تلاش سینماگران استان برای پیشبرد دانشنامه تصویری قم
به گزارش «شهر بیست»، سید امیر طباطبایی در جلسه سیصد وهشتادو پنجمین بنیاد قم پژوهی که با موضوع «بررسی دانشنامه تصویری تاریخ قم به روایت سینما» برگزارشد، گفت: در ۱۵ قرن گذشته، قم همواره در تب و تاب اتفاقات مهم سیاسی و دینی و فرهنگی بوده است، وجود شخصیت های ممتاز دینی، علما و محدثین، فرهیختگان و ادیبان مسبب جریانهای فکری دینی و مذهبی در این شهر بوده است.
این کارگردان افزود: ما بر آنیم که ادوار مختلف تاریخی شهر قم را با محوریت بزرگان در قالب دانشنامه تصویری برای تحقق یک مجموعه فرهنگی دینی به زبانهای مختلف تولید کنیم. آثاری درباره بزرگانی همچون اشعریون، یزدان فاذار، احمد بن اسحاق اشعری و معاصرین به مرحله تولید رسیده و در آینده نه چندان دور فیلم سینمایی موسی مبرقع فرزند امام جواد که یک شخصیت بین المللی است و متعلق به جغرافیای جهان اسلام است، تولید می شود.
وی با بیان اینکه درباره موسی مبرقع داستان های زیادی وجود دارد، تصریح کرد : ما سعی کردیم با تحقیق و پژوهش ابعاد زندگی ایشان را بررسی کنیم چرا که وی یکی از شخصیت های مهمی بود که نقش بزرگی در رواج تشییع در قم داشته است.
طباطبایی با بیان اینکه چهار هجرت تاثیر گذار در قم وجود داشته است، اظهار کرد: هجرت اشعریان به قم، ورود حضرت فاطمه معصومه(س)، هجرت موسی مبرقع و هجرت ابراهیم بن هاشم از محدثان بزرگ جهان اسلام جزو چهار هجرت مهم و تاثیر گذار این شهر محسوب می شوند که بخشی از دانشنامه تصویری قم به این هجرت ها و از جمله موسی مبرقع اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه تا کنون کار شاخصی در باره موسی مبرقع ساخته نشده است، گفت: کتابی به نام «زیبای رانده شده» برای موسی مبرقع نوشته شده است که در نمایشگاه کتاب عرضه شد اما هراندازه هم که کار انجام دهیم باز هم کم است.
این کارگردان سینما با اشاره به اهمیت نقش سینما در انتقال مفاهیم و فرهنگ به جامعه بیان کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته قرار است که نسخه سینمای فیلم موسی مبرقع در شهرهایی که با قم خواهر خواندگی دارند مانند کربلا ، کراچی پاکستان، بعلبک لبنان، قونیه ترکیه و شهری در اسپانیا نیز نمایش داده شود.
طباطبایی با انتقاد از بی توجهی به هنر سینما در قم گفت: اگر قم آنگونه که باید شناخته شده نیست به علت این است که همزمان با دانش روز حرکت نکرده ایم، چراکه هنوز به هنر و سینما به شکل یک هنر تزئینی نگاه می کنند. این درحالی است که اگر به شیوه تکامل ادیان الهی توجه کنیم می بینم که خداوند در هر عصر و زمانی به شیوه معمول زمان خودشان بوسیله پیامبرش دین را به آنان عرضه کرده است.
این پژوهشگر تاریخی با بیان اینکه در ساخت پروژه های سینمایی مهمترین مسئله حمایت مالی است، گفت: در زمینه مشاور و تامین محتوا مشکلی وجود ندارد اما در تامین هزینه های ساخت مشکل داریم و کمتر کسی حاضر می شود در این زمینه سرمایه گذاری کند و من معتقدم در کنار نذرهای دیگر باید نذر فرهنگی هم باشد تا خیرین و مردم به بخشی از کمک های خود را به این بخش اختصاص دهند تا به وسیله این هنر روز بتوانیم بسیاری از داشته های فرهنگی دینی خود را برای سایر کشورها عرضه کنیم.
وی با انتقاد از بی توجهی برخی از مسئولین فرهنگی قم به پیامدهای مهاجر پذیری قم و هجمه های جاری ضد فرهنگی به سمت نسل جوان و پویای جامعه اضافه کرد که تاریخ قم در گذر زمان به فراموشی سپرده شده و رسمها و سنتهای خوب این شهر زیر انبوهی از خرده فرهنگ های وارداتی به شهر مفقود شده است.
این کارگردان سینمایی گفت: تاکنون به انبوه موضوعات شخصیتها و داشتههای فرهنگی و تاریخی قم توجه چندانی نشده است چرا که مدیران دغدغهمندی روی کار نیامده اند تا به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد، نمونه آن نامگذاری خیابانها و ساختمانهای فرهنگی این شهر است که اثری از شخصیت های بزرگ تاریخی این شهر دیده نمیشود این درحالی است که در شهر اصفهان شرایط کاملا فرق می کند همه اسامی به نام بزرگان ادوار گذشته نامگذاری شده است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Wednesday, 27 November , 2024