تأکید اسلام بر فقرزدایی و تأمین زندگی دنیوی/ بی برنامگی اقتصادی خانمان‌سوز است

حجت‌الاسلام رفیعی با بیان اینکه دین اسلام بر فقرزدایی و تأمین زندگی دنیوی تأکید دارد، گفت: بی‌برنامگی در امور اقتصادی و معیشتی بدتر از فقر است و عده‌ای با سوء تدبیر در هزینه‌ها باعث فقر و بدبختی خود می‌شوند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
تأکید اسلام بر فقرزدایی و تأمین زندگی دنیوی/ بی برنامگی اقتصادی خانمان‌سوز است
شناسه : 35751 | انتشار : ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی طی سخنانی در روز میلاد امام حسن مجتبی علیه‌السلام در حرم بانوی کرامت، اظهار کرد: یکی از ابعاد مهم زندگی امام حسن علیه‌السلام، فقرزدایی و رسیدگی به امور مستمندان و فقرا بود که امر بسیار مهمی است.

وی افزود: بسیاری از خانواده‌ها دچار بحران مالی هستند و بسیاری از کسب‌وکارها تعطیل‌شده‌اند و حتی هتل‌ها و مسافرخانه‌ها با تعطیلی روبه‌رو هستند و با آسیب‌های جدی مواجه شده‌اند.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در کشور ایران آسیب‌ها به خاطر تحریم و گرانی و… مضاعف است و اجناس گران شده و کاسبی‌ها نیز تعطیل‌شده است.

سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: احسان و نیکی جزو سیره همه اهل‌بیت(ع) بوده است اما امام حسن علیه‌السلام به کریم بودن شهرت دارند.

رفیعی یادآور شد: دین اسلام بر فقرزدایی و تأمین زندگی دنیوی تأکید دارد و از طرفی با تکدی گری و بیکار تربیت کردن افراد و دست‌درازی مقابل دیگران مخالف است و برای فقرزدایی در دین توصیه‌هایی شده است.

وی افزود: تشویق به کار در راستای فقرزدایی از اولین توصیه‌های دین اسلام است، انسان نباید کار را عار بداند و انبیاء هم شغل چوپانی داشتند. کار کردن عقل و خرد انسان را افزایش می‌دهد در حالی‌که بی‌کاری مایه کسالت است.

رفیعی در ادامه گفت: فقرپوشی در دین اسلام توصیه‌شده است و باید انسان قناعت‌ پیشه کند و برای هر چیزی اظهار فقر نکند چراکه اظهار فقر در حقیقت نشانه از بین رفتن عزت‌نفس انسان است.

استاد حوزه علمیه اظهار کرد: برنامه‌ریزی در امور اقتصادی و معیشتی سومین توصیه دین اسلام در راستای فقرزدایی در زندگی است چراکه فقر و غنا همواره در تاریخ بوده است و نباید چشم و هم‌چشمی رواج پیدا کند و مشکل اینجاست که همه انسان‌ها می‌خواهند همه‌چیزشان مثل همدیگر باشد.

وی تأکید کرد: بر اساس روایت، بی‌برنامگی در امورات اقتصادی و معیشتی بدتر از فقر است و خانمان‌سوز است و عده‌ای با سوء تدبیر در هزینه‌ها باعث فقر و بدبختی خود می‌شوند.

عضو هیئت‌علمی جامعه المصطفی خاطرنشان کرد: اعتدال در مصرف و اجتناب از اسراف یکی از موانع بزرگ فقر است چراکه با اسراف و خروج از مسیر اعتدال تمام اموال انسان به هدر خواهد رفت.

رفیعی افزود: منابع مالی اهل‌بیت(ع) و فقرزدایی در سیره خاندان عصمت و طهارت و همچنین شیوه انفاق اهل‌بیت(ع) در زندگی به‌درستی در کتب تبیین شده است که دارای الگو بخشی در جامعه اسلامی است.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید برای محصولات کشاورزی برنامه داشته باشند و این‌گونه نباشد یک سال پیاز و یک سال هندوانه فاسد شود و سال دیگر همین پیاز و هندوانه کمیاب و گران شود.

سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: منابع مالی امام حسن علیه‌السلام، مزارع، باغات، موقوفات پدر گرامی‌شان، هدایای مردم و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت و وجوهات شرعیِ بود که از همین منابع مالی انفاق می‌کردند.

وی در پایان گفت: مواسات، مساوات و ایثار سه عمل بسیار مهمی هستند که با هم فرق می‌کند چراکه مواسات یعنی بخشش بخشی از اموال به دیگران، مساوات یعنی تقسیم‌بندی مساوی بین خود و دیگران و ایثار یعنی اعطای تمام آن چیزی که خود احتیاج داریم که امام حسن علیه‌السلام مواسات را به‌صورت دائمی و دو بار در زندگی مساوات و در زمان‌های مختلفی نیز ایثار می‌نمودند و باید این نوع کمک کردن‌ها در جامعه فرهنگ‌سازی شود.

نوشته های مشابه
برگزیدگان ششمین کنگره شعر مواهب در قم معرفی شدند
پوستر سوگواره ملی «روضه‌های داستانی» در قم رونمایی شد
برگزاری مراسم احیای قدر در ۳۰ بقعه شاخص قم
تعطیلی سینماهای قم در شب‌های قدر
دستور ویژه شهردار قم برای ترمیم آسفالت‌های تخریب‌شده بر اثر نزولات آسمانی
جزئیات سرویس‌دهی ناوگان اتوبوس‌رانی قم در شب‌های قدر
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.