اسلام مخالف رفاه و ثروت نیست/ فقر تحمیلی جایگاهی در دین ندارد
به گزارش «شهر بیست» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجتالاسلام سید حسین حسینی قمی در سخنرانی دوشنبه شب حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به خطبه ۲۳ نهج البلاغه اظهار کرد: این خطبه به سه بخش تقسیم میشود که در بخش اول حضرت میفرماید تقسیم روزی دست خداست و کسانی که از روزی کمتری برخوردارند نباید به صاحبان ثروت حسادت بورزند، نسبت به آنها کینه و دشمنی پیدا کنند، از رحمت الهی ناامید شوند و سوء ظن به خدا داشته باشند.
وی گفت: بخش دوم این خطبه حضرت خطاب به ثروتمندان می فرمایند یادتان باشد که از وظایف شما دستگیری از نیازمندان، ارحام و خویشاوندان است و در بخش پایانی خطبه حضرت به صله ارحام که وظیفه همه است مردم را توجه میدهند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه این خطبه با این جمله آغاز می شود که همه امور از جانب خداوند و از آسمان نازل میشود، افزود: این اعتقاد ماست که مقدرات همه ما انسانها و همه چیز از جانب پروردگار نازل میشود و حضرت میفرمایند که برای هر انسانی خداوند یک روزی قرار داده و روزی را بین بندگان تقسیم کرده است.
وی تصریح کرد: حضرت میفرمایند تقسیم روزی دست خداست و اگر دیدید که کسی وضع مالی بهتری دارد و خدا اولاد بیشتری به او داده، وسیله فتنه برای شما نشود زیرا روزی انسان مقدر است و همه چیز در محدوده تلاش ما نیست.
حسینی قمی با بیان اینکه تقسیم روزی به این معنی نیست که ما تلاش نکنیم، گفت: همه چیز در تلاش ما خلاصه نمیشود و امیرالمؤمنین(ع) میفرماید همه چیز در ثروت و قدرت و مال دنیا خلاصه نمیشود و بالاتر از ثروت و مال دنیا این است که انسان به زشتیها آلوده نشود و پاک زندگی کند.
وی با بیان اینکه فقر تحمیلی در اسلام پسندیده نیست و توصیه نشده که کسی این فقر را تحمل کند، افزود: باید در برابر فقر تحمیلی و ظلم و تحریم بایستیم و مبارزه کنیم و اینکه امام خمینی(ره) به عنوان یک فقیه و مرجع دینی قیام کردند به خاطر این بود که در برابر فقر تحمیلی نباید سکوت کرد.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه این تفکر که در برابر ظلم باید سکوت کرد و مقدرات شما همین است یک تفکر اموی و برگرفته از جبر است، افزود: در اندیشه شیعی فقر تحمیلی و فقر از روی تنبلی مورد ستایش قرار نگرفته و تقدیر و روزی به معنی این نیست که ما تنبلی کنیم و یا در برابر چپاول اموال خود سکوت کنیم.
وی ادامه داد: تقدیر و روزی به این معنی است که ما تلاش خود را انجام دهیم و موانع را برطرف کنیم ولی اگر باز هم فقیر بودیم باید صبر و تحمل کنیم و نا امید نشویم و نسبت به کسانی که ثروت بیشتری دارند دشمنی نکنیم.
حسینی قمی با بیان اینکه امیرالمؤمنین(ع) فرمودند بالاترین ثروت معنویت است، افزود: در هیچ آیینی به اندازه اسلام به کار، کوشش، تلاش، عمران و آبادی توصیه نشده است و امام صادق علیه السلام فرمودند من از ثروتمندان مدینه هستم بنابراین ثروت داشتن اشکالی ندارد و اسلام تشویق کرده است که از راه حلال برای خود و خانواده خود رفاه ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه هیچ کسی به اندازه امیرالمؤمنین(ع) در مدینه کار عمرانی و آبادانی انجام نداد، گفت: خود امیرالمؤمنین(ع) فرمودند روزی که با حضرت زهرا سلام الله علیها ازدواج کردم فرش زیر پا نداشتم اما اکنون صدقات من ۴۰ هزار دینار است زیرا ایشان در ۲۵ سال خانه نشینی بیشترین کار و تلاش را انجام دادند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Tuesday, 11 February , 2025