کدام مناطق قم بیشتر به کرونا آلوده هستند؟
به گزارش «شهر بیست» به نقل از فارس قم، سیامک محبی با اشاره به اینکه متأسفانه رتبه کرونایی قم در بین استان های کشور با چند پله صعود به جایگاه بیست و هشتم رسیده است، بیان کرد: این در حالی است که استان قم در ماههای اخیر در پایین جدول میزان ابتلا و بستری کرونایی در میانگین جمعیت یعنی در جایگاه های سیام در بین سیویک استان کشور قرار داشت.
وی با تأکید بر اینکه میانگین روزانه بستری کرونایی استان در هفته اخیر به ۲۱ نفر رسیده است، اظهار کرد: خوشبختانه فعلاً نشانهای از ایجاد موج جدید شیوع کرونا در استان نداریم که به نظر میرسد این مهم تا حد زیادی مرهون تداوم رهگیریها در طرح محله محور شهید سلیمانی بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با ابراز نگرانی از تداوم خستگی پرسنل و کادر درمانی استان، از همه هم استانی ها خواست تا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی مانع از خستگی مفرط این عزیزان شوند.
محبی در ادامه به انجام بیش از ۷۵ درصد نمونه گیری های کرونایی استان در بخش سرپایی یا همان مراکز بهداشت توجه داد و گفت: در تلاش هستیم تا در روزهای آغازین سال جدید علاوه بر مراکز بهداشت، بیمارستان ها و درمانگاه های خیریه، مطب های بخش خصوصی و دندانپزشکی قم را نیز به تست رپید کووید۱۹ مجهز کنیم.
رئیس مرکز بهداشت استان سپس میزان مثبت بودن نمونه گیری های اخیر را در قم بیش از ۱۸ درصد عنوان کرد و یادآور شد: متأسفانه در پنج هفته اخیر و به طور میانگین در هر هفته، یک تا دو درصد به نمونه های مثبت کرونا در قم افزوده شده است.
وی همچنین مناطقی از قم مانند محدوده پردیسان، شهرک قدس و محله های اطراف و همچنین منطقه بنیاد را از مناطق دارای شیوع بیشتر کرونا معرفی کرد و ضمن توصیه به مردم این مناطق برای تردد کمتر در شهر، از مردم سایر بخش های شهر نیز خواست تا تردد کمتری در مناطق معرفی شده داشته باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در عین حال با تقدیر از افزایش رعایت شیوه نامه های بهداشتی بویژه در مساجد، جایگاه های سوخت و دفاتر پیشخوان قم در دو هفته اخیر بیان کرد: صنایع و اصناف، مراکز شماره گذاری خودرو، آرامستان بهشت معصومه (س)، پایانه های مسافربری درون و برون شهری، دفاتر اسناد رسمی، اماکن متبرّکه، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران، هتل ها و مسافرخانه ها، مجتمع های خرید و پاساژها، نانوایی ها، آرایشگاه ها، قنادی و سوهانی ها، اغذیه فروشی ها و مطب ها از جمله مواردی هستند که میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در آن ها کمتر از ۷۵ درصد است.
محبی درباره استفاده از ماسک نیز گفت: آخرین آمار بیانگر آن است که حداکثر ۶۷ درصد عموم مردم در معابر و وسائل نقلیه عمومی از ماسک استفاده می کنند، ضمن آن که متوسط استفاده از ماسک در بین اصناف نیز تنها ۷۲ درصد است که متأسفانه هر دو این آمار، مطلوبیت کافی را نشان نمی دهد.
وی با ابراز تأسف از بیشتر شدن موارد ابتلا به کرونا در بین دانش آموزان استان تصریح کرد: متأسفانه برخی مدارس در روزهای پایانی سال قبل و بر خلاف ابلاغ های صورت گرفته، اقدام به فراخوان دانش آموزان به مدارس کردند که این امر قطعا در افزایش ابتلا به کووید۱۹ در بین دانش آموزان قمی مؤثر بوده است.
رئیس مرکز بهداشت استان قم در ادامه به برخی چالش های موجود اشاره کرد و بیان داشت: افزایش مسافرتها به استان و فراخوان برگزاری برخی تورها و اردوهای مسافرتی از چالشهای امروز ما در مبارزه به کروناست، ضمن آنکه پیش از پایان سال نیز برخی سازمان ها اقدام به برگزاری کلاس های حضوری کردند که امید است این مسئله در سال جدید تداوم نداشته باشد.
محبی برپایی احتمالی برخی موکبها و ایستگاههای صلواتی و تجمعهای قابل پیشبینی را در ایام نیمه شعبان از دیگر چالشها در استان خواند و اذعان کرد: امیدواریم این گونه فعالیتها هم به سمت و سوی برنامه خداپسندانه کمک مؤمنانه و تداوم آن پیش برود.
وی با تأکید بر ضرورت کنترل مبادی ورودی شهر در ایام تعطیلات گفت: خوشبختانه این امر در ایستگاه راه آهن شهر و با همکاری اداره کل راه آهن قم در دست انجام است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Sunday, 10 November , 2024