«کلکسیون پهلوی» نقد و بررسی شد+تصاویر
به گزارش پایگاه خبری شهر بیست به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان قم، هجدهمین عصرانه داستان حوزه هنری قم که در سالن سوره حوزه هنری قم برگزار شد، به نقد و بررسی رمان نوجوان «کلکسیون پهلوی» اختصاص یافت.
در ابتدای این نشست علی مهر نویسنده رمان که انتشار کتابهای «آه برای خیمهها»، «قالیچه حضرت رضا(ع)»، «قصههای اینوری» و «سه سوت» را در کانامه دارد درباره آغاز به کارش در حوزه نویسندگی کودک و نوجوان سخن گفت. وی که تمامی کارهایش برای رده سنی نوجوان نوشتهشدهاست، متذکر شد: «منبع نویسنده برای نوشتن کارهای کودک و نوجوان، نوجوانی خودش است، منبع الهامی تا آخر عمر کمکش میکند.»
مهر همچنین درباره رمان کلکسیون پهلوی که نامزد کتاب سال بوده است، گفت: «من یک کتاب بیشتر با موضوع ۱۹ برای نسل نوجوان ندیدم. اگر ۱۹ دی سرآغاز انقلاب است، چرا آنقدر در این باره کم کار شده است. این کتاب در واقع بخشی از پروژه رمانهای نوجوان با محوریت وقایع انقلاب است که توسط انتشارات سوره مهر سفارش داده شد و من با اشتیاق پذیرفتم.»
وی با اشاره به مشکلاتی که برای نوشتن یک رمان تاریخی پیشروی نویسندگان است متذکر شد: «جغرافیای شهرهای ما عوض شده و اینها هیچ جایی ثبت نشده، از سختیهای کارهای تاریخی این است که باید تصور درستی درباره مکان رویداد بدست بیاوریم. متأسفانه منابع اطلاعات شفاهی هم دارد از بین میرود.»
*علی مهر در این کتاب دِینش را به انقلاب، داستاننویسی و نوجوانان ادا کردهاست
در بخش نقد اثر سید سعید هاشمی شاعر و نویسنده کودک و نوجوان و سردبیر نشریه «سلام بچهها» به بیان نظراتش درباره رمان «کلکسیون پهلوی» پرداخت. وی درباره کلیت اثر علی مهر گفت: « کلکسیون پهلوی داستانی واقعی و اصیل است. عناصر داستان در آن رعایت شده، وقایع مستند هستند و نوجوان با خواندن این کتاب خیلی خوب با انقلاب آشنا میشود. نویسنده در این کتاب از انقلاب تعریف نکرده بلکه انقلاب را نشان داده و در عین حال اثرش را در مخاطب میگذارد.»
وی سپس به دیگر نکات مثبت این اثر اشاره کرد و گفت: «فضای کتاب کاملاً سنتی و ایرانی است. کتاب پر از حادثه است و جان میدهد برای فیلم سینمایی، داستانهای پرحادثه برای نواجوانان جذاب است. دیگر اینکه ما در این کتاب نقش اشخاص مختلف را در انقلاب میبینیم و حس میکنیم؛ نقش بازاری، دانشجو و مادر خانهدار که همگی در انقلاب سهیم هستند.»
هاشمی همچنین یادآور شد: «این داستان، تصویری است یعنی توصیف ندارد. توصیفات بیش از حد از ایرادات داستانهای ایرانی است. برگ برنده کتاب هم نثر و زبان آن است. نثر نوجوانانه و بسیار روان است. علی مهر در این کتاب دِینش را به انقلاب، داستاننویسی و نوجوانان ادا کرده است.»
وی همچنین در خصوص نقاط ضعف اثر متذکر شد: «از نظر بصری کار خوب است اما طرح جلد ضعیف است و اسم مهیج نیست. دو فصل تاریخی ۲ و ۱۴ که شرح تاریخی وقایع است از فضای کتاب و شخصیتها جدا شده که نیازی نبود این اتفاق بیفتد. از طرفی داستان در یک فضای تکرار و کلیشه پیش میرود.»
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Wednesday, 27 November , 2024