حتی کرونا ویروس مانع حرکت در مدار توسعه و تحول مدیریت شهری قم نشد

شهر بیست/ اگر چه هنوز قم از نظر زیرساختی از برخی از کمبودها و مشکلات رنج می‌برد، اما نمی‌توان منکر پیشرفت و تعالی شهر در سال‌های اخیر شد، به ویژه برخی از پروژه‌های راکد و نیمه جان قم، مراحل نهایی را پیمود و در خدمات شهری نیز تحولات خوبی در پاسخگویی به مطالبات شهروندان و پیگیری مشکلات به وجود آمد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
حتی کرونا ویروس مانع حرکت در مدار توسعه و تحول مدیریت شهری قم نشد
شناسه : 21233 | انتشار : 07 اردیبهشت 1399 - 19:08   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، در طول چهارسال گذشته، با مروری بر کارنامه مدیریت شهری و با آمدن سید مرتضی سقائیان نژاد اگر چه به زعم بسیاری از کارشناسان مدیریت شهری، انبوهی از مشکلات و بدهی‌های قم، مجالی برای توسعه شهری برجای نمی‌گذاشت، اما همگرایی شورای اسلامی شهر و استفاده از بسیاری از ظرفیت‌ها و توجه به مدیریت منابع، فرصت‌های خوبی را فراهم آورد، تا جایی که قم با همه فراز و نشیب‌هایی که پیش رو داشت، حرکت در مدار توسعه و تحولات شهری را به خوبی تجربه کرد.

اگر چه هنوز قم از نظر زیرساختی از برخی از کمبودها و مشکلات رنج می‌برد، اما نمی‌توان منکر پیشرفت و تعالی شهر در سال‌های اخیر شد، به ویژه برخی از پروژه‌های راکد و نیمه جان قم، مراحل نهائی را پیمود و در خدمات شهری نیز تحولات خوبی در پاسخگوئی به مطالبات شهروندان و پیگیری مشکلات به وجود آمد.

استفاده از خرد جمعی و توجه به اولویت‌ها و پرهیز از قرار دادن شهرداری در حیاط خلوت و تغییر نگرش نسبت به کارآمدی نیروها و پرهیز از به کار گیری پیمانکارانی که کارنامه خوبی در فعالیت‌های گذشته نداشتند، همچنین بهره‌گیری از نیروهای متخصص، مانع از فرصت‌سوزها و از دست دادن منابع شد و تخولی چشمگیر در مدیریت شهری قم، رقم خورد.

شاید با توجه به تلاش‌های انجام شده امروز می‌توان امیدوار بود که قم به شهری توسعه یافته و کلان‌شهری متحول، تبدیل خواهد شد، البته باید پذیرفت که بسیاری از برنامه‌ها به واسطه شیوع کروناویروس فرصت اتمام در شرایط عادی را پیدا نکرد و برخی از بودجه‌ها نیز برای مقابله با کرونا، تغییر جهت داد، اما نشاط اجتماعی شهر و توسعه فضای سبز و آغاز عملیات اجرایی برخی از پروژه‌ها در شرایط فعلی، نویدبخش توسعه یافتگی در چشم‌انداز شهری قم است.

قم امروز به عنوان یکی از شهرهای پیشرو در توسعه، عمران و آبادانی تلقی می‌شود و تیم مدیریتی شهرداری، ظرفیت‌ها را برای رسیدن به پیشرفت مدیریت شهری شناسایی کرده است و با ترسیم و تدوین سند چشم‌انداز شهری قم در افق پنج‌ساله ۱۴۰۰ و همچنین بیست ساله قم ۱۴۱۴، برآن است تا حرکنی هدف‌مند در پیش بگیرد.

یکی از شاخص‌های مهم در توسعه‌یافته‌گی شهری، اجرای پروژه‌های عمرانی است که در چهار سال اخیر در این زمینه تحولات مهمی شکل گرفته است که طراحی و به سرانجام رسیدن تقاطع‌های غیر‌همسطح، تا ایجاد راههای دسترسی و پروژه‌هایی همچون عملیات اجرایی بلوار جمهوری اسلامی و بلوار بزرگ مرجعیت از آن جمله است.

همچنین پروژه‌هایی همچون باغ پرندگان، پارک ۱۰۰۰ هکتاری و تقاطع ولی عصر(عج) و پل فردوسی تقاطع فردوسی و پیامبر اعظم(ص) و اصلاحات ورودی جعفریه نیز به خوبی پیش رفته است و در سال جاری برخی از پروژه‌های عمرانی و تفریحی و گردشگری به سرانجام خواهد رسید.

یکی از اساسی‌ترین مؤلفه‌ها و شاخص‌های توسعه یافتگی یک شهر زیرساخت‌های شهری است که قم توانسته بسیاری از عقب‌افتادگی‌ها را در سه سال اخیر جبران کند، در سال گذشته طبق برآوردهای انجام گرفته ۶۸ درصد از برنامه‌های برش سالیانه ۱۴۰۰ شهرداری قم تحقق یافته است و در زیرساخت‌های فرهنگی نیز به شاخص خوبی در اجرای پروژه‌های شهری دست یافته‌ایم و ده ها طرح فرهنگی و تفریحی نیز در سال جاری هدف‌گذاری شده است.

مدیریت شهری در قم توانسه است سرانه فضای سبز در سال گذشته را ۱۹ متر و ۶۹ دهم درصد برساند و در افق ۱۴۰۰ هدف‌گذاری انجام شده ۲۳ متر مربع برای هر شهروند هدف‌گذاری شده است، همچنین توسعه ناوگان اتوبوسرانی و ارتقای خدمات الکترونیکی شهرداری به ویژه در روزهای کرونایی از دیگر تحولاتی است که در مدیریت شهری قم روی داده است.

به طور کلی بالغ بر ۸۰۰ پروژه در سال ۹۸و بودجه ای بالغ بر ۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان عملیاتی شد و برای سال ۹۹ نیز بودجه‌ای در حدد ۳ هزار و ۸۱ میلیارد تومان به تصویب رسیده است تا بتوان تحولات دیگری را برای رقم به وجود آورد.

احداث خطوط قطار شهری، توسعه و بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر، نوسازی ناوگان تاکسیرانی با تعویض ۱۴۰۰ خودرو در سال گذشته نیز بخشی از این تحولات در شرایط نامساعد اقتصادی بود، از طرفی قم در مسیر هوشمندسازی و شهر الکترونیک گام‌های موثری برداشت، خدماتی که فایده و اهمیت آن را در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ضرورت خدمات غیرحضوری به خوبی درک کرده‌ایم.

در سال‌های اخیر براساس سیاست‌های مدیریت شهری و ارائه طرح‌های تشویقی، سرمایه گذاران زیادی از طرح‌های بزرگ و کوچک در قم استقبال کردند و مجموعه‌های خدماتی، تفریحی و رفاهی زیادی در جهت خدمت رسانی به شهروندان شکل گرفت.

شهر قم با همه مشکلاتی که پست سر گذاشته است،در حال تبدیل شدن به یک شهر مطلوب است و با تلاش مدیریت شهری، زیرساخت‌های توسعه‌یافتگی در این شهر فراهم شده است، قم با بیش از ۹۶ درصد جمعیت شهری و به عنوان یک تک شهر، در سطح استان، دارای نیازهای پیچیده ای است که در این مدیریت شهری، بسیاری از این نیازها احصاء شده و برای آن برنامه‌ریزی راهبردی صورت گرفته است.

استفاده از تجربیات سازنده و بهره‌گیری از تخصص و دانش و استفاده از ظرفیت‌های داخلی و استقبال از طرح‌ها و ایده‌های بکر، جهت مناسبی به تحولات شهری در قم داده است، اگر چه باید کاستی‌ها و مشکلات را نیز همپای رشد و توسعه‌یافتگی مورد توجه قرار داد و با پذیرش کوتاهی‌ها و مشکلات، مدیریت شهری را به رشد و توسعه رساند.

بی شک در مدیریت یکپارچه شهری، همراهی دستگاهها و نهادها با شهرداری بخش زیادی از تحولات را رقم می‌زند و مدیریت صحیح منابع نویدبخش تحولات چشمگیری است، همان طور که طبق سیاست گذاری‌های انجام شده ۲۰ درصد بودجه در مدیریت شهری قم، هزینه‌های جاری و ۸۰ درصد آن بودجه عمرانی است و مدیریت شهری با رویکرد کاهش هزینه‌ها این مدیریت منابع را به خوبی ثابت کرده است.

شهرداری قم در سال ۹۶ و در بدترین شرایط ۱۵۵۰۰میلیارد ریال از بدهی های گذشته را پرداخت کرد و امروز با توجه به مشکلات انبوهی که در بحران کرونا، گریبانگیر مدیریت شهری شده است، انتظار می‌رود بر این مشکلات، فائق شویم و مسیر توسعه و آبادانی را به خوبی در پیش گیریم.

نوشته های مشابه
صنعت کفش قم در دوران طلایی است/ ۷۰ درصد کفش ماشینی در قم تولید می‌شود
نمایشگاه کفش ایران در سطح جهانی است/ ظرفیت‌های صادراتی قم به تجار خارجی معرفی می‌شود
بازدید «بهروز شعیبی» از دفتر انجمن سینمای جوانان قم
صنعت کفش قم در بازارهای جهانی عرضه شود
برگزیدگان نخستین جشنواره مد و کفش ملی معرفی شدند
تعریف و تمجید «پژمان بازغی» از قمی‌ها/ تصور نمی‌کردم قم قطب صنعت کفش باشد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.