آخرین کتاب زندهیاد رضا بابایی منتشر شد
به گزارش «شهر بیست» به نقل از مهر، نشر آرما در آغاز ماه مبارک رمضان و در آستانه دومین سالگرد درگذشت زندهیاد رضا بابایی کتاب «چنین گفت مهتاب» را در ۷۲ صفحه و بهای ۴۰ هزار تومان منتشر کرد. «چنین گفت مهتاب» آخرین کتاب زندهیاد بابایی است.
در معرفی این کتاب به قلم نویسنده آمده است:
«محمد مهتاب وجدان بیدار و اندیشههای پویای ما در زیر خاک قرون است. او به دنیا نیامد و در جایی درنگذشت و هرگز پا به شهر و دیار ما گذاشت؛ اما همیشه با ما بود؛ خاصه آنگاه که از غار تعصب بیرون میآمدیم و چشم در چشم حقیقت میدوختیم.
مهتاب نوری است که در شب تاریک میدرخشد و مگر تاریخ ما جز تاریکزار افسونگری ها بودهاست؟ او افسانه است اما کسی را افسون نمیکند. او سخنی نمیگوید که در پس آن حکمتی نهفته است؛ بلکه حکمتهای دروغین را از پرده عادات فکری ما بیرون میآورد و پیش روی ما میگذارد و سپس ما را لختی با آن رها میکند تا بیشتر بیندیشیم. حکایتهای او گفتوگوی وجدان ما با ما است؛ نه بیشتر.
جای محمد مهتاب در میان ما خالی بود و من کوشیدم این جای خالی را به نیروی خیال و نثر کهن پر کنم.»
زندهیاد بابایی در زمان حیات خود در یک یادداشت تلگرامی اشارهای به «محمد مهتاب» کرده است. بخشی از آن یادداشت چنین است: «…برخی از این یادداشتها سرنوشت عجیبی یافتهاند. مثلاً بعضی داستانکهایی که به نام محمد مهتاب، ساخته و نوشته بودم، سه مرحله را گذراندهاند: ابتدا با نام خودم پخش میشدند. کمکم نام من از زیر آنها برداشته شد و بدون نام نویسنده، انتشار یافتند. در مرحله سوم، اسمها و برخی نکتههایی که من در متن آورده بودم، تغییر کردند و اصل یادداشت به نام دیگران منتشر شد. مثلاً من در متن داستان، نوشته بودم شیخ حسن جهرمی، اما در متن جدید آمده است شیخ حسن جوری. از همه جالبتر اینکه دیدم در یکی از سایتها در زیر یکی از داستانکهای مهتاب، منبعی هم از کتابهای مشهور تصوف ذکر شده است و حتی صفحه کتاب را هم نوشته بودند! از این عجیبتر را هم دیدهام؛ اما چون میدانم که باورش برای دوستان دشوار است، از ذکر آن درمیگذرم.»
استاد رضا بابایی، سحرگاه دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ در قم درگذشت. او از سال ۱۳۹۸ مبتلا به سرطان شده بود. پژوهشهای او در حوزه مثنوی معنوی در جامعه ادبی کشور بسیار مهم و اثرگذار بود. از او به عنوان یکی از سرشناسترین اساتید ادبیات فارسی در حوزه علمیه قم نام میبردند.
بابایی پژوهشگر حوزه دینشناسی بود و از جمله آثار او میتوان به کتابهایی چون «دیانت و عقلانیت»، «آیین قلم»، «بهتر بنویسیم»، «نگاهی به اعجاز بیانی قرآن» و «پیوند جان و جانان» و… اشاره کرد. او همچنین کانالی تلگرامی به اسم «یادداشتها» داشت که در آن نکات مهمی را در نقد فرهنگ مینوشت. زندهیاد بابایی در این کانال نویسندگی و ویراستاری را نیز آموزش میداد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Saturday, 11 January , 2025