نشست روئسای سازمانهای مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور در قم برگزار شد +تصاویر
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، نشست هماندیشی روئسای سازمانهای مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور به میزبانی شهرداری قم و حضور مدیران کشوری و سازمانهای مدیریت پسماند ۱۸ کلانشهر کشور برگزار شد.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم در ابتدای این نشست ضمن خیرمقدم به مهمانان و مسئولین کلانشهرهای کشور، هدف برگزاری این نشست را هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در امور اجرایی بین مدیران سازمانهای مدیریت پسماند در کلانشهرهای کشور دانست و افزود: استفاده از تجارب شهرهای مختلف درزمینه امور مدیریت پسماند و راهکارهای اجرایی این امور در این نشست و بخشهای تخصصی پیرامون آن موردبحث و بررسی قرار میگیرد.
سید عبدالله میر ابراهیمی با ابراز امیدواری از تأثیرگذاری این نشست گفت: تمامی شهرها و کلانشهرهای دنیا با موضوع مدیریت پسماند ارتباطی مستقیم داشته و مدیریت پسماند یکی از دغدغههای مهم زیستمحیطی محسوب میشود که نیازمند تبادل ایده و تجربه در راستای بهبود وضعیت مدیریت و نظارت بر طرحهای این موضوع باهدف اثربخشی بیشتر اقدامات و برنامهها هستیم.
*اهمیت قابلتوجه مشارکت شهروندان در مدیریت پسماند
معاون خدمات شهری شهرداری قم در این نشست از مشارکت حداکثری شهروندان بهعنوان نکته کلیدی در مدیریت پسماند در کلانشهرهای کشور یادکرد و افزود: نکته کلیدی و پاشنه آشیل شهرداری قم در مدیریت پسماند مانند بسیاری از کلانشهرهای دیگر، میزان مشارکت شهروندان است و طی برنامههای اخیر تلاش شده تا نظافت و نگهداری از شهر با مشارکت شهروندان انجام شود تا ضمن کاهش هزینهها حس تعلقخاطر شهروندان نیز افزایش یابد.
عباس ذاکریان ادامه داد: تغییر رفتار شهروندان در مدیریت پسماند و افزایش فرهنگ و اخلاق شهروندی در مسئولیتپذیری نسبت به حفظ نظافت و نگهداری از شهر طی سالهای اخیر در قالب برنامههای فرهنگی در حال اجرا است.
*قرارگاه خاص مدیریت پسماند راهاندازی میشود
مشاور وزیر کشور نیز در نشست هماندیشی روئسای سازمانهای مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور، اظهار داشت: موضوع حملونقل شهری و پسماند دو موضوع مهمی است که وزیر کشور نسبت به آن تأکید ویژه دارند و بهزودی قرارگاه خاصی در این دو حوزه راهاندازی خواهد شد.
مجید طهوری اظهار کرد: با تشکیل این قرارگاه شاهد بهبود کمی و کیفی مدیریت پسماند همچنین حوزه حملونقل ترافیک در سطح کشور خواهیم بود.
مشاور وزیر کشور یادآور شد: مدیریت زنجیره پسماند باید اقتصادی و جذاب برای بخش خصوصی باشد تا مجبور نباشیم از بودجههای محدود دولتی برای مدیریت این حوزه و تصدیگری دولت تداوم یابد.
به گفته وی، تسریع در پروژههای حوزه مدیریت شهری و پسماند از مسائل مهمی است که وزیر کشور نسبت به آن تأکید کرد دارد.
مشاور وزیر کشور یادآور شد: برای اقتصادی شدن حوزه مدیریت پسماند نشستهای متعددی طی هفتههای اخیر انجامشده و در این راستا نسبت به همسویی و همگرایی شرکت فعال بخش خصوصی در عرصه مدیریت پسماند موردتوجه بوده است.
*جابهجایی در سازمانهای تابعه شهرداری بر مبنای تجربه باشد
دبیر کمیته معاونین خدمات شهری کلانشهرهای کشور نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به ذات تخصصی سازمانهای تابعه شهرداری نسبت به جابهجایی در این سازمانها بر مبنای اصل تجربه و شایستهسالاری تأکید کرد.
محسن مرادی تجربه و برنامهمحوری را از مهمترین ویژگیهای مدیران و کارکنان سازمانهای تابعه شهرداریها دانست و بیان کرد: سیاستهای وزارت کشور بر این است که هرگونه تغییرات در سازمانهای تخصصی بر مبنای تجربه و تخصص باشد.
وی اضافه کرد: از تدوین و تنظیم شیوهنامهها باید نظرات کارشناسان شهری لحاظ شود از دل این مشارکت و همفکری اقدامات انجامشده در شهرها بیش از همیشه مثمر ثمر باشد.
دبیر کمیته معاونین خدمات شهری کلانشهرهای کشور تصریح کرد: همچنان برخی از دستگاههای اجرایی همکاری لازم را ندارند و این مسئله سبب میشود تا بار انبوهی از اقدامات بر دوش شهرداری بیفتد و احیاناً بر نارضایتیهای عمومی دامن بزند.
*قانون عوارض کالاهای قابل بازیافت و کمک به سازماندهی پسماندهای عادی هنوز اجرایی نشده است
در ادامه، مدیرکل دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از عدم پایدار شدن درآمدهای پیشبینیشده از محل عوارض کالاهای قابل بازیافت و کمک به ساماندهی پسماندهای عادی انتقاد کرد.
سید حبیب راضی بیان کرد: قرارگاه خاص برای حوزه پسماند بهزودی در شهرداریهای کشور با نظر مساعد وزیر کشور شکل خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: تهیه فهرستبهای خدمات شهری نیز پیشرفت مطلوبی دارد و انتظار میرود در آینده نزدیک نهایی شود.
راضی تصریح کرد: یکی از مسائل امروز وزارت کشور بر این است که با تأمین زیرساختهای لازم مباحث و مسائل حوزه پسماند بهصورت کامل و منطقی حل شود.
وی یادآور شد: در همین راستا حمایت از شرکتهای دانشبنیان، ارائه سود تسهیلات به حوزه پسماند، واگذاری این حوزه به شرکتهای قدرتمند و غیره بهزودی به همراه یک نقشه راه تقدیم وزیر کشور خواهد شد.
*افزایش مشارکت شهروندان مشهدی در مدیریت پسماند خشک
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد نیز در نشست هماندیشی روئسای سازمانهای مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور، گفت: مشارکت شهروندان شهر مشهد در مدیریت هوشمند پسماندهای خشک از مبدأ هماکنون به حدود ۱۰ کیلوگرم رسیده است.
ابوالفضل کریمیان افزود: تفکیک از مبدأ از سال ۷۶ بهصورت جدی در شهر مشهد آغازشده است.
وی ادامه داد: روزانه ۲۳۲ تن پسماند خشک از مبدأ جمعآوری میشود که ضمن حفظ ارزش اقتصادی آن از چالشهای زیستمحیطی نیز تا حدودی جلوگیری میشود.
مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری مشهد ادامه داد: وجود انبارهای غیرمجاز، نارضایتی شهروندان و ثابت ماندن نرخ تفکیک پسماند از چالشهای شهرداری مشهد طی سالهای اخیر بوده است.
کریمیان افزود: به دلیل چالشهای زیاد مدیریت پسماند، طرح جمعآوری پسماند خشک از طریق سامانههای هوشمند و پرداخت هزینه ریالی آن در کیف هوشمند شهروندی بهعنوان یک طرح شاخص طی سالهای اخیر در شهر مشهد عملیاتی شده است.
عکاس: رضا رمضانی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 7 February , 2025