سرپرست حوزه هنری قم:

بعضی نگاه تزئینی به هنر دارند/ هنر را باید به مطالبه عمومی تبدیل کرد

سید مهدی سیدین‌نیا در مراسم معارفه‌اش به‌عنوان سرپرست حوزه هنری استان قم به بیان نظرات خود در حوزه فرهنگ و هنر پرداخت.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
بعضی نگاه تزئینی به هنر دارند/ هنر را باید به مطالبه عمومی تبدیل کرد
شناسه : 265 | انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۱   پرینت

به گزارش پایگاه خبری «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان قم، سید مهدی سیدین‌نیا در مراسم معارفه‌اش به‌عنوان سرپرست حوزه هنری استان قم که ظهر چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۷ در سالن سوره حوزه هنری قم برگزار شد، نظرات خود را در حوزه فرهنگ و هنر را تشریح کرد.

وی ضمن تشکر از حاضران در مراسم متذکر شد: اگر کسی مسئولیتی بر عهده‌اش بگذارند و او بپذیرد با این علم که از عهده‌اش برنمی‌آید فعل حرامی انجام داده‌ است. ان شاءالله که بنده از پس این مسئولیت بربیایم.

سیدین‌نیا خدمت به حضرت معصومه(س) را افتخاری بزرگ دانست و گفت: احساس خوبی دارم که در قم در جوار کریمه اهل بیت خدمت کنم. از حضور آقای معلمی و زحماتش در حوزه هنری قم تشکر می‌کنم. ایشان برادر خوب و مومن و صریح و آزاده ما بوده و هستند و امیدوارم در پست و جایگاه جدید هم موفق باشند.

سرپرست حوزه هنری قم متذکر شد: هنر در تحقیقاتی که انجام شده نقش مهی در پیشرفت و توسعه دارد. اخیرا رهبر معظم انقلاب، سند پیشرفت و تمدن ایرانی و اسلامی را ابلاغ کردند. باید سؤال کرد نقش هنر در این پیشرفت چیست؟

وی افزود: پنج محور اساسی این سند دارد که باید به بحث گذاشته‌ شود تا مشخص شود که نقش هنر در این میان چیست. ادعای ما این است که هنر مسیر پیشرفت و تمدن است، این ادعای بزرگی است که ما به آن باور داریم و برای اثباتش به مواردی در تاریخ می‌توانیم اشاره کرده و به آنها استناد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید نگاه کاربردی به هنر داشت افزود: در این روزگار، هنر از زندگی مردم فاصله گرفته و تا حدودی به حاشیه رفته‌ است. وقتی هم سخنی از آن به میان می‌آید بیشتر یک نگاه تزئینی است که اگر هنر نباشد هم بهتر است. این نگاه از سر جهل و عدم شناخت است.

سیدین نیا در ادامه به بحث ایجاد تقاضا برای اثر هنری پرداخت و گفت: اگر بتوانیم هنر را به عنوان مطالبه عمومی مطرح کنیم اتفاقات خوبی برایش می‌افتد. مثالش حماسه و حرکت عظیم اربعین است. در این موج خروشان مردم چه حماسه‌ای می‌آفریده می‌شود؟ پس باید تقاضا ایجاد شود. تقاضا هم وقتی ایجاد می‌شود که نیازی ایجاد شود. وقتی این نیاز احساس نشود، مطالبه عمومی هم شکل نمی‌گیرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: آنچه می‌تواند ما را در این مسیر قرار بدهد یک مرکز تولید فکر و اندیشه است. رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «فرآیند تولید فرهنگی شامل سه مرحله تولید، توزیع و رسیدن به دست و گوش مخاطب است». البته زیرساخت‌ها هم باید برای این مسیر فراهم شود که اگر فراهم نشود ما را زمین‌گیر می‌کند و دچار یک روزمرگی می‌شویم. برای رسیدن به اینها تلاش مضاعف و مطالبه عمومی لازم است.

نوشته های مشابه
ادامه تونل غدیر در اختیار شهروندان قرار گرفت
نقش مؤثر شهرداری در شکوفایی عمرانی قم/ اطراف جمکران تناسبی با جایگاه مسجد ندارد
افزایش بودجه فرهنگی شهرداری قم/ طرح جامع جمکران تدوین شود
توقف ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حاشیه شهر قم
قم به کلان‌شهری قابل‌احترام تبدیل‌ شده است
تحقق ۱۰۵ درصدی درآمد شهرداری قم در سال ۱۴۰۲
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.