شناسایی ۵۰۰ شاعر طلبه/ رسانهها بازتاب مثبتی از هنر در حوزه ندارند
به گزارش «شهر بیست»، حجتالاسلام محمد شیخالاسلامی امروز در نشست خبری پنجمین جشنواره بینالمللی شعر حوزه (اشراق) که در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار کرد: قدیمیترین نهاد هنری حوزه علمیه از چهل سال گذشته در «دفتر تبلیغات» شکل گرفته است.
وی از دفتر تبلیغات به عنوان برند پرسابقه هنری در حوزههای علمیه یاد کرد و گفت: همچنین پرسابقهترین مجموعه مرتبط با حوزه که در عرصه شعر به عنوان یک هنر متعالی فعالیت دارد، دفتر تبلیغات بوده است.
معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات در ادامه به انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بینالمللی شعر اشراق در تیرماه ۱۴۰۰، گفت: فرایند برگزاری این دوره از جشنواره با انتخاب حجتالاسلام شفیعی به عنوان دبیر جشنواره از اسفندماه سال گذشته آغاز شد.
شیخالاسلامی در ادامه به تمایز پنجمین جشنواره بینالمللی شعر اشراق با دورههای گذشته اشاره کرد و گفت: دبیرخانه جشنواره در بخش شعر غیر فارسی، آثار را به ۵ زبان عربی، انگلیسی، اسپانیولی، اردو و ترکی دریافت خواهد کرد.
معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات تصریح کرد: با توجه به آسیبهایی که در حوزه نوحه و سرودهای آیینی وجود دارد و از غنای شعری و محتوایی و ساختاری برخوردار نیستند، امسال بخش نوحه و سرود به عنوان دو بخش جدید نسبت به دورههای قبل اضافه شد.
شیخالاسلامی همچنین به اضافه شدن بخش «کتاب شعر» در پنجمین جشنواره بینالمللی شعر اشراق اشاره کرد و گفت: از آنجا که برگزیدگان هر دوره جشنواره در دورههای بعد شرکت نمیکردند، به همین دلیل امسال بخش «کتاب» اضافه شد تا پیشکسوتان و چهرههای ادبی مطرح حوزوی نیز حضور فعالتری در جشنواره داشته باشند.
وی افزود: برگزاری شبهای شعر، کارگاهها و دورههای آموزشی در حاشیه این جشنواره دنبال شده و استعدادیابی خوبی نیز صورت گرفته است.
شیخ الاسلامی با تأکید بر اینکه شعر اشراق بر مسئله روحانیت و طلبگی تمرکز دارد، گفت: باید تلاش کرد هنر در حوزه علمیه به عنوان یک مسئله رسمی شناخته شود و این موضوع مهمی است.
معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات با بیان اینکه دستمایه اصلی هنر، خیال و خیالپردازی با مبنای مثبت آن است، گفت: هدف ما از برگزاری جشنوارههای ادبی و هنری این است که ظرفیت بالای مغفولشده حوزههای علمیه را در پرداخت تئوریک و ساختارمند هنر به جامعه عرضه کنیم.
شیخالاسلامی با بیان اینکه بسیاری از مراجع تقلید شاعر هستند و کتاب شعر دارند، گفت: متأسفانه در بازتاب این موضوع و عرضه هنر در باورهای دینی و تبلیغ دین موفق نبودیم.
وی به شناسایی ۵۰۰ شاعر طلبه اشاره کرد و گفت: رسانهها و مطبوعات در بازتاب هنری حوزههای علمیه به جامعه نقش مؤثری دارند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Sunday, 12 January , 2025