برنامه‌ریزی ستادکل نیروهای مسلح برای مهارت‌آموزی ۲۵۰ هزار سرباز وظیفه

مشاور عالی ستادکل نیروهای مسلح در قرارگاه مهارت‌آموزی از برنامه‌ریزی برای آموزش تخصصی و مهارت‌آموزی ۲۵۰ هزار سرباز وظیفه خبر داد و گفت: آموزش‌های عمومی نیز شامل سبک زندگی، سبک کسب‌وکار، سواد رسانه‌، سواد مالی و دوره‌های امداد و نجات می‌شود و در نهایت هر سرباز باید با یک مهارت از نیروهای مسلح ترخیص شود.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
برنامه‌ریزی ستادکل نیروهای مسلح برای مهارت‌آموزی ۲۵۰ هزار سرباز وظیفه
شناسه : 65700 | انتشار : ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۳   پرینت

به گزارش «شهر بیست»، سردار موسی کمالی در مراسمی که با هدف بررسی فعالیت‌های مهارت‌آموزی نیروهای مسلح استان قم به میزبانی ارشد نظامی ارتش در استان قم و گروه پدافند هوایی حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به تأکید فرماندهی معظم کل قوا در خصوص اهمیت توانمندسازی، تربیت و آموزش کارکنان وظیفه در طول خدمت مقدس سربازی، اظهار داشت: رهبری تأکید داشتند از فرصت سربازی برای تربیت، آموزش و توانمندسازی سربازان استفاده شود.

مشاور ستادکل نیروهای مسلح در قرارگاه مهارت آموزی افزود: در این راستا شورای عالی مهارت‌آموزی به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح با حضور فرماندهان ارتش، سپاه، فراجا، وزیر دفاع و ۸ وزارت‌خانه و ۹ سازمان دولتی که به نحوی در خصوص آموزش و اشتغال جوانان تشکیل شد و قرارگاهی در ستادکل نیروهای مسلح تحت عنوان قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی تشکیل شد و این قرارگاه در تمامی سازمان‌های ارتش، سپاه، فراجا و وزارت دفاع تا پایین‌ترین رده تشکیل شد.

برنامه‌ریزی ستادکل نیروهای مسلح برای مهارت‌آموزی ۲۵۰ هزار سرباز وظیفه

سردار کمالی در خصوص اهداف تشکیل قرارگاه مهارت آموزی عنوان کرد: ما دو هدف را دنبال می‌کنیم؛ یک هدف در رابطه با توانمندسازی جوانان و هدف دوم بحث اشتغال آنان است به عبارتی مهارت‌آموزی ما صرفا بحث آموزش نیست، بلکه تلاش می‌کنیم در نهایت این موضوع منجر به اشتغال جوانان شود.

وی تأکید کرد: این حق جوانان است که وقتی دو سال در خدمت نیروهای مسلح قرار می‌گیرند، نیروهای مسلح تلاش کنند آنها را آموزش دهند و ارائه خدمات دوطرفه باشد، سرباز در نیروهای مسلح به عنوان مدافع کشور امنیت آفرین است و نیروهای مسلح تلاش می‌کند به این جوان سرباز مهارت یاد دهد و این کار با استفاده از ظرفیت و بسترهای موجود در نیروهای مسلح و با همکاری و حضور سازمان‌های مربوطه آموزش‌ها و دوره‌ها را برگزار و گواهینامه‌ مهارت‌آموزی برای کارکنان وظیفه صادر کند.

مشاور ستادکل نیروهای مسلح در قرارگاه مهارت آموزی خاطرنشان کرد: ما بنا داریم هیچ سربازی بعد از خدمت بدون مهارت شغلی نباشد و در این راستا هر سربازی که از خدمت مقدس سربازی ترخیص می‌شود سه نوع گواهینامه بگیرد گواهینامه یا کارت پایان خدمت سربازی، گواهینامه مهارت آموزی عمومی و تخصصی و گواهینامه سابقه کار که بتواند بعد از اتمام خدمت از آن جهت استخدام استفاده کند.

برنامه‌ریزی ستادکل نیروهای مسلح برای مهارت‌آموزی ۲۵۰ هزار سرباز وظیفه

وی گفت: هر سرباز باید با یک مهارت از نیروهای مسلح ترخیص شود و این امر محقق نمی شود مگر با یک مدیریت جهادی و کار انقلابی و از همه همکاران و سازمان‌های دولتی انتظار داریم با یک نگاه ویژه به سربازان و جوانان پای کار باشند.

سردار موسی کمالی پیرامون روش های آموزش و کسب گواهینامه مهارت آموزی عنوان کرد: آموزش‌ها به چند روش برگزار می‌شود و تلاش عمده ما این است با توجه به مشوق‌هایی که فراهم می‌کنیم، جوانان قبل از اینکه سرباز شوند، این آموزش‌ها را ببینند و گواهینامه کسب کنند.

وی ادامه داد: همچنین روش دیگر در داخل نیروهای مسلح است که به سازمان‌ها ابلاغ شده که ابتدا سربازان غربالگری شوند؛ ممکن است که سرباز مهارت داشته باشد ولی گواهینامه نداشته باشد که بر اساس آزمون ادواری به سازمان‌های مربوطه معرفی می‌شوند و گواهینامه مهارت کسب می‌کنند، گروهی دیگر بر اساس علاقه و تجربه‌ای که دارند وارد محیط‌های واقعی کار می‌شوند و در آنجا خدمت می‌کنند بعد از آموزش‌های لازم برای دریافت گواهینامه معرفی می شوند. هدف اصلی ما این است که کلاس‌ها و دوره‌ها با همکاری سازمان‌های آموزش دهنده برگزار ‌گردد که الحمدلله آمارها نشان از تلاش و موفقیت در این راه دارد.

برنامه‌ریزی ستادکل نیروهای مسلح برای مهارت‌آموزی ۲۵۰ هزار سرباز وظیفه

مشاور عالی ستادکل نیروهای مسلح در قرارگاه مهارت آموزی با معرفی آموزش‌های عمومی ستادکل نیروهای مسلح افزود: در سال آینده برنامه‌ریزی شده است که در نیروهای مسلح حدود ۲۵۰۰۰۰ نفر آموزش تخصصی ببینند و مابقی نفرات آموزش عمومی که این آموزش‌ها بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته عبارتند از: آموزش سبک زندگی، آموزش سبک کسب و کار، آموزش سواد رسانه‌ای، آموزش سواد مالی و امداد و نجات که هرکدام از این‌ها ضرورت لازم را دارند.

سردار کمالی در ادامه روش‌های بازدید تیم‌های بازدید کننده قرارگاه مهارت آموزی را تشریح کرد و افزود: این روش‌ها شامل گزارش‌گیری به نحوی که گروه‌های کاری که در استانداری‌ها و در سطح نیروهای مسلح هستند باید گزارش‌کار خود را ارائه دهند همچنین بررسی اسنادی و بازدید میدانی و گفت‌وگو با سربازان و مربیان است.

وی با اشاره به محورهای بازدید ده گانه در ۶۸ شاخص تصریح کرد: این محورها شامل اهتمام و ورود فرمانده به بحث مهارت‌آموزی، بحث غربالگری، نیازسنجی و برگزاری آموزش‌ها، تجهیز کارگاه‌ها، فرهنگ‌سازی مهارت‌آموزی، تهیه مستندات اعم از فیلم و عکس و رسانه، تعامل مؤثر بین سازمان‌ها، آمار و اطلاعات دقیق، آسیب شناسی مهارت‌آموزی و راه‌های برون‌رفت از آسیب‌ها، اعتبارات موردنیاز و مشاوره هدایت شغلی و تسهیلاتی و نظارت بر حُسن انجام کار است.

برنامه‌ریزی ستادکل نیروهای مسلح برای مهارت‌آموزی ۲۵۰ هزار سرباز وظیفه

همچنین در این جلسه ارشد نظامی ارتش در استان قم و فرماندهی گروه پدافندهوایی حضرت معصومه(س) به ارائه گزارشی از اقدامات ارتش در استان قم در بحث مهارت آموزی کارکنان وظیفه پرداخت و گفت: از لحظه ورود کارکنان وظیفه غربالگری آنان انجام می‌شود مهارت‌هایی که سربازان قبل از ورود به پادگان‌ها داشتند مشخص می‌شود و بر اساس توانمندی‌ها و علاقه‌مندی‌های کارکنان وظیفه، آنان را غربالگری می‌کنیم.

امیر نعمت محسنی زرین بیان کرد: سال گذشته ۲۷۰ نفر سهمیه مهارت‌آموزی ارتش بود که ۲۶۶ نفر را توانستیم آموزش دهیم و در سال ۱۴۰۱ سهمیه ۳۸۵ نفر بود که ۴۵۱ تحت آموزش‌های مهارت‌آموزی قرار گرفتند و وظیفه‌‌ای را که به ما محوله شد انجام دادیم.

وی افزود: پدافند یکی از یگان هایی است که پراکندگی زیادی دارد و با توجه به این محدودیت‌ها تلاش‌مان را کردیم و کلاس‌های از قبیل پرورش طیور، ICDL، جوشکاری، برق ساختمان و …  را برگزار کنیم، همچنین در محیط‌های واقعی کار که نزدیک ۲۹ رشته تخصص است، کارکنان وظیفه آموزش دیده و تحت آموزش هستند.

وی افزود: یکی از چالش‌ها در مسیر رسیدن به نقطه مطلوب این است که بعد از اینکه کارکنان وظیفه از خدمت مقدس سربازی ترخیص می‌شوند نمی‌توانیم آنها را صددرصد پایش کنیم و این شفافیت وجود ندارد که ببینیم از بُعد وعده‌هایی که داده شده در بحث اختصاص وام قرض‌الحسنه آیا سربازان ما بهره‌مند شده‌اند یا نه، که ان‌شاءالله با تدبیر مسئولان مربوطه این مشکلات مرتفع شوند. 

گفتنی است سردار کمالی و تیم همراه از کارگاه‌های آموزشی و همچنین محیطهای واقعی کادر گروه پدافندهوایی حضرت معصومه(س) و آمادگاه مهماتی شهید فراشاهی نزاجا بازدید کرده و با مربیان و کارکنان وظیفه به مصاحبه و گفت‌وگو پرداختند.

نوشته های مشابه
کمبود هزار نیروی انسانی در مراکز درمانی و بهداشتی قم/ فاز اول بیمارستان نور افتتاح می‌شود
«پلیس تراز» به بازار نشر آمد
خرده شیشه در داروی لاغری!
کسب رتبه نخست منطقه یک قم در ارزیابی شاخصه‌های مدیریت بحران
لزوم افزایش تاب‌آوری شهری در قم
پایگاه چندمنظوره مدیریت بحران در منطقه یک قم احداث می‌شود
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.