ممنوعیت دفن اموات در ۱۱ آرامستان قم/ آرامستان‌های محدوده شهر دوباره غیرفعال می‌شوند

شهر بیست/ یک‌صد و پنجاه و یکمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم برگزار و در آن از ممنوعیت دفن در ۱۱ آرامستان شهر قم خبر داده شد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
ممنوعیت دفن اموات در ۱۱ آرامستان قم/ آرامستان‌های محدوده شهر دوباره غیرفعال می‌شوند
شناسه : 24906 | انتشار : 07 مرداد 1399 - 17:54   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، در یک‌صد و پنجاه و یکمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید باکری برگزار شد و لوایح واصل به صحن علنی شورا مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه مجید اخوان رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم لایحه اخذ مصوبه بهره‌برداری موقت تجاری دندانپزشکی حکیم به مدت دو سال را با ضریب “۲۰ پی” مطرح کرده و با نظر موافق کمیسیون تصویب شد.

سپس لایحه اخذ مجوز کمک به کنگره شهدا برای تولید محتوا به مبلغ یک میلیارد تومان نیز مطرح و با نظر موافق کمیسیون تصویب شد.

در ادامه جلسه لایحه اخذ مجوز تکمیل مسیر تندرو اتوبوس در بلوار آیت‌الله بروجردی به سمت پردیسان به مبلغ ۷ میلیارد تومان و خرید اتوبوس‌های برقی به مبلغ دو میلیارد تومان برای خیابان ارم با نظر موافق کمیسیون تصویب شد.

لایحه بعدی توافق‌نامه تفویض پلاک‌های آستان مقدس حضرت معصومه(س) در خیابان شهید حکیم فردوسی با عدد ۲۴ میلیارد تومان که در هیئت تطبیق به علت نامشخص‌بودن عدد توافق رد شده بود، مطرح و با تأکید شورا بر اصرار این لایحه و تطبیق آن با اصل ۱۴ به تصویب رسید.

سپس حسین اسلامی رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم مشکلات پرداخت دیه زمان محکومیت شهرداری در دادگاه را مطرح کرد و اظهار داشت: پرداخت دیه در شهرداری به گونه است که زمانی که شهرداری محکوم‌ به پرداخت می‌شود حکم به نام شهردار صادر شده و این نوع محکومیت شهرداری را در پرداخت دیه دچار مشکلات حقوقی می‌کند.

وی خواستار اصلاح قانون در این موارد شد و گفت: در این لایحه به‌خصوص به علت قصور شهرداری در پرداخت بیمه این دیه باید از طرف شهرداری پرداخت شود اما در صورت بروز چنین مشکلاتی حکم باید به نام شخص خاطی مانند پیمانکار یا مسئول پرداخت بیمه صادرشده و به نام شهردار نباشد.

سپس سید مجید سبحانی ثابت نیز با تأکید بر صدور حکم به نام شخص خاطی تصریح کرد: مبنای کار باید اصلاح‌شده و کسی که در بیمه کردن کوتاهی کرده پاسخگو باشد و نباید مدیر پاسخگو باشد زیرا باعث عدم ورود مدیران به پروژه‌های اجرایی شده و  این تذکر از طرف شهردار به مسئولان داده شود.

در ادامه جلسه لایحه اخذ ممنوعیت دفن در سه آرامستان بیات، امامزاده سید سر بخش و امام‌زاده شاه محمدقاسم مطرح شد که به علت مباحث حقوقی پیچیده به کمیسیون تلفیق حقوقی و خدمات شهری شورا ارجاع داده شد.

سید امیر سامع، معاون خدمات شهری شهرداری قم برای بررسی بهتر شرایط آرامستان‌های قم آماری از بخش‌های فعال و غیرفعال شهر ارائه داد و خاطرنشان کرد: در شهر قم ۲۴ آرامستان فعال بوده که از سال ۸۴ تا ۸۹ ممنوعیت ۱۱ آرامستان به‌تدریج صادرشده اما در بعضی موارد دفن به‌صورت غیرقانونی اتفاق افتاده و در بسیاری از موارد نیز شهرداری مانع این اتفاق شده است.

وی آرامستان‌های غیرفعال شهر را نام برد و اعلام کرد: دارالسلام، وادی‌السلام، قبرستان نو، امام‌زاده شاه ابراهیم، شیخان، باغ بهشت، باغ جنات، بهشت رضوان، ابن‌بابویه، شاه حمزه و ابو حسین  ۱۱ آرامستان غیرفعال شهر بوده که دفن در آن ممنوع است.

سامع سپس آرامستان‌های فعال شهر را نام برد و گفت: آرامستان بقیع، بهشت معصومه(س)، شاه زاده علی(ع)، امام‌زاده احمد(ع)، علی بن جعفر(ع)، امام‌زاده ابراهیم (ع)، امام‌زاده شاه جمال(ع) و امام‌زاده عبدالله (ع) و همچنین حرم مطهر(س)، شاه احمد قاسم(ع)، چهل اختران و امام‌زاده سید سر بخش(ع) فعال است.

وی آمار دفن در ۸ ماه نخست سال ۹۸ را در آرامستان‌های فعال شهر ارائه داد و بیان کرد: تعداد دفن در ۸ ماه اول سال ۹۸ در بهشت معصومه (س) ۱۸۳۳ مورد ، ۴۱۳ مورد در بقیع، امام‌زاده علی بن جعفر ۳۹۰ مورد بوده است.

معاون خدمات شهری شهرداری قم ادامه داد: در امام‌زاده شاهزاده سید علی ۱۲۹ مورد، امام‌زاده شاه جمال ۸۵ مورد، امام‌زاده احمد بن قاسم ۲۸ مورد، امام‌زاده احمد ۸۲ مورد، امام‌زاده عبدالله ۵۵ مورد، امام‌زاده ابراهیم یک ۲۱ مورد،چهل اختران ۱۳ مورد،حرم مطهر ۶ مورد و امام‌زاده سید سربخش ۴ مورد دفن ثبت‌شده است.

*لزوم ممنوعیت دفن در آرامستان‌های محدوده شهر

سامع خواستار ممنوعیت دفن در آرامستان‌های محدوده شهر شد و تصریح کرد: دفن اموات در امام‌زاده سید سربخش و شاه احمد قاسم ممنوع بوده اما در چند سال گذشته دوباره فعال‌شده که باید غیرفعال شود.

سپس عبدالله جلالی با تأکید بر ممنوعیت دفن اموات در محدوده شهر، اظهار داشت: با توجه به ورود شورای برنامه‌ریزی استان بر ممنوعیت دفن در محدوده شهر باید دفن اموات در کلیه آرامستان‌های محدود شهر شده و استثنایی برای آن قائل نشد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم با توجه به اوقافی بودن تعدادی از آرامستان‌ها، تأکید کرد: تعدادی از آرامستان‌ها اوقافی و تعدادی به بخش خصوصی تعلق دارد باید این لایحه در کمیسیون تلفیق حقوقی و خدمات شهری موردبررسی مجدد قرار گیرد.

وی حفظ سلامت روانی شهروندان را یکی از دغدغه‌های شورای اسلامی شهر قم دانست و تأکید کرد: با توجه به فعال بودن ۱۲ آرامستان در شهر نباید مردم شاهد مراسمات عزا در همه مناطق بوده و این بار روانی زیادی را برای شهروندان دارد.

نوشته های مشابه
برگزاری هفتمین همایش تکریم جایگاه نهاد سردفتری در قم
انتقاد «ذوالنور» از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌‌وکار/ نباید نگاه کمیته‌امدادی به امور حقوقی داشت
مراسم بزرگداشت آیت‌الله گلپایگانی در قم برگزار شد
برگزیدگان بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن کریم معرفی شدند
برگزیدگان جشنواره‌های بسیج هنرمندان قم تجلیل شدند
صنایع قم حامی کتابخانه‌های عمومی باشند
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.