشرت شخصیتها با یکدیگر را جزو مباحثی دانست که در این فیلم به چشم میخورد.
وی همچنین عنوان کرد: این فیلم مقایسه دو الگوی متفاوت در سبک زندگی بوده است: سبک زندگی ارزشی و اخلاقی، در مقابل شیوهای از زندگی که مبنا و اصول اخلاقی ندارد و این فیلم، تا حدودی توانسته فضای دوگانهای را در یک بستر به تصویر بکشد».
میرجعفری در ادامه به تبیین ضرورت شناخت منش و فرهنگ طلبگی در جهت شناخت واقعیات و جزئیات سبک زندگی طلاب و بازنمایی صحیح این گزارهها در آثار هنری پرداخت.
در پایان این نشست، حجت الاسلام فقیهی به نمایندگی از مرکز خدمات حوزه های علمیه، ضمن تقدیر و تشکر از سازندگان فیلم داستانی «عیار»، اظهار کرد: با حمایت و پیشگام شدن مرکز خدمات، در جهت هموار نمودن شرایط تولید و درکنار تلاش و ارائه طرح های خلاقانه و نوین از سوی طلاب فیلمساز و فیلمنامهنویس، مطمئناَ دریچهای رو به رشد، پیش روی فعالان دغدغهمند گشوده خواهد شد».
وی همچنین طلاب هنرمند را به ورود در عرصه تولید و خلق آثار داستانی دعوت کرد و به بیان سابقۀ حمایت این مرکز از طلاب هنرمند پرداخت.
*پردۀ آخر، تجلیل از طلبه فیلمساز
در پایان این مراسم از سید مهدی میرغیاثی با اهدای انگشتر یکی از شهدای غواص دوران دفاع مقدس به پاس فعالیت در عرصۀ تولید فیلمهای دینی تجلیل شد.
میرغیاثی دانش آموخته دانشکده دین و رسانه (دانشکدۀ صدا و سیما- قم) است و کارگردانی آثاری همچون: فیلم داستانی سخت شیرین، فیلم داستانی حوالی حریم، فیلم کوتاه وال، فیلم کوتاه همدلی و آثار دینی متعددی را در کارنامه خود دارد.
تنظیم گزارش: مرضیه بیگی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Saturday, 11 January , 2025