مشارکت شهرداری در ساماندهی اسماعیل‌آباد

شهرداری قم با همکاری دیگر دستگاه‌ها، در طرح ساماندهی اسماعیل‌آباد و جابه‌جایی ساکنان آن مشارکت می‌کند، محله‌ای که بیشتر جمعیت آن را اتباع خارجی تشکیل داده و دارای کمترین امکانات در حوزه‌های مختلف بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
مشارکت شهرداری در ساماندهی اسماعیل‌آباد
شناسه : 35070 | انتشار : ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، محله اسماعیل‌آباد یکی از سکونتگاه‌های غیررسمی کلانشهر قم است که از ۳۵ سال قبل ایجادشده و در اینجا ساکنانش به‌صورت غیرمجاز خانه‌هایی را بنا نهاده‌اند که امروز از استانداردهای لازم برخوردار نیست.

بیشتر جمعیت اسماعیل‌آباد را اتباع خارجی تشکیل داده و این منطقه دارای کمترین امکانات در حوزه‌های مختلف بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی است و وضعیت نابسامان آن دل هر رهگذری را می‌زند.

از چند سال گذشته مسئولان استان قم به فکر جابه‌جایی اسماعیل‌آباد و سامان‌دهی آن به‌ویژه در موضوع ساخت‌وسازهای استاندارد و سایر معضلات و آسیب‌های اجتماعی برآمده‌اند.

در آخرین جلسه‌ای که ابتدای سال ۱۴۰۰ با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی در حضور استاندار قم و سایر مسئولان و متولیان شهری برگزار شد، بر تسریع در جابه‌جایی محله اسماعیل‌آباد و اجرای آن در کمترین زمان ممکن تأکید شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم در این نشست با اشاره به فعالیت‌های شهرداری در ساماندهی سکونتگاه‌های غیرمجاز از جمله حلبی‌آباد بر همکاری در ساماندهی اسماعیل‌آباد نیز تأکید کرد.

غلامرضا جانقربان با بیان اینکه در موضوع ساماندهی محله اسماعیل‌آباد هر تصمیمی که کارگروه مربوطه بگیرد شهرداری نیز همراهی لازم را دارد، افزود: با توجه به مسائل و مشکلات متعدد شهری که اسماعیل‌آباد برای شهر قم ایجاد کرده جابه‌جایی و ساماندهی آن یک ضرورت است.

جابه‌جایی اسماعیل‌آباد در راستای محرومیت‌زدایی

وی تصریح کرد: شهرداری در سال‌های گذشته توجه ویژه‌ای بر ساماندهی حاشیه‌های شهر داشته و این مهم نیز در بخش‌های مختلف با همکاری دستگاه‌های متولی به‌خوبی محقق شده است.

استاندار قم نیز با اشاره به طرح جدید برای رفع محرومیت‌زدایی از محله اسماعیل‌آباد، از جابه‌جایی این محله خبر داد و گفت: تاکنون اقدامات خوبی برای محله اسماعیل‌آباد صورت گرفته و امیدواریم در کمترین زمان به نتیجه مثبت دست‌یابیم.

بهرام سرمست اضافه کرد: در تفاهمی که با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) داشتیم با تفاهم صورت گرفته، قرار شد ازنظر زمین‌های پشتیبان و ایجاد زیرساخت‌ها ستاد بازآفرینی شهری را در ساماندهی محله اسماعیل‌آباد همراهی کنند.

اسماعیل‌آباد بیش از ۹۰۰ نفر جمعیت دارد

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم نیز به مشکلات محله اسماعیل‌آباد و مالکانی که در زمین‌های تصرفی در این منطقه سکونت پیداکرده‌اند، اشاره کرد و یادآور شد: در این زمینه جلساتی در استان تشکیل‌شده و تأکید ما در راستای احیای محله است.

حسن صبوری با بیان اینکه محله اسماعیل‌آباد در منطقه پنج شهرداری قم واقع‌شده است، خاطرنشان کرد: این محله حدود ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته به‌صورت غیرقانونی توسط مهاجران به‌صورت غیرقانونی تصرف‌شده و حتی مالکانی که سال‌های گذشته فوت کردند وقتی مشاهده می‌کنند، افراد بی‌بضاعت اینجا ساکن شده‌اند در آن مقطع اجازه سکونت داده بودند و امروز صورت نابسامان شهری، ظهور و بروز کرده است.

وی اضافه کرد: جمعیتی که در محله اسماعیل‌آباد سکونت دارند بیش از ۹۰۰ نفر شامل ۱۷۹ خانوار و ۱۱۱ قطعه ساختمانی است که از تابعیت‌های ساکنان محله ۲۲ درصد ایرانی و ۷۷ درصد اتباع خارجی افغانستان هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم در مورد وضعیت اشتغال اهالی محله اسماعیل‌آباد، تصریح کرد: بر اساس آمار موجود ۳۱ درصد مشغول به کار، ۶۹ درصد بدون فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه تمام معابر این محله خاکی است، عنوان کرد: اسماعیل‌آباد با توجه به نزدیکی به مسجد مقدس جمکران چهره ناخوشایندی را ایجاد کرده که ازجمله آن می‌توان به کوچه‌های خاکی، فاضلاب‌های رهاشده و ساخت منازل غیراستاندارد با استفاده از مصالح بازیافتی اشاره کرد.

صبوری از دیگر مشکلات مهم محله اسماعیل‌آباد را وجود آسیب‌های اجتماعی در این محله، نبود امکانات رفاهی، ورزشی، نبود امکانات بهداشتی و درمانی عنوان کرد.

تأمین زیرساخت‌ها برای جابه‌جایی اسماعیل‌آباد توسط وزارت راه و شهرسازی

معاون وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به اهمیت جابه‌جایی این سکونتگاه غیررسمی، اظهار داشت: تأمین زیرساخت و خدمات پشتیبانی محله اسماعیل‌آباد قم و بافت مسکونی توسط وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شود.

مهدی عبوری اظهار داشت: ساخت واحدهای مسکونی مقاوم و استاندارد در محله اسماعیل‌آباد نیز توسط وزارت راه و شهرسازی، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، خیرین و استانداری قم انجام می‌شود.

وی با اشاره به طرح امامزاده چهل اختران شهر قم نیز بیان کرد: در ۱۰ سال گذشته مراحل اجرایی این طرح در حال طی شدن است که تملک آن از سوی دولت به نمایندگی استانداری، راه و شهرسازی و شهرداری قم انجام‌شده است.

نوشته های مشابه
اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم در سال ۱۴۰۳
واکنش رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری به پلمب چاه‌های آبیاری فضای سبز/ بخش قابل‌توجهی از فضای سبز قم نابود می‌شود
مناطق برتر در حوزه مدیریت بحران شهرداری قم مشخص شدند
پاک‌سازی حریم شهر توسط دانش‌آموزان قمی
آئین‌نامه نظام آراستگی شهرداری قم ابلاغ شد
تملک ۲۵۰ ملک در منطقه هفت شهرداری قم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.