شهر با عوارض مردمی اداره میشود
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، سید مرتضی سقائیاننژاد در برنامه زنده تلویزیونی پلاک ۱۶ شبکه استانی قم همزمان با روز شهرداریها و دهیاریها، با اشاره به اینکه شهرداری تنها ارگانی است که مدیریت درآمد و هزینه را برعهده دارد، افزود: بودجه شهرداری بیش از سه هزار میلیارد تومان است و باید روزانه هشت تا ۹ میلیارد تومان از شهروندان پول دریافت کرده و به همین مقدار نیز برای آنان هزینه کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا از شهروندان درخواست پرداخت عوارض را داریم تا شهر را اداره کنیم و اعتماد مردم مهم است و سعی کردیم روی این موضوع، کار شود.
سقائیاننژاد، اقلیم خشک قم را موردتوجه قرار داد و اظهار داشت: حرکت اولیه ما در شهرداری برای رسیدن به یک فضای سبز مناسب بود و در مدت شش سال گذشته، بیش از ۱۰۰ بوستان به تعداد بوستانهای شهری اضافه شد و امروز قم به سومین کلانشهر کشور از نظر سرانه فضای سبز تبدیل شده است.
شهردار قم از ساخت پارک هزار هکتاری در شهر قم خبر داد و ابراز کرد: همانند این پارک که از پشت دانشگاه مفید تا پشت مسجد مقدس جمکران در دست ساخت بوده، در هیچ نقطهای از کشور نداریم.
وی با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۰ نیز قرار است ۳۵ بوستان جدید ساخته شود و آب مصرفی آن نیز از پسابهای شهری تسویه شده تأمین میشود، گفت: اجرای کمربند فضای سبز قم نیز برای جلوگیری از ورود ریزگردها در دست اقدام بوده و بخشی از آن نیز قابلمشاهده است. در خیابانهای طولی شهر نیز درخت کاشتیم و بر این باوریم که فضای سبز و درختان با مردم حرف میزنند و در روح افراد تأثیرگذار هستند.
سقائیاننژاد با تأکید بر اینکه توسعه فضای سبز قم همچنان ادامه دارد، افزود: برنامه شهرداری این است که با مراجعه به خانههای شهروندان به آنان گل و گیاه دهد تا در ایجاد فضای سبز شهر و نگهداری آن مشارکت داشته باشند.
شهردار قم به موضوع تفکیک پسماندهای شهری نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از ۷۰۰ تن پسماند روزانه ۳۰۰ تن آن تفکیک میشود که تا شش ماه آینده با راهاندازی خط دیگر ۳۰۰ تن دیگر آن نیز تفکیک میشود و با این کار دیگر زبالهای در قم دفن نمیشود.
وی یادآور شد: با استقرار نخستین دستگاه ضدعفونیکننده زبالههای عفونی، قم تنها شهری است که زبالههای بیمارستانی آن ضدعفونی و میکروبزدایی و پس از آن دفن میشود.
سقائیاننژاد به موضوع ساماندهی ناوگان حملونقل عمومی اشاره کرد و گفت: سیستم اتوبوسرانی بهطور کامل نوسازی و در این راستا۱۸۰ دستگاه خریداری، ۱۸۰ دستگاه بازسازیشده و امسال نیز ۲۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس اختصاصیافته است.
وی با بیان اینکه در بخش تاکسیرانی نیز یک هزار و ۸۰۰ تاکسی فرسوده از چرخه حملونقل عمومی خارجشده است تا شاهد یک ناوگان مناسب تاکسیرانی باشیم، اضافه کرد: همچنین ساماندهی وانتبارها و دستفروشیها انجامشده و دستفروشها در جاهای خودشان قرار دارند.
شهردار قم در مورد پروژه مترو قم نیز با بیان اینکه فاز نخست این پروژه در شش ماه اول امسال به مردم تحویل داده میشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با وجود تحریمها مشکل واگن داریم که مقررشده از استانهای دیگر امانتگرفته شود تا شاهد راهاندازی مترو باشیم.
وی در مورد اوقات فراغت و رفاه شهروندان قمی نیز گفت: ایجاد پارکهای بازی غدیر، تله سیژ علوی، باغ پرندگان و برنامهریزی برای ساخت پل طبیعت از باغ پرندگان به کوه خضر، بخش مهمی از پروژهها در راستای رفاه شهروندان است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Tuesday, 4 February , 2025