کم‌کاری کارمندان کم‌فروشی است/ کسبه از قسم و دروغ پرهیز کنند

حجت‌الاسلام رفیعی با بیان اینکه پیامبر(ص) فرمودند در تجارت باید از ربا، دروغ، قسم، تعریف بی‌جا از جنس خود و مذمت از جنس مردم اجتناب کرد، گفت: امروز متأسفانه کم‌فروشی گسترش یافته و کم‌کاری کارمندان، کارگران، صنعتگران، معلمان و هر قشر و گروهی در کار خود، مصداق کم فروشی است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
کم‌کاری کارمندان کم‌فروشی است/ کسبه از قسم و دروغ پرهیز کنند
شناسه : 36129 | انتشار : ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۵   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی رسانه‌ای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان که از جوار ضریح مطهر بانوی کرامت منعکس شد، در تفسیر آیه ۳۶ و ۳۷ سوره مبارکه عنکبوت، اظهار کرد: در سوره عنکبوت جریان عذاب ۶ قوم لوط، شعیب، عاد، ثمود، قارون و فرعون آمده و وجه مشترک همه این‌ها کافر بودن است و علاوه بر آن هر کدام یک آسیب و انحراف خاص هم داشته اند.

وی با بیان اینکه قوم شعیب در منطقه‌ای به نام مدین زندگی می‌کردند و گرفتار آسیب اقتصادی کم‌فروشی بودند، افزود: حضرت شعیب اول کسی بود که ترازو ساخت زیرا کار بیشتر مردم قومش تجارت بود و دچار گناه کم فروشی بودند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه همواره حضرت شعیب آنها را نصیحت می کرد، گفت: قوم شعیب حضرت را مسخره کردند و ایشان را سفیه و جاهل خواندند و تهدید به سنگباران کردند ولی حضرت شعیب دست از نصیحت بر نداشتند و به آنها گفتند که بندگی خدا کنید و اعتقاد به قیامت داشته باشید و در زمین فساد نکنید.

وی تصریح کرد: قوم شعیب صبح‌ هنگام در حالی که خواب بودند گرفتار عذاب الهی شدند و با صاعقه ای از بین رفتند؛ در روایتی اشاره شده که تمام قوم شعیب اهل گناه نبودند ولی ساکت بودند و نهی از منکر نمی کردند ولی عذاب هر دو گروه را گرفت و از بین برد.

رفیعی یکی از مشکلات مهم هر جامعه را مفاسد اقتصادی دانست و گفت: مفاسد اقتصادی امروز تنوع زیادی پیدا کرده ولی یکی از بارزترین مفاسد اقتصادی در گذشته و امروز کم فروشی است که این گناه در قرآن به شدت نهی شده و یک سوره در قرآن به نام مطففین آمده است که خداوند در اولین آیه آن می گوید وای بر کم فروشان.

وی با بیان اینکه در سوره الرحمن و چندین سوره دیگر قرآن از کم فروشی نهی شده است، افزود: امروز کم فروشی دایره گسترده ای پیدا کرده و غش در معامله، کم گذاشتن کارمندان، کارگران، صنعتگران، معلمان و هر قشر و گروهی در کار خود نوعی کم فروشی است.

کارشناس مذهبی حرم بانوی کرامت با بیان اینکه امیرالمؤمنین(ع) محل تبلیغاتشان بازار بود، اظهار کرد: بسیاری از علمای بزرگ ما در بازار تبلیغ می کردند و به کاسب‌ها احکام تجارت را یاد می‌دادند و مراقب بودند که فساد اقتصادی در بازار ریشه نکند ولی متأسفانه امروز رابطه علما و بازار کمرنگ شده هرچند کتاب‌های خوبی در رابطه با احکام تجارت به چاپ رسیده که کسبه باید آنها را مطالعه کنند.

وی با اشاره به شیوه تبلیغ امیرالمؤمنین(ع) در بازار، گفت: حضرت می فرمودند اول از خدا طلب خیر کنید و سپس با مردم در معامله آسان بگیرید زیرا خداوند انسان‌های سهل المعامله را دوست دارد، سوم این که احوال مردم را بپرسید و بردبار و حلیم باشید و همچنین می فرمود از قسم خوردن و دروغ اجتناب کنید، به افراد ضعیف ظلم نکنید، با مردم مظلوم انصاف داشته باشید، نزدیک ربا نروید و کم فروشی نکنید.

رفیعی با بیان اینکه برخی از اصحاب پیامبر(ص) و ائمه(ع) تاجر بودند، گفت: خداوند در قرآن می فرماید تجارت نباید مانع نماز و یاد خدا شود و نباید موقع نماز مغازه ها باز باشد مخصوصا در اطراف حرم های اهل بیت علیهم السلام که ولی نعمت هر شهر هستند.

وی با بیان اینکه پیامبر(ص) فرمودند در تجارت باید از ربا، دروغ، قسم، تعریف بی‌جا از جنس خود و مذمت از جنس مردم اجتناب کرد، افزود: عمل نکردن به احکام تجارت موجب ورود مال حرام به جامعه می‌شود که یکی از آثار آن تبعیت نکردن و کشتن امام است از این رو امام حسین علیه السلام به لشکر عمر سعد فرمودند شما شکمتان از حرام پر شده است که حرف من در شما تأثیر ندارد و به جنگ امام آمده اید.

نوشته های مشابه
ادامه تونل غدیر در اختیار شهروندان قرار گرفت
نقش مؤثر شهرداری در شکوفایی عمرانی قم/ اطراف جمکران تناسبی با جایگاه مسجد ندارد
افزایش بودجه فرهنگی شهرداری قم/ طرح جامع جمکران تدوین شود
توقف ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حاشیه شهر قم
قم به کلان‌شهری قابل‌احترام تبدیل‌ شده است
تحقق ۱۰۵ درصدی درآمد شهرداری قم در سال ۱۴۰۲
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.