کسب و کار گدایی حرام است
به گزارش «شهر بیست» به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله جوادی آملی در جلسه درس تفسیر خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، در ادامه تفسیر آیات نورانی سوره مبارکه «فجر» بیان داشت: متأسفانه برخی افراد اینگونه تصور میکنند که اگر وضع مالی خوبی داشتند و در سلامت، رفاه و نعمت بودند میگویند خدا ما را گرامی داشت اما اگر به بیماری یا فقر یا مشکلات دیگر مبتلا شدند میگویند خدا ما را گرامی نداشته است.
وی ادامه داد: برخی از افراد معیار اهانت و اکرام را در ثروت میدانند در حالی که خداوند میفرمایند که هم ثروت و هم فقر و نداری و هم سلامت و یا بیماری ابتلاء و امتحان هستند.
این استاد سطوح عالی حوزه با بیان اینکه خداوند همه انسانها را امتحان میکند، افزود: خداوند میفرمایند که ما اگر به کسی مال دادیم او را اکرام نکردهایم و اگر کسی را به فقر امتحان کردیم به او إهانت نکردهایم بنابراین هر دو نزد ما محترم هستند زیرا انسان هستند.
وی بیان کرد: خداوند اگر کسی را به تنگدستی مبتلا کرد به او اهانت نکرده است بلکه او را روی صندلی آزمایش قرار داده زیرا انسان تا امتحان ندهد به کمال نمیرسد.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه متأسفانه تکدی گری یکی از معضلات بزرگ در کشور ماست، اظهار داشت: کسب گدایان حرفهای یکی از کسبهای حرام محسوب میشود زیرا اینها در خیابان میایستند و بعد از مرگ معلوم میشود که موجودی بالایی دارند. مرحوم شیخ در مکاسب یکی از مکاسب محرّمه را همین کسب حرامی که برای گدایان حرفهای است، ذکر می کند برای اینکه خودش میگوید من فقیر هستم در حالی که دروغ میگوید، کاذبانه دارد مال مردم را غارت میکند.
مرجع تقلید شیعیان گفت: باید به افرادی کمک کنیم که در میان همسایه و ارحام خود میشناسیم و معتقدیم که نیازمند کمک است و در صورت عدم شناخت چنین فردی باید با تحقیق فرد مورد نظر را پیدا کنیم.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 29 November , 2024