برگزیدگان پنجمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم معرفی شدند
به گزارش «شهر بیست»، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم همزمان با ایام میلاد سراسر نور حضرت فاطمه معصومه(س) و حضرت علیبنموسیالرضا(ع) در سالن همایشهای شهرداری قم برگزار شد.
احمدی امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، علیرضا زاکانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، سید موسی حسینیکاشانی مدیرکل فرهنگ و شورای اسلامی قم، ابراهیم معتمدی قائم مقام شهردار قم، حجتالاسلام لطفینیاسر مدیرکل صدا و سیمای استان، مهدی کبیری پور معاون هماهنگ کننده سپاه علی بن ابیطالب(ع)، محمد جواد محرابی معاون مطبوعاتی اداره کل ارشاد استان قم، ابوالقاسم مقیمی مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم و خبرنگاران و فعالان رسانه در این مراسم حضور داشتند.
سیدجواد اشرفی دبیر پنجمین جشنواره ابوذر استان قم با بیان اینکه اختتامیه جشنواره ابوذر پس از ۶ ماه برگزار شد، گفت: بنا بود دی ماه این جشنواره برگزار شود ولی به دلیل شهادت سردار شهید سلیمانی برگزاری مراسم به تعویق افتاد. شورای سیاستگذاری تصمیم گرفت جشنواره را پس از انتخابات برگزار کند که به دلیل شیوع بیماری کرونا دوباره به تعویق افتاد.
وی خاطرنشان کرد: با همراهی شورای سیاستگذاری جشنواره در دهه کرامت و آستانه میلاد امام رضا(ع) برگزاری جشنواره در دستور کار قرار گرفت.
دبیر پنجمین جشنواره ابوذر استان قم با بیان اینکه ۱۱۰ نفر در هشت رشته اصلی و چهار بخش ویژهدر این جشنواره به رقابت پرداختند، گفت: ۴۷۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد. در برخی بخشها انتظارات برگزارکنندگان جشنواره برآورده نشد ولی در مجموع توانستیم جشنواره پنجم را در سطح حرفهای برگزار کنیم.
اشرفی خاطرنشان کرد: داوریها به صورت کد بندی شده انجام شد و هیچ داوری نام خبرنگار و رسانه را نمیدانست.
در ادامه ابراهیم معتمدی، قائم مقام شهردار قم با بیان اینکه جریانسازی در موضوعات مختلف از مهمترین رسالت رسانه است، اظهار کرد: در حوزه رسانه به دلایل مختلف مانند گرفتاریها، وضعیت معیشتی و زندگی و مراودات دچار روزمرگی شدیم در حالی که جریانسازی به حل مسائل موجود در کشور میتواند کمک کند و در پیشرفت و آبادانی کشور مؤثر واقع شود.
همچنین سیدموسی حسینی کاشانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در این مراسم با بیان اینکه جشنوارهای درخور شأن برای اهالی رسانه ترتیب داده شد، گفت: اهالی رسانه با شوق خوبی در این جشنواره شرکت کردند. برگزاری چنین جشنوارههایی ارتقای کمی و کیفی رسانههای استان در تراز انقلاب اسلامی را به همراه دارد.
در ادامه، فخرالدین یوسفپور رئیس کمیته داوران پنجمین جشنواره رسانه ای ابوذر نیز در این مراسم عنوان کرد: طی دو سال گذشته به جز استفاده از داوران غیر بومی و بومی که در حوزه داوری در حد اساتید هستند، چهرههای جوانی به این حوزه ورود پیدا کردند و شاهد بودیم که خروجی کار مطلوب بوده است.
رئیس کمیته داوران جشنواره ابوذر در استان قم با بیان اینکه سطح گزارش ها نسبت به سال گذشته از نظر کیفی کاهش پیدا کرده بود، گفت: به اعتراف داوران اگر در بخش ویژه مانند فرهنگ شهروندی گزارشهای بیشتری ارسال میشد، کیفیت بهتری داشت.
همچنین ابوالقاسم مقیمی مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم، ضمن تقدیر از دست اندرکاران جشنواره ابوذر اظهار کرد: جشنواره رسانهای ابوذر در دو سال گذشته فرای انتظار و استانداردهای استانی برگزار شده است و آثار فاخری به دبیرخانه جشنواره رسیده و تلاش زیادی در زمینه برگزاری این جشنواره صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین دلیل این رویداد استفاده از ظرفیت استانی در این جشنواره است و تمام برنامههای جشنواره از تمهیدات برگزاری و فراخوان از سوی نیروهای بومی و با شناخت درست از رسانههای استان شکل گرفته که جای تقدیر دارد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم با بیان اینکه در این جشنواره به رسانه انقلاب اسلامی به عنوان رسانه پرسشگر، واقعبین و عدالت خواه توجه شده است، گفت: دستاندرکاران جشنواره ابوذر به دنبال جریان سازی در حوزه خبر و رسانه با رنگ و بوی انقلاب اسلامی هستند که جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به توجه ویژه به تربیت نسل جدید در حوزه خبر و رسانه عنوان کرد: با شکلگیری رسانههای جدید و فضای جدید نیاز است نسل جدیدی از خبرنگاران را تربیت کنیم و آموزش دهیم. این جشنواره به دنبال تقویت جوانان فعال رسانهای در عرصه خبر و رسانه استان است که گامهای خوبی در این جشنواره برداشته شده است.
مقیمی عنوان کرد: سازمان فرهنگی و مدیران فرهنگی باید در این راه کمک کنند. به زودی در نظر داریم دورههای آموزش خبر و رسانه را به صورت بومی برگزار کنیم.
در ادامه احمد امیر آبادی فراهانی اظهار کرد: جلسهای در زمینه تولید سریال حضرت معصومه(س) با حضور نمایندگان استان، رئیس سازمان صداوسیما، رئیس سیما فیلم و تهیه کننده و کارگردان اثر برگزار و منابع مالی برای ساخت این سریال پیشبینی شد.
وی خاطرنشان کرد: قم با چنین ظرفیتی میتواند کارکرد ملی و فراملی داشته باشد و جوانان و هنرمندان و رسانهها در این عرصه، وظیفه خود در زمینه دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی و آگاهسازی مردم را انجام میدهند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به مطالبات از رسانههای قم به عنوان رسانه تراز انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: رسانه تراز انقلاب اسلامی با ظلم و ستم مبارزه کرده و از حق مظلوم دفاع می کند و در برابر بیعدالتی ایستاده و سختیها را تحمل کند.
وی ادامه داد: خواه این ظلم از سوی استکبار جهانی و آمریکا برای ملتهای منطقه و مردم مظلوم ایران باشد یا ظالم در داخل کشور از سوی کسی باشد که خون مردم را در شیشه میکند و این فرد ممکن است ارزاق مردم را احتکار کند یا قانون را رعایت نکند و به زیر دستان ظلم کند.
امیرآبادی با بیان اینکه رسانه در تراز انقلاب باید در برابر ظالم بایستد و از مظلوم دفاع کند، گفت: این رسانه باید برای دفاع از ارزشها هزینه دهد و در برابر ضد ارزشها بایستد و شجاعت لازم را داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: امروز وضعیت ارباب رسانه و جراید از نظر درآمد و معیشت وضعیت مناسبی نیست و نسبت به همه اقشار جامعه این قشر جزو ضعیفترین افراد از نظر معیشت هستند ولی ارزش رسانه و قلم زیاد است و رسانه باید خودش این ارزش را حفظ کند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: رسانهها به نوعی نمایندگی افکار عمومی را بر عهده دارند و دیگر افراد که مسؤولیت دارند باید پاسخگوی این نمایندگان افکار عمومی باشند.
سخنران بعدی این مراسم، علیرضا زاکانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بود. او طی سخنانی اظهار کرد: پس رحلت امام خمینی(ره) حصار تبلیغی برای رساندن پیام انقلاب به سراسر جهان رقم خورد.
وی خاطرنشان کرد: امام راحل، پیش از رحلت، سخنانشان را به سمع و نظر جهانیان رسانده بودند و انقلاب را منشأ رشد، بزرگی و عظمت میدانستند؛ پس از رحلت امام(ره) فهمیدند و بایکوت خبری را آغاز کردند و ما در حصار تبلیغی قرار گرفتیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خبرنگار و رسانه میتواند این حصار تبلیغی را بشکند، گفت: به خصوص اینکه این افراد مربوط به کانون فکری جهان اسلام باشند زیرا منشأ و کانون تمدنساز این انقلاب در قم فعال است.
وی عنوان کرد: مسئولیت داریم که این حصار تبلیغی را بشکنیم و همچنین پیام انقلاب را رساتر به گوش جهانیان در قالبهای هنری به ویژه در فضای مجازی برسانیم.
همچنین سرهنگ مهدی کبیریپور سه شنبه شب در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم که در سالن همایشهای شهرداری قم برگزار شد، اظهار کرد: یکی از وظایف ما این است که برای رسیدن انقلاب به اهداف و چشمانداز تلاش کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مبانی انقلاب را بسیاری فراموش کردند و دشمنان تلاش می کنند این مبانی جایگزین شود و شاهد هستیم که مشکلات را بهانهای قرار میدهند تا دست دوستی و مذاکره به سمت دشمنان دراز شود.
معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران امام علی بن ابیطالب(ع) با بیان اینکه نکتهای رهبری فرمودند مبنی بر اینکه نسبت به مبانی انقلاب کملطفی شده است، گفت: مارکسیستها چهار صفحه مطلب نادرست خود را به اندازهای گسترش میدهند و بسیاری از تئوریسینهای مارکسیست برای نظریه نادرست، نظریهپردازی میکردند.
وی خاطرنشان کرد: نقش رسانهها این است که مبانی انقلاب، دستاوردها، ظرفیتها و آرمانهای انقلاب را با زبان رسانه به جوانان بشناسانند.
کبیریپور با بیان اینکه برای رسیدن به این هدف نیاز به انگیزه داریم، گفت: رسانهها میتوانند این انگیزه را با بیان هنرمندانه و نقش خود به تصویر بکشند. تمدنی که حضرت آقا صحبت کردند و در بیانیه گام دوم به آن اشاره کردند نیاز به تصویر سازی دارد. جوان باید تصویر را مجسم کند تا به سمتش حرکت کند. این وظیفه رسانهها به ویژه رسانههای انقلابی است که این تصویر را مجسم سازند.
معرفی برگزیدگان پنجمین جشنواره ابوذر پایانبخش مراسم اختتامیه بود.
در بخش «خبر»، مهدی جعفری از نشریه «ندای وطن» رتبه نخست را به دست آورد، سید محمد عارف قافله باشی از «تابناک» موفق به کسب رتبه دوم شد و محمد شعبانی از «پایگاه خبری قمنا» در جایگاه سوم قرار گرفت.
در بخش «تیتر»، حسن شیخ حائری از «خبرگزاری فارس» رتبه نخست را به دست آورد، جواد محمودی از «صداوسیما» رتبه دوم و فاطمه عسکری از «شبستان» نیز رتبه سوم را کسب کرد.
در بخش «عکس خبری»، محسن کرمعلی از «خبرگزاری فارس» رتبه نخست را به دست آورد، سجاد حیات پور از «باشگاه خبرنگاران جوان» رتبه دوم و حمید عابدی از «ابنا» موفق به کسب رتبه سوم شد.
در بخش «گزارش تصویری»، احمد ظهرابی از «ایسنا» رتبه نخست، ابوالفضل ماهرخ رتبه دوم و محمد رفیعی موحد از «تسنیم» رتبه سوم را به دست آورد.
در بخش «مصاحبه»، محمد مهدی عنایتپور از «پایگاه خبری شهر بیست» رتبه نخست، عبدالصاح شمسالهی از «رسا» رتبه دوم و الهام پناهیفر از «تسنیم» رتبه سوم را به دست آورد.
در بخش «گزارش»، سارا تقیزاده از «خبرگزاری فارس» رتبه نخست، وجیهه غلامحسین زاده از «پایگاه خبری شهر بیست» رتبه دوم و فاطمه جمالزاده از «خبرگزاری فارس» رتبه سوم را به دست آورد.
در بخش گزارش با موضوع «قم سرآمد شهادت و سرافرازی» سمانه روشنایی از «برنا» رتبه نخست و علی شعبانی از «پایگاه خبری۵۹۸» رتبه دوم را به دست آورد.
در بخش گزارش با موضوع «اخلاق و فرهنگ شهروندی» یاسر ولیا بیدگلی از «خبرگزاری فارس» رتبه نخست و وجیهه غلامحسینزاده از «پایگاه خبری شهر بیست» رتبه دوم را کسب کرد.
در بخش گزارش با موضوع «عفاف و حجاب و هویت دینی قم»، محمدمهدی عنایتپور از «پایگاه خبری شهر بیست» رتبه نخست و فاطمه آقامحمدی از «صداوسیما» رتبه دوم را کسب کرد.
در بخش گزارش با موضوع «گام دوم انقلاب جوان گرایی و گردش نخبگان» سمیه حاجی احمدی رتبه نخست و محبوبه آقانوری رتبه دوم را به دست آوردند.
در بخش «مستند» هیئت داوران اثری را حائر رتبه برتر ندانست، محمد حسن رضایی رتبه دوم و محسن صابری رتبه سوم را به دست آوردند.
در بخش «ژورنالیسم تلویزیونی» زهره بیادی رتبه نخست، محبوبه آقانوری رتبه دوم و حسین نبی گل رتبه سوم را کسب کرد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Thursday, 26 December , 2024