آغاز انتشار یک نشریه تخصصی هنری با رویکرد نقد و تحلیل؛

تولد «تصویر خیال شیرین» در بستر هنر و رسانه دیرین

شهر بیست/ نخستین شماره از نشریه تخصصی و هنری «تصویر خیال شیرین» به سردبیری محمدرضا محقق نویسنده و منتقد سینما منتشر شد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
تولد «تصویر خیال شیرین» در بستر هنر و رسانه دیرین
شناسه : 12925 | انتشار : 07 مهر 1398 - 18:17   پرینت

به گزارش «شهر بیست»، اولین شماره از نشریه تخصصی و هنری «تصویر خیال» به سردبیری محمدرضا محقق نویسنده و منتقد سینما منتشر شد.

این نشریه که با رویکرد تحلیلی و تخصصی به مباحث مختلف عرصه های هنری می پردازد شامل بخش های سینما، تئاتر، ادبیات و فلسفه هنر است.

در اولین شماره از این نشریه مطالب متنوعی در حوزه‌های نظری، نقد و تحلیل، با رویکرد بررسی و آسیب شناسی فضاهای فکری و جریان های مختلف هنری، به چاپ رسیده است.

محمدرضا محقق در سرمقاله این شماره نشریه «تصویر خیال» با عنوان «در ضرورت دیالکتیک نقد و هنر» می نویسد: «در این نشریه، گام عملی ما، برداشتن یک قدم جدی در مسیری است که از فقدانش رنج می بریم  یعنی خلأ یا کمرنگی دیالکتیک نقد و هنر.

تلاش ما در این نشریه خصوصی، تازه و جدی این است که به مقوله هنر، از منظر تئوری و نظریه بپردازیم و همه تلاشمان را بکنیم که در سطحی استاندارد، مبتنی بر مفاهیم هنر و نقد، با استفاده از خبرگان و مجربان این عرصه‌، و البته در تلفیق با کاتالیزور ایده های جوان، بکر و خلاق، به مقوله نقد و تحلیل نزدیک شویم و قدمی برداریم. و برآنیم که قدمی هرچند کوچک در این میدان، گامی بزرگ است در جهت استعلا و ارتقای هنر این مرز و بوم.»

پرونده اصلی بخش سینمایی این شماره نشریه به موضوع «سینمای دینی» اختصاص دارد و در آن به تفصیل به این مقوله از منظر هستی و چیستی و با نگاهی نقادانه پرداخته شده است.

از جمله عناوین و مطالب این شماره نشریه تصویر خیال می‌توان به این موارد اشاره کرد:

کدام سینما؟ کدام دین؟، سینمای دینی یا سینماگر متدین؟، سینمای ملی؛ بهرام بیضایی و کاریزمای اندیشه و فرم، در بزرگداشت بهرام بیضایی سینماگر اسطوره، درام، ملیت و حقیقت، دیالکتیک تئاتر معاصر؛ مسئله این است: انسان!، واکاوی، نقادانه کتاب «شکسپیر معاصر ما» و موج یان کات‌زدگی در ایران، تارانتینوئیزم و امتناع تفکر در فرهنگ غربی، شمایل نگاری یک چوپان در عصر بی واسطگی، گرگ بیابان و گذار معرفت شناختی از فلسفه به عرفان، ردپای نگره های فلسفی و عرفانی در رمان «گرگ بیابان» و راهکارهای تبدیل آن به فیلمنامه دینی.

گفت‌وگوی تفصیلی و تحلیلی با دکتر ابوالحسن غفاری مدیر دپارتمان فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در خصوص «پارادایم سینمای ایران در مواجهه با فکر غربی» نیز از دیگر  بخش های خواندنی این شماره تصویر خیال است.

این شماره نشریه تخصصی و هنری «تصویر خیال» که اولین شماره از دوره جدید این مجله است پاییز ۹۸ و به قیمت ۲۵۰۰۰۰ ریال منتشر شده است.

نوشته های مشابه
شهرداری قم سهم نیم‌درصد نهاد کتابخانه‌های عمومی را پرداخت کند
پوستر دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر قم رونمایی شد
پوستر مسابقات معارفی قرآن کریم رونمایی شد
کتابخانه «شهدای خدمت» روستای لنگرود قم افتتاح شد
استاد حسین نوروزیان درگذشت
«رویداد ملی قهرمان» در قم برگزار شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.