تولید سالانه بیش از ۵۷۰ هزار تن زباله پلاستیکی در کشور

شهر بیست/ مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: سالانه بیش از ۵۷۰ هزار تن زباله‌ پلاستیکی، تولید و در طبیعت رها می‌شود که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در ماه ژوئن ۲۰۱۸، ۹۰.۵ درصد از پسماندهای پلاستیکی قابل بازیافت هرگز بازیافت نمی‌شوند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
تولید سالانه بیش از ۵۷۰ هزار تن زباله پلاستیکی در کشور
شناسه : 24251 | انتشار : 21 تیر 1399 - 21:59   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، سیدعبدالله میرابراهیمی با اشاره به نامگذاری ۲۱ تیرماه به عنوان روز بدون پلاستیک، اظهار کرد: این روز بهانه‌ای است برای اینکه یک بار دیگر زیان‌های مختلف مصرف بی‌رویه پلاستیک در جامعه امروزی را با هم مرور کرده و در رفتارهای مصرفی خود نسبت به این موضوع تجدید نظر کنیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با اذعان به اینکه سالانه بیش از یک صد میلیون تن پلاستیک در دنیا تولید می‌شود و هر چه زندگی شهرنشینی رونق بیشتری می‌یابد، مصرف پلاستیک در جوامع بیشتر می‌شود، خاطرنشان کرد: این درحالی است که نخستین پلاستیک‌های تولید شده توسط انسان هنوز هم در طبیعت باقی‌مانده‌اند و محققان مدت زمانی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ سال را برای تجزیه پلاستیک در طبیعت بیان می‌کنند، با این حساب زمین را باید یک بمب پلاستیکی دانست که دیر یا زود منفجر می‌شود و تبعات این انفجار دامن انسان و تمام موجودات زنده روی زمین را خواهد گرفت.

میرابراهیمی با اشاره به اینکه کشورمان جزو ۱۰ کشور پر مصرف ظروف پلاستیکی یک بار مصرف در دنیاست، گفت: براساس آمار و ارقام در ایران، سالانه بیش از ۵۷۰ هزار تن زباله‌ پلاستیکی، تولید و در طبیعت رها می‌شود که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در ماه ژوئن ۲۰۱۸، ۹۰.۵ درصد از پسماندهای پلاستیکی قابل بازیافت هرگز بازیافت نمی‌شوند و این آمار به شدت برای محیط زیست کره زمین نگران کننده است.

وی گفت: نکته تأسف‌بار در مورد زباله‌های پلاستیکی آن است که به راحتی همراه باد و آب جابه جا می‌شوند به همین دلیل جمع‌آوری آنها کار ساده‌ای نیست و دردسرهای زیادی دارد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با تاکید بر اینکه طبق یک مطالعه علمی، سالانه ۸ میلیون تُن پلاستیک به اقیانوس‌ها ریخته می‌شود، تصریح کرد: این حجمی است که از خشکی‌ها روانه اقیانوس‌ها می‌شود و حدود دو میلیون تُن زباله پلاستیکی دیگر نیز می‌تواند توسط کشتی‌ها به خصوص کشتی‌های ماهیگیری وارد آب اقیانوس‌ها شود.

میرابراهیمی اذعان کرد: پلاستیک‌ها به طور مثال قاتل سالانه یک میلیون مرغ دریایی هستند، توقف این کشتار به دستان ما صورت خواهد گرفت و کافی است در مراجعه به فروشگاه‌ها برای خرید کیسه پارچه‌ای به همراه داشته باشیم و همواره طوری خرید کنیم که کمترین پلاستیک دور ریخته شود، کاری که نسبتا آسان است اما بسیار اثرگذار.

نوشته های مشابه
صنایع قم حامی کتابخانه‌های عمومی باشند
مراسم سی‌ودومین سالگرد ارتحال آیت‌الله گلپایگانی در قم برگزار می‌شود
مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان قم معارفه شد
«آب‌انبار کوه نمک» نگین فراموش‌شده تاریخ قم +تصاویر
زمان ثبت‌نام اعتکاف در قم اعلام شد
قم میزبان بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن کریم می‌شود
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.