۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی قم اضافه میشود
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، علی نیک در گفتوگویی با اشاره به مهمترین خدمات اتوبوسرانی به اتوبوسرانها گفت: ما اعتقاد داریم که رانندگان اتوبوس که شغلشان جزو مشاغل سخت محسوب میشود، در نوک پیکان خدمتگزاری هستند، بنابراین هر خدمتی که به اتوبوسرانها کنیم برابر با خدمت به مردم و همشهریان است.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم افزود: ما سعی کردیم در سالهای اخیر خدمات خوبی را به رانندگان ناوگان اتوبوسرانی ارائه دهیم و در بحث حقوق نیز سعی بر این بوده که طبق قانون کار تعریف شود و در طرح طبقهبندی مشاغل قرار بگیرند.
وی بیان کرد: علاوه بر حقوق قانونکار که برای اتوبوسرانان تعریفشده مانند روز کاری، شبکاری و تعطیلکاری، مزایایی بهعنوان کارانه هم در حقوقشان تعریفشده است و میزان کارانه بستگی به میزان کارایی راننده دارد که کارایی شامل حرکت در سرفاصله خطوط و زمانبندی مشخص است که مهمترین گزینه محسوب میشود.
نیک عنوان کرد: ساعت کار واحد اتوبوسرانی در شهر قم، معمولاً یک ساعت پیش از آغاز به کار ادارات است؛ یعنی در حال حاضر از ساعت ۵صبح شروع میشود. رانندگان برای حضور بهوقت در خطوط، باید یک ساعت پیشتر از ساعت ۵ از منزل خارج شوند.
وی گفت: رانندگان برای زمان کاری مازاد بر ساعت قانونکار، اضافهکار دریافت میکنند؛ بهاصطلاح در کارتکس آنها هر مقدار ساعتی که باشد به همان مقدار اضافهکار و کارانه تعلق میگیرد.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم افزود: شهر قم با تفاوت بسیار زیاد با دیگر استانها جدیدترین ناوگان را در کشور دارد و عمر نوسازی ناوگان قم کمتر از ۴ سال است. اتوبوسهایی که در خطوط کار میکنند، اتوبوسهای ملکی سازمان هستند که عمر آنها یا کمتر از ۴ سال بوده و یا اینکه صفر تا ۱۰۰ بازسازی شدهاند.
وی تصریح کرد: اتوبوسهایی هم که چهره خوشایندی ندارند مربوط به بخش خصوصی میشوند و بهصورت دربستی کار میکنند و ارتباطی با خطوط سطح شهر ندارند. ناوگان اتوبوسرانی شهر قم اتوبوس بدون کولر و کهنه ندارد و چند روز پیش در مذاکراتی قرار بر این شد که امسال ۱۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی اضافه شود.
نیک اضافه کرد: ما برای اضافه کردن ۱۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی، مناقصه خرید را شروع کردهایم، تا بتوانیم خدمات بهتری را به همشهریان عزیزمان ارائه دهیم.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم بیان کرد: اتوبوسهای بخش خصوصی کار مربوط به شهرکهای صنعتی و خارج از شهر را انجام میدهند و قاعدتاً از سازمان پروانه اشتغال میگیرند ولی بهصورت مستقیم زیرمجموعه شهرداری نیستند. طبق قانون تعریفشده، فقط معاینه فنی، بیمهنامه و گواهینامه از اتوبوسهای بخش خصوصی دریافت کرده و طبق قانون پروانه فعالیت صادر میکنیم.
وی تصریح کرد: در بخش خطوط ، ناوگان اتوبوسرانی توسط ۲ سامانه موقعیتیابی که روی تمام خودروها نصبشده است، بهصورت بر خط در اتاق نظارت کنترل میشود. به همین خاطر سامانه سنتی که در گذشته وجود داشت و در ابتدا و انتهای مسیر یک بازرس حضور داشت، جمعآوری شد.
نیک عنوان کرد: در اتاق نظارتی که در محیط سازمان اتوبوسرانی قرار دارد، بازرسینی حضور دارند و تماممسیر اتوبوسها را بهصورت برخط کنترل میکنند. علاوه بر آن در داخل اتوبوسها سامانه نظارت تصویری هم نصبشده است، که هم راننده و هم کابین مسافر را بهصورت برخط بازدید میکنند.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم گفت: قم تنها شهری است که ۵ روش رسیدن اتوبوس به ایستگاه را برای مردم طراحی کرده است. مهمترین آن سامانه قمیار است که مردم میتوانند با مراجعه به آن، مانند تاکسی اینترنتی تمام خطوط را در موقعیت جغرافیایی مختلف رصد و انتخاب کنند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 13 December , 2024