دفن مستقیم زباله در قم به صفر میرسد
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، سید عبدالله میرابراهیمی روز سهشنبه در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از مجتمع فرآوری و پردازش پسماند البرز اظهار داشت: ۹۰ تن زباله تولیدی در قم روزانه به دلیل ارزش اقتصادی روزافزون آنها توسط زباله گردهای غیررسمی و همچنین پیمانکاران رسمی شهرداری تفکیک و به سایت البرز منتقل نمیشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته بهصورت متوسط روزانه ۶۰۳ تن زباله به سایت البرز منتقلشده است، اضافه کرد: طی چهار سال گذشته، هر سال بین دو تا ۴ درصد تولید زباله در قم کاهشیافته که یکی از عوامل مهم آن افزایش ارزش اقتصادی زباله و تفکیک آن توسط زباله گردها در کنار اصلاح رفتار مردم در تفکیک از مبدأ بوده است.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با تاکید بر اینکه از ۶۰۳ تن زباله منتقلشده به سایت البرز ۳۰۰ تن وارد بخش پردازش میشود، افزود: از این بین ۱۰ درصد زبالهها مجدداً مورد تفکیک قرار میگیرد که ۹ درصد از آنها را انواع پلاستیک تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: ۲۰ درصد زباله و پسماند تولیدشده در قم را انواع مواد پلاستیکی و نایلونی تشکیل میدهد؛ همچنین هماکنون ۳۰۰ تن زباله روزانه در قم دفن میشود که با راهاندازی خط جدید پردازش در سایت البرز از دفن آنها جلوگیری به عمل خواهد آمد.
میرابراهیمی با بیان اینکه از مجموع زبالههای روزانه منتقلشده به سایت البرز ۱۰ درصد از آنها ارزش اقتصادی داشته که ۹ درصد از آن را انواع پلاستیک شامل میشود، ابراز کرد: ۵۰ درصد زبالههای تولیدی در قم پسماند خوراکی و ارگانیک بوده که تبدیل به کود کمپوست میشوند.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم عنوان کرد: روزانه ۳۰ تا ۴۰ تن کود کمپوست در سایت البرز قم تولید میشود که با راهاندازی خط جدید پیشبینی تولید روزانه ۷۰ تن کود میرود.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد زباله تولیدی در قم ارزش حرارتی داشته که میتواند در تولید انرژی و مواد پایه نفتی مورد استفاده قرار بگیرد، گفت: هماکنون طرح مطالعاتی این مساله در حال انجام بوده که با نهایی شدن آن تا پایان شهریورماه سال جاری دفن زباله در قم به کمتر از ۱۰ درصد و نزدیک به صفر خواهد رسید.
میرابراهیمی با اشاره به فعالیت حدود ۳۰۰ گاراژ و انبار غیرمجاز تفکیک و جمعآوری زباله با گردش مالی بسیار بالا، عنوان کرد: این مراکز طی سالهای گذشته به یکی از آسیبهای شهر قم در حوزه مدیریت شهری، مباحث فرهنگی و امنیتی تبدیلشده است.
وی با تاکید بر تخلیه غیرمجاز نخالههای ساختمانی در ورودیهای شهر، ادامه داد: روزانه ۵ تا ۶ هزار تن پسماند و نخاله ساختمانی در قم تولید و در چهار سایت ویژه دپو میشود که این قبیل از پسماندها به دلیل عدم تقاضا در جامعه و ارزش اقتصادی خاص جذابیتی جهت تفکیک و بازآفرینی ندارد.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم اذعان کرد: روزانه همچنین ۵ تا ۶ تن زباله عفونی در قم تولید و بی خطرسازی و در لایههای آهکی دفن میشود که ۵۰ درصد از آن مربوط به درمانگاهها و مطبها و ۵۰ درصد نیز شامل بیمارستانهای بزرگ شهر قم میشود.
میرابراهیمی با بیان اینکه سایت البرز در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار بزرگترین مرکز مدیریت پسماند قم است، گفت: طبق پیشبینیهای انجام و با راهاندازی خط جدید پردازش، دفن زباله در قم تا پایان شهریورماه به صفر نزدیک خواهد شد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 7 February , 2025