جلالی صاحب «جلال» شد
به گزارش «شهر بیست»، در مراسم اختتامیه دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد که با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد، در بخش رمان و داستان بلند، کتاب محمدرضا مرزوقی با عنوان «دور زدن در خیابان یک طرفه ممنوع» نشر ثالث و «وضعیت بی عاری شهرستان ادب» اثر حامد جلالی از نویسندگان قم، شایسته تقدیر جایزه جلال آل احمد معرفی شدند.
مرتضی جلالی در سخنانی کوتاه با یادبودی از پدر روحانی اش که بیش از ۳۰ سال پیش درگذشته است، گفت: من در طول روایتم از این داستان، لحظه ای از اعتقادم، کشورم و ارزش هایم خارج نشده ام و این هم از برکت پدرم بوده است.
«وضعیت بیعاری» در مورد انسانهایی است که به دور از هیاهوی انقلاب و جنگ دنبال جای دنجی هستند برای زندگی. داستان عشقی است بین دو فرهنگ و دو دین که به دور از تمام مشکلات، انسانیت را جستوجو میکنند. «وضعیت بیعاری» چرایی چالشها را بررسی نمیکند، بلکه دنبال چگونگی انسان ماندن در میان این همه هیاهو است.
«وضعیت بیعاری» پیرو مکتب جنوب است و داستانی به شدت اقلیمی است که در ۳۲۰ صفحه از زبان ۱۱ راوی روایت میشود و به استیصال مادری میپردازد که بین میهن و شعائر دینی و فرزندانش باید یکی را انتخاب کند.
از جمله بخشهای جذاب رمان پرداختن به پیروان دین «صابئین مندائی» است که در ایران زندگی میکنند و ارتباطشان با مسلمانان، انقلاب و جنگ دیده میشود.
حامد جلالی نویسنده این اثر متولد ۱۳۵۴ از قم است. او مترجمی زبان خوانده و مسئولیت دبیری تحریریه فصلنامه تخصصی ادبیات و هنر آفرینه را بر عهده دارد. جلالی علاوه بر فعالیت در حوزه ادبیات داستانی سابقه کارگردانی، نمایشنامه نویسی و چهرهپردازی در تئاتر و تلویزیون را هم در کارنامه خود دارد. علاوه بر نوشتن داستان کوتاه و دریافت جوایز متعدد داستان نویسی، «وضعیت بیعاری» اولین تجربه وی در زمینه رمان نویسی است.
خاطرنشان میشود جایزه ادبی جلال آلاحمد به منظور معرفی آثار برگزیده ادبیات داستانی در ایران پایهگذاری شدهاست. این جایزه به نام جلال آل احمد نویسنده مشهور ایرانی و از بزرگترین روشنفکران معاصر جهان نامگذاری شدهاست و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۷ نخستین دوره خود را در سالروز تولد آلاحمد آغاز کرد.
از هفتمین دوره برگزاری جایزه ادبی جلال، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزارکننده این رویداد ادبی است. مؤسسه بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در آذر ماه هر سال مقارن با تولد جلال آل احمد جشنواره جایزه ادبی جلال آل احمد را برگزار میکند. هدف از اهدای جایزه، «ارتقای زبان و ادبیات ملی- دینی» از رهگذر بزرگداشت پدید آورندگان آثار برجسته، بدیع و پیشرو است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Thursday, 28 November , 2024