خانه تاریخی شاکری قم مرمت و احیا می‌شود

شهر بیست/ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: خانه تاریخی شاکری مربوط به دوره قاجاریه که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده مرمت و احیا می‌شود.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
خانه تاریخی شاکری قم مرمت و احیا می‌شود
شناسه : 12550 | انتشار : ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۵:۳۸   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم، حمید یزدانی گفت: طرح مرمت و احیاء خانه تاریخی شاکری در بیست و پنجمین جلسه شورای فنی میراث فرهنگی استان قم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این طرح توسط سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س) انجام می‌شود.

وی افزود: این خانه متعلق به عصر قاجار است و در بافت قدیمی قم، در خیابان آذر، ابتدای محله آقا سیدحسن قرار دارد، از ویژگی‌های شاخص آن ورودی اصلی خانه به صورت دو طبقه است که توسط آجرکاری‌ها و ستون‌های سنگی تزیین شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قم، افزود: مجموع اتاق‌ها در این بنا به سه گروه اتاق‌های شمال غربی شامل دو فضای سه دری که یکی از آن‌ها شاخص‌ترین نماد معماری مجموعه است، اتاق‌های شمال شرقی و اتاق‌های جنوب غربی که دارای زیر زمین‌هایی با ستون سنگی و قوس‌های زیبا است و از نظر تاریخی و معماری دارای اهمیت بسیاری است.

وی ادامه داد: این بنا کاربرد مسکونی داشته که از خصوصیات بارز آن زیبایی فرم‌ها و تزئینات معماری آن است، شاخص‌ترین عنصر تزئین شده این خانه به حجاری‌های سر ستون‌های سنگی آن مربوط می‌شود.

یزدانی گفت: این بنا در سال ۱۳۸۰ با شماره ۵۶۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

نوشته های مشابه
سرپرست اداره‌کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم منصوب شد
نقد فیلم «پیرپسر»/ «شتاب کردم که آفتاب بیاید، نیامد»
نقش باد غالب در ریزگرد‌های استان قم
همایش علوم اسلامی و انسانی دیجیتال در قم برگزار می‌شود
برنامه هیئات مذهبی قم در دهه اول محرم
نقد فیلم «زیبا صدایم کن»/ پدری با گل‌های کاغذی
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.