«شهر۲۰» گزارش می‌دهد

«بیمارستان امیرالمؤمنین» مستند هزار وعده با پایان باز

شهر بیست/ ماجرای «بیمارستان امیرالمؤمنین» قم مستند هزار وعده‌ای از مسئولان است که همچنان درهای آن به روی بیماران گشوده نشده است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
«بیمارستان امیرالمؤمنین» مستند هزار وعده با پایان باز
شناسه : 22793 | انتشار : 11 خرداد 1399 - 20:52   پرینت

شهر بیست/ سرویس سلامت_ محمد مهدی عنایت‌پور: ۶۳ ماه می‌گذرد از روزی که پروژه بیمارستان خیریه تخصصی امیرالمومنین(ع) در دل بیمارستان شهید بهشتی قم متولد شد. پروژه‌ای که آغاز عملیات اجرایی آن در ۲۷ بهمن ۹۳ با حضور قائم مقام وقت وزارت بهداشت، شخصیت‌های حوزوی و واقف آن مرحوم آیت الله سید محمد باقر خوانساری کلید خورد و قرار شد تا دو سال بعد یعنی در دهه فجر بهمن ۹۵ به بهره برداری برسد.

شاید آن روز که حجت الاسلام خوانساری فرزند واقف بیمارستان در مراسم کلنگ زنی ی‌گفت «از آنجا که دولت در نظام جمهوری اسلامی مورد اعتماد است، هیچ‌گاه مشکلی در این زمینه پیش نخواهد آمد»، خود او هم فکر نمی‌کرد که از قضا مشکلاتی بوجود بیاید که بهره‌برداری از پروژه را آن‌قدرها طولانی کند و پایانش را باز بگذارد.

بیمارستانی که برای آن بخش‌های مختلفی از جمله زنان، اعصاب و روان، جراحی، اطفال، ارتوپدی، گوش، حلق و بینی، چشم، واحدهای پاراکلینیکی و حتی یک پد هلی‌کوپتر هم برای انتقال مصدومان بر بام آن پیش‌یینی کردند، قرار بود تمامی عملیات ساختمانی و ساخت‌وساز آن بر عهده واقف و تجهیز بیمارستان و نیروی انسانی آن بر عهده دانشگاه علوم پزشکی باشد اما در این میان، تأمین نشدن بخشی از تأسیسات ساختمان از جمله تأسیسات برق و سیستم ژنراتور برق باعث شد تا گره پروژه کور شود.  

گره کور این پروژه نه در دهه فجر ۹۵، نه در هفته دولت ۹۷ و نه در دهه فجر چهل سالگی انقلاب باز نشد تا با وجود وعده‌های مکرر و سریالی مسئولان، همچنان درهای آن به روی بیماران بسته بماند.

اتفاقی که باعث شد تا حسن خلیلیان رئیس مجمع سلامت قم، مهرماه سال گذشته با خبرگزاری ایسنا مصاحبه کند و بگوید مانع تراشی‌ها، اجازه افتتاح بیمارستان امیرالمومنین(ع) قم را نمی‌دهد و این بیمارستان با وجود هزینه‌ای بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان از سوی واقف، هنوز بیش از ۲ و نیم سال است، خاک می‌خورد.

او اذعان کرده بود: «ابتدا واقف قرار بود بیمارستانی ۱۱۰ تخته با ۱۱ هزار متر بنا تأسیس کند اما بعد از برگزاری جلساتی با دانشگاه علوم پزشکی، این طرح به ۲۳۵ تخت و به ۲۲هزار متر بنا افزایش یافت و ایشان تعهد کرد ۳۵ میلیارد تومان پرداخت کند و این بنا را بسازد که با ۷۰ میلیارد تومان به نتیجه رسید.»

رئیس مجمع سلامت قم یادآور شده بود: «در جلسه‌ای که برای بیمارستان امیرالمومنین(ع) حضور داشتیم معاونت علوم پزشکی قم اعلام کرد با ۴ میلیارد تومان طرح به اتمام می‌رسد اما من گفتم ۱۰ میلیارد تومان نیاز است، روز بعد ۴ میلیارد تومان واریز شد اما خبری از تکمیل نشد و امروز می‌گویند ۳۰ میلیارد تومان لازم است.»

مصاحبه‌ای که البته چند روز بعد با واکنش محمدرضا قدیر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم مواجه شد و او اظهارات خلیلیان را تکذیب کرد و گفت که هیچ‌گونه مانع تراشی در مسیر افتتاح و بهره برداری بیمارستان وجود نداشته است.

اما گره کور پروژه از آنجایی شکل گرفت که دانشگاه علوم پزشکی قم معتقد بود ساختمان هنوز تکمیل نشده و در اختیار دانشگاه برای تجهیز کردن قرار نگرفته است. به همین دلیل هم علی اصغر اکرمی معاون وقت توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی قم در مصاحبه‌ای با ایرنا عنوان کرده بود: «این بیمارستان ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما هنوز تکمیل نشده و باید زیرساخت شبکه بیمارستان و یوپی‌اس‌های تأمین کننده برق اضطراری توسط واقف تأمین شود و تا بخش‌های ابتدایی بیمارستان تکمیل نشود، امکان تجهیز و بهره برداری از آن وجود ندارد.»

بالاگرفتن اختلافات و بلاتکلیف ماندن پروژه، در نهایت پای وزیر بهداشت را در ۲۰ آذر سال گذشته به قم کشاند و او وعده افتتاح بیمارستان را تا دو ماه بعد داد. سعید نمکی بعد از بازدید از بیمارستان امیرالمومنین قم گفت: «واقفی که مسئولیت ساخت بیمارستان را عهده‌دار شده، تصور می‌کرد که تأسیسات جزو تجهیزات بیمارستان به شمار می‌رود در حالی که تأسیسات جزو ساختمان بیمارستان است. قرار شد که ۱۰ میلیارد تومان در بخش تامین تأسیسات کمک شود و ۳۰ میلیارد تومان نیز خیرین کمک کنند تا مشکل تأسیسات بیمارستان حل شده و ان‌شاءالله تا دو ماه آینده شاهد افتتاح بیمارستان باشیم.»

هنوز از وعده دو ماهه وزیر بهداشت برای افتتاح بیمارستان، دو هفته نگذشته بود که محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در جلسه کارگروه بهداشت و سلامت قم، وعده وزیر بهداشت را تمدید کرد و گفت: «در صورتی که مجموعه‌های استانی همکاری کنند، شاهد افتتاح این مجموعه درمانی تا پایان سال خواهیم بود.»

اما این پایان ماجرا نبود و شیوع ویروس کرونا در کشور و شناسایی آن برای اولین بار از سوی پزشکان در قم، فصل جدیدی از سریال وعده‌های مسئولان را برای افتتاح این بیمارستان کلید زد.

در روزهای سخت و عجیب اسفند که بیمارستان‌ها و مراکز درمانی‌ قم یک به یک از بیماران کرونایی پر می‌شد و حتی کار به برپایی بیمارستان‌های صحرایی و سیار نیروهای مسلح هم کشید، خلأ آماده نبودن بیمارستان امیرالمؤمنین حسابی به چشم ‌آمد و همین باعث شد تا مسئولان از تهدید کرونا یک فرصت بسازند و بودجه لازم را برای افتتاح آن از دولت مطالبه کنند.

موضوعی که مورد تأکید بهرام سرمست استاندار قم قرار گرفته بود، او یک بار در جلسه ستاد فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گفته بود که دو بیمارستان «امیرالمومنین(ع)» و «مادر» با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در شرایط عادی تا ۱۰ سال آینده هم تکمیل نمی‌شود و به همین دلیل باید از تهدید کرونا، به عنوان یک فرصت، استفاده حداکثری کرد.

همین هم باعث شد تا مسئولان در اسفندماه، تلاش و تکاپوی بیشتری از خود به خرج دهند و با پیگیری لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و موافقت هیئت دولت، ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای به پایان رساندن این بیمارستان در روزهای اوج کرونایی جذب کنند.

در این میان، دکتر علی ابرازه نماینده وزارت بهداشت در قم که طی روزهای کرونایی شدن ناگهانی محمدرضا قدیر به عنوان قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم حکم گرفت و نقش‌آفرینی کرد، ۹ اسفند ماه اظهار امیدواری کرده بود که بیمارستان با مساعدت بیشتر وزارت بهداشت تا قبل از سال جدید راه اندازی شود.

امیدی که نه‌تنها رنگ واقعیت نگرفت، بلکه وعده او در ۲۵ اسفند در مقابل خبرنگاران برای افتتاح پروژه تا ده روز بعد هم محقق نشد. او گفته بود: «۶۰ میلیارد تومان برای راه‌اندازی بیمارستان امیرالمؤمنین(ع) جذب شد، ما از همان روزهای نخست شروع کردیم به خرید تجهیزات و هم‌اکنون دیزل و ترانس‌ها به بیمارستان داده‌شده و تا ۱۰ روز آینده این بیمارستان ۲۲۰ تخت‌خوابی افتتاح می‌شود.»

ابرازه، ۱۴ فروردین هم درباره دلایل تأخیر در بهره برداری این پروژه، اذعان کرده بود: «در صدد بودیم تا بیمارستان را در هفته اول فروردین به بهره برداری برسانیم اما برخی از تجهیزات بیمارستانی به دستمان نرسید و افتتاح این بیمارستان به تعویق افتاد. حالا خوشبختانه تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز با پیگیری مسئولان استان خریداری شده و مشکلات پیش روی این بیمارستان برای تجهیز و بهره برداری رفع شد.»

اما این بار نوبت بهرام سرمست استاندار قم بود که برای افتتاح بیمارستان وعده بدهد و همچنان محقق نشود. او ۲۲ فروردین در حاشیه بازدید از بیمارستان امیرالمؤمنین گفته بود: «تلاش مجموعه استان بر این بود که این بیمارستان نیمه فروردین ماه به بهره برداری برسد اما به دلیل تعطیلی‌های رخ داده اندکی این زمان به تأخیر افتاده اما بیمارستان امیرالمومنین(ع) تا ماه مبارک رمضان بهره برداری خواهد شد.»

۱۹ اردیبهشت و در حالی که ماه مبارک رمضان به نیمه خود رسیده بود و خبری از افتتاح بیمارستان نبود، محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در آخرین اظهارات خود درباره بیمارستان امیرالمؤمنین قم از عزم دانشگاه در راه اندازی آن در اسرع وقت گفت و افزود: «هدف ما این است که وقتی بیمار در بیمارستان پذیرش می‌شود از لحاظ امنیت فنی، فیزیکی، پزشکی و پرسنلی استانداردها به صورت نسبی لحاظ شود. بیمارستان تقریبا آماده افتتاح است و پس از بررسی نهایی زیرساخت‌های فنی و تجهیزاتی بیمار پذیرش خواهد شد.»

حالا ۶۳ ماه می‌گذرد از کلنگ زنی بیمارستانی که قرار بود دو ساله به بهره برداری برسد اما مسئولان همچنان برای افتتاح این پروژه درمانی، امروز و فردا می‌کنند. پروژه‌ای که می‌شد با مدیریت بهتر و وقت کشی نکردن با هزینه تمام شده بسیار کمتری به بهره برداری رساند و پایان آن را به کرونا و تحریم و مشکلات اقتصادی گره نزد. 

نوشته های مشابه
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب مهمان نمایش «هر هفت دقیقه» شد
ارتقای سطح کیفی جشنواره تئاتر مقاومت مشهود است/ جشنواره باید سالانه برگزار شود
توسعه فضای سبز شهر قم محدود می‌شود/ استفاده از پساب شهری به صلاح نیست
علی سلطانی مدیرعامل انجمن هنرهای تجسمی قم شد
فوت ۴ شهروند قمی در آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی
نتایج انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان قم اعلام شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.