مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) بدون بودجه دولتی برگزار می شود/ جوان ترین شرکت کننده دهه نودی است
به گزارش پایگاه خبری شهر بیست به نقل از ستاد خبری دوازدهمین دوره مسابقات دارالقرآن امام علی(ع)، مرتضی نجفی قدسی اظهار کرد: این مسابقات چند سالی است که تبدیل به پرشورترین عرصه رقابت های کشوری در سطوح مختلف حافظان و قاریان قرآن در دو بخش آقایان و بانوان شده است.
وی با اشاره به ویژگی هایی که مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) را از سایر مسابقات متمایز کرده است، گفت: امکان شرکت برای همه علاقه مندان در یک رقابت کشوری فراهم است و همه حافظان قرآن می توانند در رشته های ۱۰جزء و ۲۰ جزء و حفظ کل قرآن و تحقیق و قرائت شرکت کنند.
مدیر دارالقرآن امام علی(ع) تصریح کرد: هیچ مانعی برای شرکت علاقه مندان وجود ندارد در صورتی که در بیشتر مسابقات سراسری، فقط نفرات برگزیده استان ها به مسابقات راه پیدا می کنند و سایر افرادی که مستعد هستند فرصت حضور در سایر مسابقات را پیدا نمی کنند.
نجفی به دومین ویژگی منحصر به این مسابقات اشاره کرد و گفت: هر شرکت کننده می تواند مانند انتخاب واحدهای دانشگاهی، رشته، روز و ساعت حضور در این مسابقه را هم انتخاب کند.
وی خاطرنشان کرد: مهم ترین وجه امتیاز منحصر به فرد مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) با سایر مسابقات این است که در این مسابقه علاوه بر نفرات اول تا سوم که مورد تجلیل ویژه قرار می گیرند همه کسانی که حد نصاب نمرات را اخد می کنند مشمول دریافت جایزه می شوند.
مسئول برگزاری مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) یادآور شد: هدف دست اندرکاران این مسابقه بزرگ، جذب حداکثری است و قصد داریم لشکر قرآنی راه اندازی کنیم لذا همواره به بدنه جامعه قرآنی توجه خاص داشته و رضایتمندی همه شرکت کننده ها را مدنظر قرار می دهیم.
نجفی قدسی در مورد جوایز این مسابقات هم گفت: کسانی که در رشته قرائت حداقل ۷۰ امتیاز و در رشته حفظ امتیاز ۸۵ به بالا را کسب کنند مشمول دریافت جایزه می شوند که معمولاً ۷۰ درصد شرکت کننده ها این امتیازات را کسب می کنند.
وی به چهارمین وجوه امتیاز این مسابقات اشاره کرد وگفت: این مسابقات محدودیت سنی و ملیتی ندارد و در آن از کودک شش ساله تا شرکت کننده ۶۷ ساله در دو مقطع سنی کمتر و بیشتر از ۱۶ سال به رقابت می پردازند.
وی گفت: به این دلیل که قرآن برای همه است و تفاوتی بین ملیت ها قائل نشده و سفره برکت گسترده دارد، ما هم فراخوان عمومی دادیم و هر کس با هر ملیتی می تواند در این مسابقات شرکت کند.
مدیر دارالقرآن امام علی(ع) گفت: بسیاری از برادران افغانستانی ما که در ایران زندگی می کنند از شرکت در مسابقات محروم هستند زیرا مسابقات کشوری معمولاً برای ایرانیان است حال آنکه مانعی برای شرکت آنان در این مسابقات نیست و بسیاری از طلاب خارجی جامعه المصطفی العالمیه و افراد مقیم کشور در مسابقات شرکت کردند و سال گذشته در بخش برادران بیش از۵۰۰ شرکت کننده خارجی داشتیم.
نجفی قدسی در ادامه آماری از شرکت کننده ها در این مسابقات ارائه داد و گفت: در رشته حفظ کل ۷۷۶ نفر، در رشته حفظ ۲۰ جزء، ۸۷۷ نفر، در رشته حفظ ۱۰ جزء سه هزار و۳۶ نفر، در رشته تحقیق ۱۱۴ نفر و در رشته ترتیل ۵۱۹ شرکت کردند و در مجموع پذیرای پنج هزار و ۳۲۲ نفر هستیم.
وی گفت: از کشور افغانستان ۱۷۴، پاکستان ۱۷، تاجیکستان ۷، عراق ۱۵ و از کشور لبنان و هندوستان هر کدام دو نفر در این مسابقات شرکت کرده اند.
وی گفت: جوان ترین شرکت کننده در این دوره از مسابقات، یسنا کریمی متولد سال ۹۱ از قزوین و مسن ترین آنان ۶۷ ساله از استان فارس در رشته حفظ ۲۰ جزء است.
مسئول برگزاری مسابقات امام علی(ع) در مورد پنجمین ویژگی این مسابقات گفت: به حمدالله این مسابقات صحنه های پرشور و باشکوهی را پدید آورده و فرصتی برای حفاظ و قاریان ایجاد کرده تا با همتایان خود از سراسر کشور و حتی خارج از کشور آشنا شوند و با روش ها و نحوه قرائت ها آشنا شوند.
نجفی قدسی گفت: معمولاً در رقابت های کشوری یک حافظ با تعداد محدودی از حافظان در رقابت است اما در این مسابقات یک حافظ با ۸۰۰ حافظ کل قرآن کریم رقابت می کند و چنین فرصتی فقط یک بار در سال رخ می دهد و از برکات این مسابقات است و این ارتباطات، هم افزایی و همسویی بین جامعه قرآنی را شکل می دهد.
وی بیان کرد: ششمین ویژگی این مسابقات این است که بسیاری از چهره های ناشناس و یا کمتر شناخته شده در این مسابقات بروز و ظهور پیدا می کنند. ما در این مسابقات خردسالانی را شاهد هستیم که برای نخستین بار در این عرصه رقابت کشوری آمدند و درخشیدند؛ به عنوان مثال یک حافظ هشت ساله قرآنی از نیشابور آمده بود که ۲۲ جزء قرآن را حفظ بود.
مدیر دارالقرآن امام علی(ع) ادامه داد: این ظرفیت ها در کشور وجود دارد و این مسابقات، این فرصت را پدید آورده که این چهره های برجسته از شهرهای مختلف بتوانند در مسابقه شرکت کنند و شناخته شوند.
وی به هفتمین ویژگی این مسابقات اشاره کرد و گفت: این مسابقات جنبه مردمی دارد و در آن از هیچ بودجه دولتی استفاده نمی شود و هزینه ها صرفاً توسط خیرین قرآنی تأمین می شود.
مدیر دارالقرآن امام علی(ع) گفت: تمام عوامل و کسانی که خدمتگزاری این مسابقات را انجام می دهند با عشق و علاقه تلاش می کنند و به دلیل کثرت شرکت کننده ها از هشت صبح تا ۱۱ شب این مسابقات برپاست و هیئت داوران با تمام وجود برای این مسابقات مایه گذاشته اند.
نجفی گفت:۵۰ داور برجسته کشوری و بین المللی قضاوت این دوره از مسابقات را بر عهده دارند و گروه های فنی، عوامل اجرایی و خدماتی در خدمت مسابقات هستند.
وی با بیان اینکه مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) عرصه خدمت به جامعه قرآنی است، افزود: مفتخریم که این فرصت فراهم شده تا در مسیر رشد و ارتقای جامعه قرآنی قدمی برداریم.
وی در مورد نحوه شرکت در این مسابقات نیز گفت: مسابقات محدود و اینترنتی و در چند مرحله است و الزاماتی را ایجاد کرده و فرصت ثبت نام یک هفته است اما با همه این ها بیش از پنج هزار و۳۰۰ نفر از بانوان ثبت نام کردند.
مسئول برگزاری مسابقات امام علی(ع) با بیان اینکه این مسابقات از نظم فوق العاده برخوردار است، افزود: متقاضیان زیادی هم پس از اتمام دوره ثبت نام بودند اما معذور از پذیرش آنان بودیم و حتی یک نفر هم پس از اتمام زمان مقرر، ثبت نام نشد.
وی در پایان با بیان اینکه برنامه ریزی برای این تعداد جمعیت اقدام آسانی نیست، گفت: یک تیم فنی و مهندسی برای اداره این مسابقه تعیین کردیم که با برنامه ریزی های دقیق توانسته اند در مدت زمان کوتاه یک هفته ای با طراحی بیش از ۱۰ گروه داوری، در ۱۰ سالن مجزا این مسابقات را ساماندهی کنند.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 22 November , 2024