امام موسی صدر یک نوگرا و روشنفکر دینی بود
به گزارش «شهر بیست» به نقل از ایرنای قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در آیین رونمایی از پایگاه تخصصی بازنمایی آثار امام موسی صدر در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم، اظهار کرد: امام موسی صدر تحصیل کرده حوزه بود ولی به کتابهای حوزوی بسنده نکرد، چون احساس میکرد جامعه چیزی فراتر از این نیاز دارد.
وی با بیان اینکه امروز قلب لبنان و ایران و قلب هر آزادهای برای این شخصیت بزرگ میتپد، گفت: امام موسی صدر تنها متعلق به خانواده خود نیست، بلکه امت اسلامی خود را فرزندان این عالم بزرگ میدانند.
آیت الله حسینی بوشهری اضافه کرد: دشمنان چون میخواستند فکر و نگاه ژرف و عمیق و خداباورانه امام موسی صدر مطرح نشود، نقشه ربودن او را کشیدند.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تحقق یگانگی، همگرایی و همراهی جامعه اسلامی را از اهداف امام موسی صدر دانست و افزود: او به دنبال این نبود که همه شیعه یا سنی شوند، بلکه تلاش میکرد همه یک هدف واحد را تعقیب کنند تا به نتیجه برسند.
وی با یادآوری اینکه امام موسی صدر برای اصلاح امور اجتماعی و اقتصادی و معیشت مردم قدم به میدان گذاشت، در تبیین علت عزیمت این عالم مجاهد به لبنان خاطرنشان کرد: آن عالم بزرگوار برای خدمت به شیعیان لبنان و نمایاندن چهره زیبای مکتب اهل بیت(ع) به دنیای آن روز، به لبنان رفت، عالمان دین این گونهاند و این گونه میاندیشند.
آیت الله حسینی بوشهری، فعالیتهای امام موسی صدر را در سه حوزه بازسازی هویت و انسجام شیعیان، پرچم داری حرکت گفتوگوی ادیان و تقریب مذاهب و تأسیس جامعه مقاوم و مقاومت لبنانی دانست و افزود: امام موسی صدر علاوه بر دغدغهای که برای شیعیان و موضوع تقریب بین مذاهب و ادیان داشت، در رویارویی با دشمن مسلمانان میخروشید.
دبیر شورای عالی حوزه بیان کرد: امام موسی صدر درعین اجتهاد، یک نوگرا بود و در عین سیاستمدار بودن نیز یک روشنفکر دینی به شمار میآمد.
وی ادامه داد: از ویژگی های جالب این شخصیت کم نظیر این بود که به کلیسا میرفت و مسیحیان با خاطری آسوده به موعظه های او گوش میدادند گویا پدر روحانی آنها نصیحتشان میکند.
خاطرنشان میشود سید موسی صدر در ۱۴ خرداد سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در قم متولد شد.
وی مرجع دینی و سیاسی شیعیان پس از هجرت از ایران به لبنان ، مجلس اعلای این کشور را تاسیس کرد و رهبری فکری و سیاسی شیعیان این کشور را عهدهدار شد، او در میان شیعیان به امام موسی صدر مشهور است.
این عالم مجاهد در ۹ شهریور ۱۳۵۷، طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی حاکم این کشور ناپدید شد و تاکنون از سرنوشت او خبری در دست نیست.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Wednesday, 27 November , 2024