صدور بیش از ۱۰ هزار پرونده حکم قلعوقمع در قم/ موانع حقوقی پروژههای شهید کاظمی و زمزم رفع شود
یه گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، حسین اسلامی در دیدار حجتالاسلاموالمسلمین مظفری رئیسکل دادگستری قم، معاونین، رئیس دادگاه انقلاب اسلامی و دادستان عمومی و انقلاب در سالن جلسات شورای اسلامی شهر با تشکر از حمایتهای دستگاه قضایی در انجام وظایف مدیریت شهری، اظهار داشت: استنکاف مالکان و مجهولالهویه بودن برخی از املاک، مباحثی است که بدون ورود دستگاه قضا امکان حلوفصل آنها برای پیشبرد طرحهای عمران و توسعه شهری وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی همواره حامی مدیریت شهری بوده و تصور شورای شهر قم این است که بدون حمایت دستگاه قضا امکان انجام وظایف مدیریت شهری بهصورت کامل و مطلوب ممکن نیست، افزود: دستگاه قضایی در رابطه با مادههای ۸ و ۹ ماده واحده نحوه تملک املاک واقع در طرحها، در بازگشایی شوارع و معابر و تملکات شهری همواره یاور مدیریت شهری بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: اختلاف بین پیمانکاران با شهرداری با ارقام بسیار بالا، یکی از امور مهمی است که با توجه ویژه دادگستری قم طی سالهای گذشته، اختلافات به نحو مطلوب حلشده است که جا دارد از قضات هیئت حل اختلاف موضوع ماده ۳۸ آییننامه معاملاتی شهرداری بهویژه آقایان رمضانی، حسنزاده، مجدد و بهبودی قدردانی کنیم.
به گفته وی، تشکیل کمیته حقوقی در شهرداری قم که با حضور یکی از قضات مجرب دادگستری به بررسی دادخواستهای علیه شهرداری و مدیریت شهری بهصورت تخصصی و دقیق میپردازد، از نعمتهایی بوده که در زمان تصدی ریاست فعلی دادگستری کل و با درایت وی انجام پذیرفته است.
اسلامی با تأکید بر اینکه این کمیته با حضور نماینده دادگستری، نماینده شورای اسلامی شهر و معاونین شهرداری رسمیت پیدا میکند، تصریح کرد: تشکیل این کمیته به نفع شهروندانی است که حقانیت آنان در بررسیها احراز میشود، چراکه در همان جلسه، صورتجلسه مصالحه تنظیم میشود و شهروند بدون پرداخت هزینه دادرسی و گرفتار شدن در فرآیند طولانی دادرسی بهحق خود میرسد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین چنانچه در بررسیها، حقانیت خواهان احراز نشود، مراقبت میشود تا از تضییع احتمالی حقوق بیتالمال پیشگیری شود و نظارت شورای اسلامی شهر بر دعاوی شهرداری که از وظایف ذاتی این شورا است با دقت انجام میپذیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم یادآور شد: بودجه جاری شهرداری قم حدود ۳ هزار میلیارد تومان در سال است و تشکیل کمیته حقوقی در جلوگیری از اتلاف بودجه عمومی ناشی از دعاوی حقوقی تأثیرات بسزایی داشته است.
وی، وجود آرای اجرانشده بسیار زیاد کمیسیونهای ماده ۱۰۰ مبنی بر قلعوقمع و درنتیجه عدم امکان صدور پایان کار را یکی از معضلات شهر قم دانست و تصریح کرد: هماکنون بیش از ۱۰ هزار پرونده حکم قلعوقمع و تخریب صادرشده که بنا به دلایلی امکان اجرای آنها وجود ندارد.
اسلامی خاطرنشان کرد: درصورتیکه بتوان «اعاده دادرسی» را به این آراء تسریع داد و کمیسیونهای ماده ۱۰۰ ورود به این پروندهها را از این باب بپذیرند، میتوان امیدوار شد که بخش قابلتوجهی از مشکلات شهروندان و مدیریت شهری مرتفع و پروندههایی که با این منشأ در محاکم حقوقی و کیفری مطرحشده یا میشوند، مختومه شود.
وی ابراز داشت: شورای شهر قم امیدوار است که با حمایت دستگاه فضایی، پروژههایی که به لحاظ مسائل حقوقی متوقفشدهاند مانند پروژه پارکینگ شهید کاظمی و پروژه زمزم بهزودی عملیاتی شوند و هسته مرکزی شهر از این وضعیت نامناسب نجات پیدا کند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم ادامه داد، مسائل دیگری نیز وجود دارد که با تشریکمساعی دادگستری و شورای اسلامی شهر و تشکیل کمیته مشترک، به سهولت میتوان آنها را مرتفع کرد که تعیین تکلیف راهآهن متروکه که موجب آسیبهای اجتماعی نیز شده از آن جمله است؛ ضمن اینکه کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر آمادگی دارد تا در معیت معاونت پیشگیری دادگستری به بهبود موضوع عفاف و حجاب و حل ناهنجاریهای اخلاقی بپردازد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Thursday, 6 February , 2025