نانوایان از نان خوردن افتادند

رئیس اتحادیه نانوایان قم با بیان اینکه افزایش نرخ نان روی قشر ضعیف اثر می‌گذارد اما نانوا قرار نیست تاوان بدهد و دولت باید به فکر قشر ضعیف باشد، گفت: سفره نانوایان به‌عنوان قشری ضعیف در این جامعه در یک سال گذشته کوچک‌ شده ‌اما نرخ نان ثابت مانده و اصلاً این روند منطقی نیست.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
نانوایان از نان خوردن افتادند
شناسه : 36345 | انتشار : 26 اردیبهشت 1400   پرینت

به گزارش «شهر بیست»، علی‌اکبر زارعی در جمع خبرنگاران در خصوص برخی از مشکلات صنف نانوایان و موضوع افزایش خودسرانه نان در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: علاج واقعه، قبل از وقوع باید کرد و باید پیش‌ازاین در جهت اصلاح قیمت‌ها قدم برداشته می‌شد، هرچند این اقدام توسط عده‌ای از نانوایان در قم را تأیید نمی‌کنیم.

وی درباره نرخ‌گذاری نان افزود: بیش از یک سال از نرخ‌گذاری آبان ۹۸ می‌گذرد، در سال ۹۹ درخواست خود را در اصلاح قیمت‌ها ارائه دادیم اما اثری نداشت، سفره نانوایان به‌عنوان قشری ضعیف در این جامعه در یک سال گذشته کوچک‌ شده ‌و نرخ نان ثابت مانده و اصلاً این روند منطقی نیست.

رئیس اتحادیه نانوایان قم ابراز کرد: نمی‌توان نرخی را ثابت نگه داشت اما با افزایش هزینه‌ها همان خدمات را ارائه کرد، اگر هزینه‌ها ثابت باشد خروجی نیز ثبات بیشتری دارد، ما تنها صنفی هستیم که بارها تقاضا کرده‌ایم که نرخ‌ها اصلاح شود اما به‌رغم برگزاری جلسات متعدد، هنوز تمهیدی دراین‌باره اندیشیده نشده است.

وی با تأکید بر اینکه چنین نگرشی باید در مدیریت کلان کشور اتفاق بیفتد، تصریح کرد: هرچند از سال ۸۵ در شورای اقتصاد کشور تصمیم گرفتند که قیمت نان هرسال بررسی شود، اما به‌هیچ‌عنوان نگاهی به صنف نانوایان نمی‌شود.

زارعی خاطرنشان کرد: در ابتدای سال ۱۴۰۰ دستمزد کارگران را اداره کار تعیین کرد که ۴۰ درصد افزایش داشت، اما نرخ نان همچنان ثابت است، همچنین در روزهای اخیر ۱۵۰ هزار تومان افزایش به مسکن کارگران مصوب شد.

وی با بیان اینکه دود اصلاح نکردن قیمت نان به چشم تولیدکننده و مصرف‌کننده می‌رود، گفت: افزایش نرخ نان روی قشر ضعیف اثر گذاشته اما نانوا قرار نیست تاوان بدهد، بلکه دولت باید به فکر قشر ضعیف باشد؛ از طرفی دولت باید با ارائه راهکاری، موجب سرپا ماندن نانوایی‌ها شود، هرچند متأسفانه نانوایان نمی‌توانند حق خود را از دولت بگیرند و این‌گونه بلاتکلیف هستیم.

رئیس اتحادیه نانوایان قم یادآور شد: همراهی خوبی از سوی استانداری و فرمانداری در جریان پیگیری مطالبات این صنف وجود داشته اما نتیجه‌ای نگرفتیم و سال ۹۹ اجرایی نشد.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای ماه رمضان تنوع نان و تقاضای مشتری بالا می‌رود و این امر فرصتی است تا نانوایان با تهیه نان کنجدی، بخشی از هزینه‌ها را جبران کنند، عنوان کرد: کنجد در سال ۹۸ به مبلغ هر کیلو ۱۷ هزار تومان بوده و سال جاری به ۵۵ هزار تومان رسیده است.

زارعی اذعان کرد: در تولید نان لواش تنوع وجود ندارد و ماه رمضان مصرف این نوع نان، ۳۰ درصد پایین می‌آید و به این دلیل با افزایش قیمت نان لواش زودتر از دیگر نان‌ها موافقت شد، مصوباتی در شورای سیاست‌گذاری فرعی به نتیجه رسیده که قرار است به‌زودی قیمت نان اصلاح شود.

وی با تأکید بر همراهی مسئولان در اصلاح قیمت نان خاطرنشان کرد: طبق مصوبات اخیر، مزد کارگران باید روزانه بیش از ۲۰۰ هزار تومان باشد و این امر هزینه بالایی را تحمیل می‌کند، ما تابع دولت هستیم و نمی‌توانیم خودسرانه نرخ را افزایش دهیم و هرروز شاهد اعتراض صنف هستیم.

رئیس اتحادیه نانوایان قم درباره کیفیت نان و ارتباط آن با سایر مؤلفه‌ها گفت: ۵۰ درصد کیفیت نان به آرد و ۳۰ درصد به کارگر ماهر و ۲۰ درصد به تجهیزات وابسته است، دراین‌ارتباط استفاده از کارگر ماهر نقش مهمی در کیفیت نان دارد اما برای نگهداری کارگر ماهر نیز دستمزد خوبی باید پرداخت شود.

وی ادامه داد: به دلیل پایین بودن دستمزد، کارگران ماهر قمی تمایلی برای ماندن در صنف نانوایی ندارند و عمدتاً در نان داغ، کباب داغ مشغول به کار می‌شوند. بدون نیروی ماهر نیز نمی‌توان به ارائه خدمات در طبخ نان با کیفیت پرداخت و باید این مشکلات رفع شود.

نوشته های مشابه
جدیدترین آمار بیماران کرونایی در قم
واکسن‌هراسی کنترل کرونا را سخت کرده است/ عوارض خفیف در قم داشتیم
کلاهبرداری از ۲۵ مشتاق سفر به کربلا در قم
شیوه‌نامه جدید فعالیت تالارهای پذیرایی قم اعلام شد
ثبت‌نام ۱۳ هزار قمی در طرح اقدام ملی مسکن
دختران ناجی قم تجلیل شدند
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • بیاتبی

    تاریخ : 27 - اردیبهشت - 1400

    سلام وعرادب بنده یک نانواهستم وبدلیل افزایش ملزومات نانوایی واینکه دستمزد کترگران نانوایی کم است وهیچگونه نمتوانن بااین تورم وافزایش قیمت همه وسایل برای زندگی راتامین کنن بیشترهمکاران ماهر مامتاسفانه تغییر شغل دادن وبیستر شاطرها هم بدلیل سختی نان پختن در نانوایی سنتی وتفاوت نداشت دستمزد در نانوایی سنتی ودستگاهی بیستر تونانواییهای دستگاهی کار میکنن ومانانواهای سنتی پز بهمین خاطر بامشک بزرگ نداشتن شاطر مواجه شدیم دولت باید تدبیری انجام دهد در موقع نرخ دادن باید سختی ها رالحاظ بکند ونرخ بدهد متاسفانه هیچکس در هیچ ارگان بفکر نانوانیست درحالیکه مهمترین شغل در دنیا است


    پاسخ