صنعت ساخت‌وساز به‌جای بهره‌بردارها در دست سرمایه‌دارهاست/ ساماندهی سیما و منظر شهر به پشتوانه مطالعاتی نیاز دارد

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر با بیان اینکه در حال حاضر صنعت ساخت‌وساز به‌جای بهره‌بردارها در دست سرمایه‌دارهاست، گفت: این افراد صرفاً به دنبال سوددهی هرچه بیشتر هستند و اساساً به تحلیل معیارهای طراحی نمی‌پردازند که همین امر منجر به افزایش ساخت نماهای نامطلوب در شهر می‌شود.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
صنعت ساخت‌وساز به‌جای بهره‌بردارها در دست سرمایه‌دارهاست/ ساماندهی سیما و منظر شهر به پشتوانه مطالعاتی نیاز دارد
شناسه : 37497 | انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۴   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، علیرضا خاکی با اشاره به اهمیت توجه به معیارهای نمای مطلوب شهری، اظهار داشت: باید شهر را به مثابه یک موجود زنده موردتوجه قرار داد.

وی در تبیین معیارهای طراحی نماهای شهری تصریح کرد: اقلیم، محدوده بوم و نوع کاربری تا حد زیادی در طراحی نماها تعیین‌کننده است، به‌نحوی‌که در طراحی نمای بیرونی ساختمان با توجه به منطقه محلی و کاربری آن باید از عناصر و نمادهای مخصوص استفاده کرد.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر با اشاره به استفاده از طراحی کلاسیک و رومی در نمای ساختمان‌های شهری، ابراز کرد: ذاتاً استفاده از نمای کلاسیک و رومی مشکلی ندارد، اما باید مراقب بود داخل فرهنگ ساختمان‌سازی رخنه نکند.

وی افزود: هر مدل طراحی استفاده‌شده در نمای ساختمان حامل نمادهای فرهنگی همان منطقه است و با توجه به نوع کاربری، فرهنگ و اصالت تاریخی همان محل ایجادشده که این نمادها در نماهای رومی و کلاسیک به‌وضوح مشخص است و تناسبی با تاریخ و فرهنگ معماری ایرانی ندارد.

خاکی با تأکید بر اینکه نمای رومی با نمای کلاسیک متفاوت است، اظهار کرد: برخلاف تصور رایج، استفاده از سرستون‌های سنگی و کتیبه‌ها در نمای خارجی ساختمان‌ها به معماری کهن ایران باز می‌گردد، چنانچه در خانه‌ها و بناهای قدیمی ایران این پدیده به‌وضوح قابل‌مشاهده است.

طراح و معمار شهری در بیان دلیل استقبال مردم و کارفرماها در استفاده از نماهای کلاسیک و رومی، عنوان کرد: به دلیل مشخص بودن اجزا و وجود نمونه‌های مشابه بسیار زیاد این نوع از نما، طراحی این نماها بسیار راحت است و مورد استقبال بسیاری از طراحان واقع‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایل استفاده از این نماها، استقبال کارفرمایان از این نوع طراحی است، چراکه امروزه ساختمان‌ها هویت مصرفی خود را به هویت کالا و سرمایه بودن تغییر داده‌اند و به‌تبع آنچه بر مدار مد باشد، سود بیشتری را به دنبال خواهد داشت.

این کارشناس معماری و شهرسازی اضافه کرد: اگر شهر را به‌عنوان یک موجود زنده بپذیریم، متوجه می‌شویم که در اخذ الگو تحت تأثیر روابط اجتماعی است و این سبک جدید از مدشدن رفتارهای لاکچری بدون هدف و برنامه‌ریزی به‌تبع بر نماهای شهر نیز تأثیر خود را می‌گذارد.

خاکی با بیان اینکه در حال حاضر صنعت ساخت‌وساز به‌جای بهره‌بردارها در دست سرمایه‌دارهاست، اذعان کرد: این افراد صرفاً به دنبال سوددهی هرچه بیشتر هستند و اساساً به تحلیل معیارهای طراحی نمی‌پردازند که همین امر منجر به افزایش ساخت این نماها می‌شود.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر با اشاره به نبود قوانین و مقررات کافی در خصوص طراحی نمای بیرونی ساختمان‌ها تصریح کرد: در این حوزه باید ضوابط مخصوص برای طراحی دقیق هر منطقه شهری مقرر شود.

وی در انتها ضمن گلایه از عدم وجود کمیته‌های مشخص سیما و منظر برای بررسی ویژگی‌های محلی هر منطقه جهت در اختیار قرار دادن این اطلاعات به طراحان شهری، عنوان کرد: سازمان نظام‌مهندسی و شهرداری به‌عنوان متولیان این امر باید در مسیر تشکیل این کمیته تدابیر لازم را بیندیشند.

نوشته های مشابه
حفظ خط B متروی قم ضروری است/ زیرگذر امام موسی صدر امسال احداث می‌شود
دولت به دنبال حذف خط B متروی قم/ شورا تحت فشار است
انتقاد شدید عضو شورای شهر قم از دولت/ می‌خواهند خط B مترو را هوا کنند/ به هیچ قیمتی از مترو نمی‌گذریم
کمبود هزار نیروی انسانی در مراکز درمانی و بهداشتی قم/ فاز اول بیمارستان نور افتتاح می‌شود
«پلیس تراز» به بازار نشر آمد
خرده شیشه در داروی لاغری!
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • ناشناس

    تاریخ : 27 - خرداد - 1400

    من که این جور نماها رو دوست دارم ولی این آقا ی نمای مطلوب طراحی کنه تا ما بفهمیم چیه


    پاسخ