مستند «آخر رفاقت» رونمایی شد
به گزارش «شهر بیست»، فیلم مستند «آخر رفاقت» به کارگردانی داوود جلیلی و تهیهکنندگی کانون فرهنگی حدیث فتح در باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس قم رونمایی شد.
جلیلی در فیلم مستند «آخر رفاقت» از روایتهای همرزمان و دوستان شهید حاج احمد کریمی فرمانده گردان حضرت معصومه(س) قاب گرفته است.
در این مراسم، امیر سرتیپ منصور ونک معاون بازرسی ارتش جمهوری اسلامی، سردار محمدرضا موحد جانشین فرماندهی سپاه امام علیبنابیطالب(ع)، سردار غلامرضا جعفری فرمانده لشکر ۱۷ امام علیبنابیطالب(ع) در دوران دفاع مقدس، حجتالاسلام لقمانپور مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قم، احمد حاجیزاده دبیر ستاد کنگره ملی شهدای استان قم، ابوالقاسم مقیمی مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم، اعضای شورای شهر قم و جمعی از رزمندگان دفاع مقدس و همرزمان شهید حاج احمد کریمی حضور داشتند.
*لزوم تداوم مستندسازی دفاع مقدس در قم
پس از تلاوت آیات قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی، ابوالقاسم مقیمی مدیرعامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری قم به تشریح روند تولید مستند «آخر رفاقت» پرداخت و گفت: تقریباً از دو سال قبل موضوع زندگی شهید کریمی با کمک همرزمان و ارادتمندان شهید کریمی در دستورکار قرار گرفت و این توفیق برای ما حاصل شد که به برکت این شهید به عرصههای جدیدی از حوزه ایثار و شهادت ورود کنیم.
وی افزود: در ابتدا فقط قرار بود کتاب زندگی شهید احمد کریمی منتشر شود اما در نهایت به تولید فیلم مستند و برخی آثار دیگر منتهی شد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری قم تصریح کرد: ابتدا با حضور جمعی از فرماندهان لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب در زمان جنگ و رزمندگان، مصاحبههای تاریخ شفاهی درباره شهید حاج احمد کریمی ضبط و گردآوری شد و این مصاحبهها با حضور عزیزانی چون فتوحی، جعفری، پاکدل، مصطفوی و دیگر بزرگان و یادگاران دفاع مقدس ثبت شد.
مقیمی افزود: از مجموعه خاطرات ثبتشده، فیلمنامهای توسط داوود جلیلی از فیلمسازان قم آماده شد و ساخت فیلم مستند شهید حاج احمد کریمی کلید خورد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم تصریح کرد: ۵۴ نفر از پیشکسوتان ایثار و شهادت، ما را در تولید مستند «آخر رفاقت» یاری کردند و نقش پررنگ رفاقت و رفیقبازی شهید کریمی در تولید این اثر مشهود بود.
مقیمی افزود: برای تولید این پروژه از بسیجیان تا فرماندهان دوران دفاع مقدس با هر مشقت و جراحت و محدودیتی که بود، نقش آفرینی کردند.
وی تصریح کرد: بعضی سکانسهای این مستند برای نخستینبار به نمایش درمیآید و حتی فیلمهای پخش شده در تلویزیون عراق نیز در این مستند دیده میشود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم با تأکید بر اینکه مستندسازی انقلاب و دفاع مقدس باید در قم تداوم داشته باشد، افزود: این مستند علاوه بر منش و زندگی شهید کریمی به مجموعهای از دوستان و همراهان و رزمندگان فرمانده گردان حضرت معصومه(س) هم پرداخت و شاید بتوان آن را اثری در تجلیل از پیشکسوتان ایثار و شهادت تلقی کرد.
مقیمی افزود: در همه لحظههای تولید این مستند، شاهد توجه و کرامتهای شهید بودیم و موانع مسیر برطرف میشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به توجه ویژه سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم به حوزه ایثار و شهادت پرداخت و گفت: بهزودی و پس از تملک نهایی ملک، خانه موزه شهید کلهری و شهید محسن فخریزاده توسط سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم راه اندازی خواهد شد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم افزود: امسال با راهاندازی خانه موزه شهیدان زین الدین، مفتخر بودیم هرروز هفته دفاع مقدس میزبان گروههای مختلف فرهنگی باشیم.
مقیمی در پایان سخنان خود از آمادهسازی و انتشار ۲۰ کتاب در حوزه ایثار و شهادت به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم خبر داد.
*ضرورت تولید فیلم و مستند از شهدای قم
در ادامه این مراسم و بعد از اجرای گروه سرود میثاق، سردار حاج غلامرضا جعفری فرمانده لشکر ۱۷ امام علی بن ابیطالب(ع) در دوران دفاع مقدس طی سخنانی از دست اندرکاران تولید مستند «آخر رفاقت» قدردانی کرد و گفت: اگر همت آقای مصطفوی و یادگاران دفاع مقدس نبود، این اثر شکل نمیگرفت و به سهم خودم از دوستان و ارادتمندان شهید کریمی که در این مستند نقشآفرینی کردند، سپاسگزاری میکنم.
وی با تأکید بر اینکه «آخر رفاقت» نباید آخرین مستند تولیدی از شهدای قم باشد، افزود: لازم است فیلم مستندی نیز از دیگر شهدای بزرگوار سپاه قم از جمله شهیدان کلهری، جواد دلآذر، اسماعیل صادقی و سید محمد میرقیصری تولید شود.
فرمانده لشکر ۱۷ امام علی بن ابیطالب(ع) در دوران دفاع مقدس از اهتمام شهرداری قم به حوزه ایثار و شهادت و تولید مستند «آخر رفاقت» قدردانی کرد و گفت: ما چند دهه نسبت به تولید آثار نمایشی و هنری از شهدا غافل بودیم و لازم است که امروز جبران کنیم.
جعفری بر ضرورت مشارکت یادگاران دفاع مقدس در بیان و نگارش خاطرات خود تأکید کرد و افزود: آقای حسین یکتا، تکتیرانداز و رزمنده لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب(ع) بود اما امروز به یک چهره منطقهای در روایتگری تبدیل شده است.
وی افزود: با وجود اینکه کتاب جایگاه ویژهای در نزد مردم دارد اما لازم است برای تأثیرگذاری و انتقال مبانی دفاع مقدس به نسلهای جدید از ظرفیت فیلم و مستند و سریال استفاده کرد.
فرمانده لشکر ۱۷ امام علی بن ابیطالب(ع) در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: امیدواریم با همت مسئولان استان و شهری، نهضت ساخت فیلم و سریال از قم آغاز شود و سالی چند اثر سینمایی و تلویزیونی درباره رزمندگان و شهدای قم تولید شود.
همچنین داوود جلیلی کارگردان مستند «آخر رفاقت» در سخنان کوتاهی، به جایگاه ویژه شهید احمد کریمی در میان دوستان و همرزمانش اشاره کرد و گفت: ما در دوران دفاع مقدس، فرماندهان بزرگی داشتیم اما تعدادی از آنها به طور ویژهای دوستداشتنی بودند که بدون تردید، شهید احمد کریمی یکی از آنان بود.
وی افزود: این میزان علاقه و محبت به شهید احمد کریمی دو عامل داشت، عامل نخست موهبت الهی بود و عامل دوم محصول ایجاد روابط اجتماعی شهید با دوستانش بود.
کارگردان مستند «آخر رفاقت» خاطرنشان کرد: آرزو دارم بار دیگر توفیق شود، از زندگی شهدای قم فیلم و مستند بسازم.
تجلیل از همسر، برادر و خواهران شهید و جمعی از همرزمان و دوستان شهید حاج احمد کریمی پایانبخش این مراسم بود.
*گزارش تصویری آیین رونمایی مستند «آخر رفاقت» را «اینجا» ببینید.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 13 January , 2025