مادران باردار قمی منتظر «فایزر» نباشند
به گزارش «شهر بیست» به نقل از ایرنای قم، سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به وجود ۸ هزار زن باردار در قم، گفت: ۹۸۴ مادر باردار از ابتدای آغاز واکسیناسیون این گروه سنی اقدام به تزریق واکسن کردهاند که فقط ۱۲ درصد از این گروه را شامل میشود.
وی افزود: یکی از دلایل عدم استقبال واکسیناسیون انتظار آنها برای واردات واکسن فایزر برآورد میشود در حالی که طبق اطلاعیه وزارت بهداشت به این گروه سنی نیز از واکسنهای موجود در کشور تزریق خواهد شد و این افراد منتظر واردات فایزر نباشند.
رئیس مرکز بهداشت قم بیان کرد: همچنان وضعیت آرامستانهای شهری قم از نظر فاصلهگذاری و ایجاد تجمعات خطرآفرین نگران کنندهاست.
محبی ادامه داد: مسافرخانهها، نانواییها، آرایشگاهها، آبمیوه و بستنی فروشی، رستورانها، اغذیه فروشیها، گیم نتها و مطبهای پزشکی نیز از اصنافی است که رعایت پروتکلهای بهداشتی در آنها رضایت بخش نیست.
وی با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان ۵۱ درصد برآورد میشود، یادآور شد: ۶۳ درصد از مردم قم در محافل عمومی از ماسک استفاده میکنند که از میانگین کشوری پایینتر است.
رئیس مرکز بهداشت قم افزود: طبق آخرین اطلاعات وزارت بهداشت، قم از نظر روند بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جایگاه هفدهم کشوری قرار گرفتهاست.
محبی تصریح کرد: درصد پوشش میانگین واکسیناسیون کشوری هم اکنون به ۵۷ درصد رسیدهاست و فقط ۸ میلیون از افرادی که اقدام به تزریق واکسن کردند در سامانه سلامت ثبتنام کرده بودند.
وی عنوان کرد: قم روزانه ظرفیت تزریق ۳۰ هزار واکسن را دارد اما تاکنون این استان رقمی بالاتر از ۱۸ هزار دُز را هنوز تجربه نکردهاست.
رئیس مرکز بهداشت قم عنوان کرد: ۳۶ درصد از افراد بالای ۱۸ سال قم نسبت به دریافت واکسن اقدام کردهاند که پایینتر از میانگین کشوری است.
محبی اظهار داشت: در بخش جعفریه درصد پوشش واکسیناسیون ۳۷ درصد، کهک ۴۷ درصد و قنوات ۲۱ درصد است که روند مطلوبی را نشان نمیدهد.
وی یادآور شد: میانگین پوشش افراد سالمند بالای ۷۰ سال در کشور حدود ۹۵ درصد است در حالی که این رقم در قم ۶۷ درصد از این گروه سنی است.
*افزایش ۳ درصدی پوشش واکسیناسیون قم
به گفته رئیس مرکز بهداشت قم، طی یک هفته اخیر درصد پوشش واکسیناسیون استان قم ۳.۸ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافتهاست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: تاکنون حدود ۵۵ درصد از افرادی که در قم اقدام به تزریق واکسن کردهاند آقا و نزدیک ۴۴ درصد نیز خانمها بودهاند.
وی با اشاره به ذخیره مطلوب واکسن در قم ابراز کرد: طی یک هفته در مجموع ۳۰۰ هزار واکسن وارد استان قم شدهاست.
محبی همچنین با اشاره به آغاز شروع واکسیناسیون آنفولانزا به مادران باردار، جانبازان و پرسنل بیمارستانی گفت: دست کم باید یک ماه بین تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا فاصله باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Thursday, 16 January , 2025