لزوم برخورد جدی‌تر با سازندگان نماهای غیرمجاز/ نمای جانبی مخل سیمای شهری است

عضو کمیته سیما و منظر استان قم گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون ماده ۵، در صورت به کار بردن نماهای غیرمجاز در ساختمان‌ها، شهردار مکلف است مجوز پایان کار صادر نکند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
لزوم برخورد جدی‌تر با سازندگان نماهای غیرمجاز/ نمای جانبی مخل سیمای شهری است
شناسه : 37578 | انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۷   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، مصطفی سعادت طلب با اشاره به برگزاری جشنواره نمای مطلوب، اظهار داشت: از آنجا که نمای هر شهر ویترین دستاوردهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مدیریتی و معماری آن شهر است، بحث نمای مطلوب حائز اهمیت است.

وی در بیان معیارهای نمای مطلوب تصریح کرد: حجم سه‌بعدی ساختمان که قسمت مهمی از نما را تشکیل می‌دهد، مهم‌ترین معیار برای طراحی یک نما است.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به نقش پررنگ سلیقه کارفرما در طراحی نمای ساختمان‌ها، عنوان کرد: تقریباً می‌توان گفت نمای یک ساختمان با خواست و سلیقه کارفرما رابطه‌ای مستقیم دارد و طراح نیز در طراحی بنا تابع خواست کارفرماست و کارفرماها برای کسب سود بیشتر به دنبال طرح‌های لوکس برای نمای ساختمان هستند.

وی با بیان اینکه شهرداری در عمل هیچ برخوردی با متخلفین ساخت‌وساز نماهای غیرمجاز انجام نمی‌دهد، گفت: با توجه به تصویب کمیسیون ماده ۵ شهرداری مکلف است در صورت به کار بردن نماهای غیرمجاز در ساختمان‌ها، مجوز پایان کار برای آن ساختمان را صادر نکند، اما با ارجاع این‌گونه پرونده‌ها به کمیسیون ماده ۱۰۰، مسئولیت خود را دراین‌باره به‌درستی انجام نمی‌دهد.

عضو کمیته سیما و منظر استان در خصوص دلیل استقبال شهروندان از نماهای کلاسیک و رومی تصریح کرد: این استقبال یک دلیل ظاهری دارد و آن منفعت اقتصادی در قبال استفاده ازاین‌گونه نماها در ساختمان‌هاست که طبیعتاً افزایش قیمت یک ساختمان را به همراه دارد اما دلیل اصلی، یک پدیده فرهنگی است.

سعادت طلب افزود: تظاهر، ریا و خودنمایی در وجود برخی افراد سبب استفاده ازاین‌گونه نماها در ساختمان‌ها می‌شود که بیان‌گر آن است که برخی از مردم اساساً به دنبال فخرفروشی هستند.

وی با بیان اینکه در طراحی نمای ساختمان، محدودیت‌های زیادی متوجه طراحان نیست، اذعان کرد: ضابطه و قانون خاصی در حوزه طراحی وجود ندارد و بزرگ‌ترین محدودیت برای طراح‌ها صرفاً احجام بنا و اتفاقات نامتعارف شهری است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: عدم تناسب طبقات در شهر سبب ایجاد خط آسمان نامناسب و نمای جانبی مخل سیمای شهری شده است.

عضو کمیته سیما و منظر استان در انتها در تبیین راهکارهای مناسب برای ساماندهی سیما و منظر شهر، عنوان کرد: در این خصوص اقتصاد و فرهنگ سهم زیادی دارد اما این امر در توان شهرداری و شورای شهر است اما اینکه تا چه میزان در اولویت کارشان است جای بحث دارد.

نوشته های مشابه
حفظ خط B متروی قم ضروری است/ زیرگذر امام موسی صدر امسال احداث می‌شود
دولت به دنبال حذف خط B متروی قم/ شورا تحت فشار است
انتقاد شدید عضو شورای شهر قم از دولت/ می‌خواهند خط B مترو را هوا کنند/ به هیچ قیمتی از مترو نمی‌گذریم
کمبود هزار نیروی انسانی در مراکز درمانی و بهداشتی قم/ فاز اول بیمارستان نور افتتاح می‌شود
«پلیس تراز» به بازار نشر آمد
خرده شیشه در داروی لاغری!
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.