«شهر۲۰» گزارش می‌دهد

نوسازی سینما تربیت با دور کُند

شهر بیست/ نوسازی سینمای قدیمی و خاطره‌انگیز «تربیت» که بعد از سال‌ها با مطالبه علاقه‌مندان به هنر هفتم در قم آغاز شده، حالا به دلیل مشکلات مالی با کندی پیش می‌رود و نیازمند حمایت مسئولان استان است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
نوسازی سینما تربیت با دور کُند
شناسه : 32048 | انتشار : 10 بهمن 1399 - 20:50   پرینت

شهر بیست/ سرویس فرهنگ و هنر _ محمد مهدی عنایت پور: چند سالی می‌شود که لزوم نوسازی سینما تربیت به یکی از کلیدواژه‌های پرتکرار علاقه‌مندان به سینما در قم تبدیل شده. سینمایی که با توجه به سبقه دهه شصتی‌اش به عنوان یکی از قدیمی‌ترین سینماهای قم شناخته می‌شود و ریشه در خاطرات چندین نسل از مردم این شهر دارد.

این سینما که در مرکز شهر و میانه خیابان دورشهر قم قرار دارد، سال‌ها پذیرای بهترین فیلم‌های سینمایی عصر انقلاب بوده و هنوز لذت تماشای تعدادی از آنها در حافظه علاقه‌مندان به هنر هفتم زنده است. سینمایی که متعلق به آموزش‌و پرورش است و علاوه بر عموم مردم، چند نسل از دانش‌آموزان این شهر با اکران‌های دانش‌آموزی، فیلم دیدن را تجربه کردند.

اما در همه این سال‌ها هر قدر که زمان گذشت و رو به جلو رفت، سینما تربیت درجا زد و از مجهز شدن به استانداردهای روز سینما عقب ماند. این سینما با وجود نوسازی‌‌ اواخر دهه هشتاد اما همچنان با استانداردهای سینمایی فاصله داشت و در این سال‌ها، بارها اهالی سینما دغدغه بازسازی و نوسازی این سینما را مطرح می‌کردند.

دغدغه‌ای که طی یکی دوسال اخیر بیشتر از همیشه به گوش مسئولان این سینما و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم می‌رسید، چراکه این سینما بواسطه موقعیت محوری و مرکزی‌اش در شهر و ظرفیت بالای تماشاگرانش، میزبان دو دوره از مهم‌ترین رویداد سینمایی کشور یعنی جشنواره فیلم فجر هم شد در حالی که به اعتقاد بسیاری از مخاطبان هنر هفتم در قم، در حد و اندازه برگزاری مهم‌ترین فستیوال سینمایی ایران نبود.

درست یک سال قبل و در شب‌های میزبانی این سینما از سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر بود که تب انتقادات برخی مخاطبان جشنواره از کیفیت سالن این سینما بالا گرفت و حتی بعضی‌ها به مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم خرده گرفتند که چرا امتیاز میزبانی جشنواره را به این سینما داده است اما همان زمان بود که علی محمدی، مدیر سینما تربیت قم در گفت‌وگو با «شهر۲۰» از تلاش برای نوسازی این سینمای قدیمی و خاطره‌انگیز را داد.

تلاشی که حالا تا حدود زیادی به ثمر نشسته و این سینما از فرصت تعطیلی سینماها در روزهای شیوع ویروس مرموز کرونا بهترین بهره را برده و در حال بازسازی قرار دارد. به گفته محمد کاظم رضوانی رئیس اداره سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، کار بازسازی سینما تربیت به طور مشترک از سوی ادار‌ه‌کل آموزش و پرورش به عنوان مالک سینما و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم کلید خورده است.

آن‌طور که رضوانی می‌گوید اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به نمایندگی از سازمان سینمایی، حدود ۲۰۰ میلیون تومان در اختیار این سینما قرار داده اما برای بازسازی راهرو و سالن انتظار این سینما باید اعتبارات بیشتری اختصاص یابد، به همین دلیل با توجه به تفاهم‌نامه سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری قم، از مسئولان استان انتظار می‌رود که نسبت به اختصاص اعتبارات، همراهی کنند.

به گفته رئیس اداره سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، سینما تربیت، سینمای عمومی و مرکزی شهر است که بیشترین مخاطب سینمایی استان را هم دارد و نیازمند حمایت بیشتر مسئولان و نمایندگان مردم قم است تا به درجه کیفی ممتاز برسد.

رضوانی همچنین از محسن بهشتی معاون استاندار قم و مدیران «آموزش و پرورش» و «فرهنگ و ارشاد اسلامی» درخواست دارد که به اتفاق تعدادی از هنرمندان صاحب نظر قم در حوزه دکوراتیو و طراحی و تجسمی از سینما تربیت بازدید کنند و برای بازسازی لابی سالن و در نظر گرفتن ظرفیت‌های مکمل این سینما و تخصیص اعتبار بیشتری در نظر بگیرند.  

آن‌طور که رئیس اداره سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم می‌گوید از زمان حضور علی محمدی مدیر جدید سینما تربیت قم، هم تعامل میان مسئولان سینما و آموزش و پرورش با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت شده و هم تحولات مثبت و تلاش چشمگیر او، برای بازسازی و نوسازی این سینما مشهود است.

علی محمدی که دو سالی می‌شود به عنوان مدیر سینما تربیت در حال فعالیت است، ابتدا دست به بازسازی نمای بیرونی سینما زد و صندلی‌ها را نو کرد و حالا چند ماهی می‌شود که با تلاش او، سالن سینما در حال بازسازی قرار دارد. او در این رابطه می‌گوید: «بازسازی سینما تربیت از سال گذشته با نوسازی نمای بیرونی سینما با هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان کلید خورد که آموزش و پرورش، ۱۶۰ میلیون و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی،  ۴۰ میلیون تومان هزینه کردند.»

آن‌طور که مدیر سینما تربیت قم گفته است کار بازسازی سالن سینما نیز از اواسط مهر ماه کلید خورد و طی این مدت، عملیات کف‌سازی و شیب‌بندی انجام شد و کف سالن به اندازه یک‌ونیم متر از سالن اصلی بالا آمد.

به گفته محمدی، «تاکنون حدود ۶۰۰ میلیون تومان برای نوسازی سالن این سینما هزینه شده که با توجه به افزایش چشمگیر هزینه‌های مصرفی و تجهیزات سینمایی، حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان دیگر نیاز است».

مدیر سینما تربیت با قدردانی از پیگیری‌ و حمایت‌های حمیدرضا شیخ الاسلام مدیرکل و سهراب مقدمی معاون آموزش و پرورش قم، سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل و کارشناسان اداره سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، می‌گوید: «ما کار نوسازی این سینما را با حمایت و دل‌گرمی این عزیزان شروع کردیم و تاکنون ۲۰۰ میلیون تومان از سوی سازمان سینمایی و ۴۰۰ میلیون تومان از سوی آموزش و پرورش هزینه شده است.»

آن‌طور که محمدی گفته است سالن این سینما در حال آکوستیک شدن است، امکانی که باعث می‌شود آثار نامطلوب بازتاب صدا در سالن و از ورود و خروج صدا به داخل محیط جلوگیری شود.

او همچنین اضافه می‌کند که اصلاح نور سالن سینما، تعویض کف‌پوش‌ها، جانمایی و تلاش برای نصب صوت دالبی دیجیتال، نصب سقف کاذب و تبدیل شدن بالکن طبقه اول به وی آی پی و نصب صندلی‌های جدید نیز در حال انجام است.

به گفته محمدی، سالن سینما تربیت پیش از نوسازی، ۴۰۰ صندلی داشت که با توجه به اصلاح شیب سالن سینما و استانداردسازی فواصل میان صندلی‌ها و ردیف‌ها با ۳۵۰ صندلی میزبان علاقه‌مندان به سینما خواهد بود.

نوسازی سالن انتظار و راهروهای سینما تربیت قم یکی از دغدغه‌های مهم مدیر این سینماست. او در این‌باره اضافه می‌کند: سینما تربیت سال‌هاست پذیرای خانواده سینما در قم و قشر فرهیخته معلمان و خانواده آنان است، به همین دلیل امیدواریم سالن انتظار سینما نیز نوسازی شود تا شأن و منزلت این عزیزان هم به بهترین شکل حفظ شود و میزبان بهتری برای جشنواره‌های سینمایی کشور نیز باشیم.

مردم قم سال‌ها به علت بی‌توجهی مسئولان استان و فقر زیرساخت‌های هنری و سینمایی نتوانستند مانند تماشاگران پردیس «کوروش» و «آزادی» در پایتخت، پردیس «هویزه» و «اطلس» در مشهد یا پردیس سینمایی «چهار باغ» و «قدس» در اصفهان به تماشای فیلم‌های مورد علاقه خود بنشینند اما حالا بهترین فرصت است که نمایندگان مردم قم و مدیران استانی و شهری بویژه استاندار قم برای تقویت کیفیت سینمای مرکزی این شهر، قدمی بردارند و حمایت کنند تا یکی از نمادهای سینمایی شهر، بیشتر از قبل برای علاقه‌مندان به سینما، خاطره‌سازی کند.

نوشته های مشابه
حمایت ستاره‌های فوتبال و سینما از صنعت کفش ایران
صنعت کفش قم در دوران طلایی است/ ۷۰ درصد کفش ماشینی در قم تولید می‌شود
نمایشگاه کفش ایران در سطح جهانی است/ ظرفیت‌های صادراتی قم به تجار خارجی معرفی می‌شود
بازدید «بهروز شعیبی» از دفتر انجمن سینمای جوانان قم
صنعت کفش قم در بازارهای جهانی عرضه شود
برگزیدگان نخستین جشنواره مد و کفش ملی معرفی شدند
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • رضا آجری

    تاریخ : ۱۱ - بهمن - ۱۳۹۹

    سلام. ضمن تشکر از اطلاع رسانی سایت شهر بیست به اطلاع میرساند جناب محمدی واقعا دلسوزانه سینما را مدیریت میکنند.


    پاسخ