جلسه ستاد پیشگیری آسیبهای اجتماعی جامعه برگزار شد +تصاویر
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، هفتمین جلسه ستاد پیشگیری و درمان آسیبهای اجتماعی جامعه با حضور سقائیاننژاد شهردار قم، حجتالاسلام وحدتی مدیر خدمات اجتماعی پیشگیری و درمان آسیبهای اجتماعی حوزههای علمیه، ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر قم، غریب مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، حجتالاسلام طباطبایینژاد سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، کلانترزاده مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری و دیگر مسئولان حوزه فرهنگی در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد.
حجتالاسلام وحدتی با اشاره به اینکه بالغ بر ۷۰ آسیب اصلی در جامعه احصا شده که باید برای اینها چاره اندیشی کنیم، گفت: حوزه علمیه در جایگاه خود دست یاری دراز کرده تا در فعالیتها دوشادوش دیگر دستگاهها در این زمینه اقدام جدی و علمی انجام دهد.
مدیر خدمات اجتماعی پیشگیری و درمان آسیبهای ستاد بحران حوزههای علمیه کشور افزود: ذیل این ستاد ۹ کارگروه شکل گرفته و امروز هفتمین جلسه است که بررسی کنیم چه اقداماتی می توانیم برای کنترل آسیبهای اجتماعی داشته باشیم.
وحدتی ادامه داد: موضوع حجاب و عفاف در دانشگاهها را دنبال کردیم و جلساتی با رؤسای دانشگاه ها برگزار شده تا قوانین مربوط به حجاب و عفاف با جدیت رعایت شود. همچنین در دستگاههای دیگر هم این حساسیت به بدحجابی باید ایجاد شود و هر دستگاهی به نوبه خود در اجرای قوانین حجاب و عفاف تلاش کند.
وی با بیان اینکه انتظاراتی از شهرداریهای کشور در حوزه فضای عمومی شهرها وجود دارد، ابراز کرد: با وجود تلاشهای شهرداری قم اما انتظار از شهری که میتواند الگویی برای دیگر شهرها باشد، بیشتر است.
وحدتی با اشاره به اینکه هجمه آسیبهای اجتماعی در سطوح مختلف جامعه زیاد است و هر ارگانی باید در چارچوب وظایفش برای کنترل و رفع این آسیب ها تلاش کند، گفت: باید همه در این زمینه هم افزایی کنند و ظرفیت عظیم و ارزشمند حوزه علمیه را نیز در کنار خود ببینند.
مدیر خدمات اجتماعی پیشگیری و درمان آسیبهای ستاد بحران حوزههای علمیه با بیان اینکه میتوانیم بگوییم شهرداری قم نخستین شهرداری موفق در کشور در زمینه کار بر روی آسیبهای اجتماعی است، خاطرنشان کرد: از شهردار و مجموعه شهرداری قم انتظار داریم که بیش از پیش با همکاری حوزه علمیه برای فضاسازی این موضوع در شهر تلاش کند تا بتوانیم با اقدامات موثر شهر قم را در این زمینه به عنوان الگو برای دیگر شهرها درآوریم.
معصومه ظهیری استاد حوزه و دانشگاه در این نشست بیان کرد: یکی از اقدامات و اهداف مهم این ستاد، آسیب شناساسی اقدامات انجام شده قبلی و احصای خلأهای موجود است.
وی با انتقاد از اقدامات جزیرهای در مباحث فرهنگی، اضافه کرد: دستگاههای فرهنگی باید اقدامات هماهنگ و اثرگذاری را برای جامعه هدف در شهر قم انجام دهند.
ظهیری با اشاره به دغدغه مندی شهرداری قم در مباحث فرهنگی و کاهش آسیبهای اجتماعی، ابراز داشت: مسئله مهم در اثرگذاری بیشتری اقدامات فرهنگی در شرایط کنونی، احصای خلأهای موجود برای اثرپذیرکردن اقدامات است.
در ادامه حسین غریب مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری قم با بیان اینکه شهرداری یکی از دستگاههای پای کار و فعال در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی است، تصریح کرد: آسیبهای اجتماعی به خصوص مباحث مربوط به عفاف و حجاب زیبنده شهر قم نیست.
وی افزود: در قالب قرارگاه ۱۹ دی و همکاری و تعامل نهادهای فرهنگی مانند حوزه علمیه قم، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری، سپاه و … اقدامات مطلوبی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی در قم در حال انجام است.
همچنین مصطفی ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر قم از اولویت مهم مباحث فرهنگی در مجموعه مدیریت شهری خبر داد و گفت: در بودجه سال جاری شهرداری قم، ۱۵ میلیارد تومان برای توسعه و تجهیز خانه موزههای شهیدان شهر قم اختصاص یافته است.
وی افزود: آماده سازی خانه موزه هیئت، خانه موزه مراجع، خانه موزه شهید فخریزاده و خانه موزههای شهیدان یک اقدام زیرساختی و زیربنایی در انتقال مفاهیم فرهنگی و مقابله با هجمههای دشمنان است.
وی اضافه کرد: در بودجه سال جاری ۱۳۰ میلیارد تومان به صورت مستقیم به فعالیتهای ورزشی و هنری و ۱۲ میلیارد تومان نیز به مباحث قرآنی و مساجد فعال شهری اختصاص پیدا کرده است.
در ادامه مهدی کلانترزاده مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری قم با بیان اینکه حدود ۱۲۰۰ سازه تجاری متعلق به شهرداری قم طی قراردادهایی به بخش خصوصی واگذار شده است، ادامه داد: همچنین برخی از عرصههای تبلیغاتی و تابلوهای اصلاع رسانی قم نیز با نظارت دستگاههای مسئول در اختیار شرکتهای خصوصی است.
وی افزود: ۱۷۲ سازه اطلاعرسانی به همراه ۲ نمایشگر دیجیتال ۲۴ متری و ۵۰ سازه فرهنگی شهرداری قم در طول سال در امر فرهنگ سازی مشغول فعالیت است.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری قم تأکید کرد: طی سالهای گذشته و با تاکید شورای فرهنگ عمومی بسیاری از تابلوهایی که تناسبی با جایگاه شهر مقدس قم نداشتند، جمع آوری شده است.
کلانترزاده با بیان اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها مرجعی است که میتواند محتوای سازههای تجاری نصب شده در شهر را تأیید کند، افزود: هم اکنون در بسیاری از سازهها و تابلوهای شهری، محتواهایی در زمینه ماه مبارک رمضان و فرهنگ شهروندی در حال اکران است.
حجتالاسلام محمد امینیان معاون امور تربیتی و پرورشی اداره کل آموزشوپرورش استان قم نیز در سخنانی با اشاره به تغییرات شهر قم، اظهار کرد: در گذشته شهر قم جدای از حرم مطهر حضرت معصومه(س) که نگین این شهر است، شهری بیروح و نازیبا بود ولی امروز وقتی وارد این شهر می شویم با شهری مدرن و زیرساختهای خیلی خوب مواجه هستیم که جای تقدیر از شهردار و مجموعه شهرداری قم دارد.
وی با تأکید بر اینکه شهرداری قم وظایفش را خیلی خوب انجام داده و ظرفیتهای فرهنگی هنری ممتازی را در این شهر ایجاد کرده است، گفت: با تحقیقی که کردم بیش از ۷۰ درصد خانوادههای دانش آموزان قم از ظرفیتهایی مانند خانه موزه شهید زینالدین بیاطلاع هستند و از این ظرفیتها بهرهبرداری نکردهاند.
معاون امور تربیتی و پرورشی اداره کل آموزشوپرورش استان قم خاطرنشان کرد: وظیفه آموزش و پرورش، حوزه علمیه و دیگر دستگاههای فرهنگی است که از این ظرفیتها در راستای اهداف فرهنگی و تربیتی بهره برداری کنند و به صورت عملیاتی در این حوزهها بیش از قبل وارد شوند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 7 February , 2025