همایش اعضای شوراهای اسلامی استان قم برگزار شد +تصاویر
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، همایش اعضای شوراهای اسلامی استان قم شامگاه شنبه با حضور سید محمدتقی شاهچراغی استاندار، احمد حاجیزاده و ابراهیم معتمدی معاونان استاندار، عباس ذاکریان فرماندار، ماشاالله سعادتمند رئیس شورای اسلامی استان قم و شماری از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، فرمانداران، بخشداران و دهیاران در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد.
سید محمدتقی شاهچراغی استاندار قم طی سخنانی با اشاره به اهمیت و جایگاه شوراها در قانون اساسی، اظهار داشت: شوراها یکی از ارکان مهم تصمیمگیری در کشور هستند.
وی با تأکید بر غنیمت شمردن مسئولان و مدیران از فرصت کوتاه مسئولیت، تصریح کرد: کار پرحجم و سنگینی در پیش روی مسئولان استانی وجود دارد که این نظام مسائل کلان صرفاً با همراهی و همدلی تمام افراد تصمیمساز و تأثیرگذار حلشدنی است.
استاندار قم با اشاره به مباحث مطرحشده در خصوص ارزشافزوده در قانون بودجه در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: باید از برخی تبصرههای قانون بودجه نسبت به بهرهگیری از درآمدهای ناشی از ارزشافزوده توسط شهرداریها استفاده بهینهای انجام بگیرد.
وی یادآور شد: رویکرد مجموعه مدیریت استان کمک به شوراهای اسلامی شهر و روستا به شرط همراهی و همکاری این نهادها با سیاستهای کلان استان و دولت است؛ چراکه مردم در شرایطی که در آن قرار دارند حوصله جنجالهای بیثمر سیاسی و جناحی را ندارند.
شاهچراغی با بیان اینکه یکی از شرطهای رستگاری در جایگاه خدمت، همدلی و همزبانی است، افزود: طی شش ماه گذشته مجموعه مدیریت استان تلاش کرده تا مشکلات اصلی استان بخصوص در محلات کم برخوردار را احصا و شناسایی کند.
وی با اشاره به اهمیت توجه به جمعیت ساکن روستاهای استان اذعان کرد: اراده اصلی شوراهای اسلامی روستاها توجه به مشکلات و نیازهای مردم ساکن روستا باشد.
استاندار قم اظهار داشت: مجموعه مدیریت استان حاضر است در زمینه خدمت به مردم شهر و روستا بیشترین تعامل را با نمایندگان مستقیم مردم داشته باشد و در مباحثی هم که از توان استان خارج است از نهادهای مرکزی پیگیریهای لازم را انجام دهد.
همچنین ابراهیم معتمدی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با بیان اینکه بر این باور هستیم که شوراهای اسلامی شهر و روستا میتوانند بخش عمدهای از مشکلات مردم را برطرف کنند، ابراز کرد: مباحثی مانند عمران شهری و توسعه یکی از تکالیف و رسالتهای شوراها و شهرداریهاست و پارلمانهای شهری باید نسبت به تمام مسائل فرهنگی و روزمره مردم برنامه و دقت نظر داشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم ادامه داد: شوراهای اسلامی شهر و روستا با محوریت شهرداری و دهیاریها باید به محور هماهنگی با دستگاههای اجرایی برای حل معضلات مردم در تمام مباحث عمرانی، آسیبهای اجتماعی و تفریحی و … تبدیلشده و فرآیند حل مشکلات در مسیر بهتری دنبال گردد.
وی با تأکید بر اینکه شوراها مصداق عملی نظرسنجیها و دیدگاههای نخبگان بوده و در مدیریت استان نسبت به واگذاری بسیاری از امور در سطح محلی به شوراها نگاه مثبتی وجود دارد، اذعان کرد: لازم است تا با برخی اصلاحات در کارگروههای استانی، نماینده شهرداری و دهیاریها در تصمیمگیریهای پیرامون روستاها و بخشهای تابعه و شهرهای اقماری حضورداشته باشد.
معتمدی خاطرنشان کرد: حدود ۱۵۷ میلیارد ریال برای بهسازی ۷ نقطه از راههای مواصلاتی و حادثهآفرین قم از محل مصوبات سفر به این استان تخصیصیافته است که بهسازی و رفع نقاط حادثهخیز محور قم -جعفریه از این جمله است.
وی با بیان اینکه در خصوص مشکل برق شهرستان کهک و جعفرآباد رویکردهای مثبتی در سطح استان شکلگرفته است، گفت: کمیته مشترکی برای جمعآوری ظرفیتهای استان برای خدمترسانی شایستهتر در روستاها و شهرهای اقماری باید بین مسئولان استانی و شهری تشکیل شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم در پایان بیان داشت: باید مسیری در شهرداریهای شهرهای اقماری و بخشها دنبال شود تا به درآمد پایدار این مناطق منجر شود.
در ادامه احمد حاجیزاده سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قم طی سخنانی گفت: مشکلات مربوط به درمان و بهداشت در شهرستانهای جعفرآباد، کهک، شهر دستجرد و بخش خلجستان باید با همکاری بین شهرداریها و بخشداری این مناطق برطرف شود.
به گفته معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم، باید از ظرفیت بخشداران و فرمانداران جوان در شهرستانها و شهرهای اقماری در حل مشکلات روستاها و بخشهای تابعه استان استفاده بهینهای شود.
حاجیزاده همچنین عنوان کرد: در مسیر حل مشکلات مردم باید از تمام ظرفیتهای موجود استفاده گردد و امکان حضور نمایندهای از شورای اسلامی استان در کارگروههای معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قم برای انتقال مطالبات و دغدغههای مردم شهرهای اقماری فراهم است.
در ادامه ماشاءالله سعادتمند رئیس شورای اسلامی استان قم اظهار داشت: نهاد شورا یکی از مردمیترین مجموعههای حاکمیتی در کشور است و شوراها نمایندگان بیواسطه مردم بوده که مطالبات و انتظارات شهروندان را از طرحهای عمران شهری، مباحث تفریحی، اقامتی، فرهنگی، حملونقل و … را پیگیری میکنند.
وی با تأکید بر ضمانت اجرایی و قانونی مصوبات شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: در کلام و منطق امام راحل تصمیمات محلی به شوراها سپرده شده است و تمام مصوبات آن برای نهادهای حاکمیتی ضمانت اجرایی دارد.
وی با بیان اینکه در هفت اصل از اصول قانون اساسی به اهمیت موضوع شورا اشاره شده است، تصریح کرد: در منظومه فکری مقام معظم رهبری نیز شوراها نهادی برای تسهیل امور مردم بوده و این نهاد جلوه حضور و اراده مردم است.
رئیس شورای اسلامی استان قم یادآور شد: شوراهای اسلامی شهر و روستا طی ۲۳ سال از زمان تشکیل آن هنوز به منزلت و جایگاه واقعی خود نرسیده است و در دولت و مجلس فعلی ارادهای وجود دارد تا با اصلاح برخی قوانین و مقررات تصمیمگیری در سطوح محلی و منطقهای شهری به این نهاد واگذار شود.
وی با اشاره به دغدغههای عمومی شوراهای اسلامی روستاها و بخشهای تابعه گفت: حضور نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا در جلسات استانی متناظر با روستاها و بخشهای تابعه و استفاده از درآمدهای حاصل از ارزشافزوده در روستاها و بخشهای تابعه و شهرهای اقماری از مهمترین درخواستهای اعضای شورای اسلامی استان است.
همچنین خلیلی رئیس شورای اسلامی شهرستان کهک اظهار داشت: شوراهای اسلامی شهر و روستا بهعنوان پارلمان محلی نقش مهمی در احصای و پیگیری حل مشکلات مردم دارند.
وی، شهرستان کهک را از مستعدترین مناطق قم جهت توسعه و رونق گردشگری دانست و ابراز داشت: این شهرستان از ۱۸ روستا تشکیلشده که در تمامی آنها مشکلات زیرساختی و کمبود امکانات احساس میشود.
رئیس شورای اسلامی شهرستان کهک ادامه داد: این شهرستان در ۶ ماه نخست سال همواره با سرریز مسافر و گردشگر روبهرو بوده و به دلیل کمبود امکانات و ضعف در زیرساختها به همراه مسیر ناایمن دسترسی نگرانیهای زیادی را برای مردم و مسئولان محلی به وجود آورده است.
وی خاطرنشان کرد: مسیر ناایمن دسترسی، مشکلات زیرساختی در حوزه آب، برق و گاز از مهمترین دغدغهها و مشکلات مردم ساکن در کهک و روستاهای آن است.
خلیلی در پایان بیان داشت: از فرماندار این شهرستان درخواست میشود در تصمیمگیریهای مربوط به این شهر نظر اعضای شورای اسلامی شهر را نیز دخیل کرده و آنها را در جریان آخرین تصمیمات قرار بدهد.
در ادامه مریم محمدی رئیس شورای اسلامی شهرستان جعفرآباد طی سخنانی گفت: قطعی برق، مسیر ناایمن قم-جعفریه و مشکل مسیر دسترسی بخش قاهان از مهمترین چالشهای این شهرستان است.
وی با تأکید بر اینکه با وجود شبانهروزی شدن درمانگاه شهرستان جعفرآباد، مشکل درمان و بهداشت در این شهرستان جدی است و تجهیزات و امکانات لازم وجود ندارد، اذعان کرد: این مسئله سبب شده تا همچنان مشکلات اساسی ساکنان این شهرستان باقی بماند.
محمدی با بیان اینکه ۴۰ درصد جمعیت این شهرستان را اتباع خارجی تشکیل میدهد، عنوان کرد: جمعیت واقعی این شهرستان ۵۰ هزار نفر است درحالیکه بدون احتساب اتباع خارجی جمعیت این بخش ۲۵ هزار نفر ثبتشده و زیرساختهای لازم جهت خدماترسانی این شهرستان برای ۵۰ هزار نفر نیست.
وی مهمترین مشکلات این شهرستان را موردتوجه قرار داد و گفت: احداث یک بیمارستان با توجه به جمعیت بالای آن، ایمنسازی نقاط حادثهخیز و کاهش تلفات جادهای به همراه حل مشکل قطع برق و تأمین آب مورد نیاز از مهمترین نیازهای جعفرآباد است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان جعفرآباد در پایان ظرفیتهای اقتصادی و شهرستان جعفرآباد را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: شهرستان جعفرآباد ۲.۵ درصد از نیاز گوشتی کشور را تأمین میکند و نقش مهمی در امنیت غذایی کشور ایفا مینماید.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 7 February , 2025