کلاهبرداری در پوشش امور خیریه/ کلاه میلیونی بر سر برخی شهروندان قمی

شهر بیست/ دادستان عمومی و انقلاب قم در خصوص کلاهبرداری در فضای مجازی با هویت‌های جعلی هشدار داد و گفت: مردم باید هوشیار باشند و از اعتماد به افراد ناشناس و هویت‌های جعلی در فضای مجازی جدا خودداری کنند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
کلاهبرداری در پوشش امور خیریه/ کلاه میلیونی بر سر برخی شهروندان قمی
شناسه : 29752 | انتشار :   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی دادستانی قم، حجت الاسلام حسن غریب با اشاره به سوء استفاده افراد سودجو از اعتماد بی‌جا و ناآگاهی مردم گفت: با شکایات و گزارش‌های متعدد مشخص شد یکی از کلاهبرداران که خود را یک خانم مهندس اندونزی تبار معرفی می‌کند، طعمه‌های خود را در فضای مجازی شناسایی و با ارسال پیام از یک شماره موبایل خارج از کشور، مدعی می‌شود که ساکن انگلیس بوده که به دلیل سرطان در بیمارستانی بستری است و روز‌های آخر عمر خود را می‌گذراند.

دادستان عمومی و انقلاب قم گفت: این کلاهبردار با ارسال عکس خود در شرکت مهندسی کشور متبوع، عکس‌های بیمارستان، مراحل درمان و نسخه‌های خود، بیان می‌دارد که مخارج زیادی را برای درمان خود و همسرش هزینه کرده است و در این روز‌های پایانی عمر خود، می‌خواهد سرمایه خود را صرف امور خیریه کند و ادامه درمان را متوقف سازد.

وی با اشاره به پیام‌های متعدد این کلاهبردار به طعمه‌های خود در قالب بیان احساسات و عواطف انسانی، افزود: این خیر قلابی در فریب افراد مدعی می‌شود که بسته‌ای پول به مبلغ یک تا دو میلیون دلار را برای آن‌ها با استفاده از دیپلمات‌های سازمان ملل و یا وکلای بین المللی به صورت هوایی به ایران و محل سکونت افراد ارسال می‌کند تا این پول را صرف امور خیریه در کشور خودشان کنند و حدود ۳۰ درصد از این پول را نیز برای توسعه کسب و کار خود بردارند.

این مقام قضایی گفت: این کلاهبردار در ابتدا اطلاعات فرد مورد نظر را اعم از نام، شماره تلفن، آدرس، شغل، ایمیل، عکس و شماره گذرنامه، کارت شناسایی و دیگر موارد را دریافت می‌کند و پس از مدتی تصویر چمدان مجازی و صندوقچه رمزدار حاوی دلارها، بلیت هواپیما و عکس رسید پستی که نام گیرنده بر آن چاپ شده را برای قربانی فریب خود ارسال می‌کند.

وی ادامه داد: کلاهبرداران در آخر مدعی می‌شوند که برای تسویه گمرک و ترخیص بار نیاز به پرداخت پول ایرانی است و برای این پرداخت شماره حساب ایرانی اعلام می‌کنند.

دادستان قم با بیان اینکه متأسفانه افراد متعددی در استان قم مبالغی از ۳۰ میلیون تومان تا ۱۲۰ میلیون تومان را به حساب‌های متعدد این کلاهبرداران برای ترخیص بار جعلی انتقال داده‌اند، تصریح کرد: گرچه شماره حساب‌های مربوط به این پرونده‌ها مسدود شده است، ولی متاسفانه در اغلب این موارد شماره حساب‌ها مربوط به شخص کلاهبردار نیست و مورد سوء استفاده این افراد قرار گرفته است و این مبالغ در قالب پولشویی، اغلب با خرید طلا از حساب متهم خارج می‌شود.

حجت الاسلام غریب به امکان سوء استفاده این شیادان از مدارک هویتی قربانیان این کلاهبرداری اشاره کرد و گفت: کاربران از اعتماد به افراد ناشناس و هویت‌های جعلی در فضای مجازی و بالاخص ارسال پول و مدارک هویتی به آن‌ها جداً پرهیز کنند تا فرصت‌های ارتکاب جرم را از چنگ مجرمان و افراد سودجو بگیرند.

نوشته های مشابه
خرید و فروش امتیاز وام ممنوع است
کتاب «فضای مجازی؛ صعود یا سقوط» به چاپ دوم رسید
مرگ تدریجی مجموعه تاریخی «پاچیان» +تصاویر
جواد افشار با «صیاد» به جشنواره فجر می‌رود
جزئیات مراسم تشییع حجت‌الاسلام باقرزاده اعلام شد
خبرنگاران قم به تماشای «پروین» نشستند
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.