چهار اثر طبیعی قم ثبت ملی شد

شهر بیست/ مدیرکل میراث فرهنگی استان قم از ثبت چهار اثر طبیعی استان قم در فهرست آثار ملی خبر داد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
چهار اثر طبیعی قم ثبت ملی شد
شناسه : 11818 | انتشار : ۰۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۷   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم، حمید یزدانی عنوان کرد: در جلسه شورای عالی ثبت میراث طبیعی کشور که در بندر انزلی برگزار شد، از مجموع ۵ پرونده ارائه شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان قم به دبیرخانه شورای عالی میراث طبیعی ۴ اثر طبیعی از درختان کهنسال استان قم شامل درخت چنار کهنسال روستای بنابر، درخت چنار کهنسال روستای جمزقان، درخت توت کهنسال روستای امامزاده اسماعیل و درخت گردوی کهنسال روستای کرمجگان دارای ارزش‌های طبیعی در گستره ملی شناخته و در حافظه آثار ملی در حوزه میراث طبیعی ثبت شد.

مدیرکل میراث فرهنگی قم افزود: درخت چنار کهنسال روستای میم اثر طبیعی دیگر استان بود که دارای ارزش‌های طبیعی، شناخته شد اما با توجه به مداخلات کالبدی و ساخت و ساز در نزدیکی تنه درخت و امکان ورود آسیب به درخت ناشی از این مداخلات، مقرر گردید پس از ساماندهی و آزادسازی محیط درخت مجدداً در نشست آتی شورای عالی مطرح گردد.

یزدانی با بیان اینکه روستای بنابر از جمله روستاهای گردشگری قم است گفت:  وجود یک درخت کهنسال در یک منطقه، بدون شک جاذبه های فراوانی را برای مردم ایجاد می کند درخت کهنسال چنار روستای بنابر درختی بزرگ و تنومند است که در گذر زمان وارد فاز دیرزیستی خود شده است و به دلیل شرایط خوب درخت تغییرات زیستی خاصی نداشته است.

وی با اشاره به ثبت چنار کهنسال روستای جمزقان گفت: تنه این درخت کهنسال به دلیل سن بالا بخش قابل توجهی از آن خالی شده است این درخت با تنه ای قطور خود جلوه خاصی به محله حسینیه روستا داده است.

مدیرکل میراث فرهنگی قم افزود:  روستای امامزاده اسماعیل واقع در بخش کهک به دلیل وجود امامزاده واجب التعظیم و داشتن آب و هوای مناسب یکی از جاذبه های گردشگری استان قم است که درخت کهنسال توت روستای امامزاده اسماعیل یکی دیگر از آثار طبیعی استان بود که در فهرست ملی به ثبت رسید.

یزدانی گفت: درخت گردو کهنسال روستای کرمجگان به دلیل قرار گرفتن در محوطه امامزاده نورعلی این روستا در نظر محلی های منطقه محبوب و محترم گشته است، نگهداری از درخت یک وظیفه برای مردم منطقه محسوب می شود که با ثبت این درخت حفاظت از آن اهمیت بیشتری خواهد یافت.

نوشته های مشابه
اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم در سال ۱۴۰۳
واکنش رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری به پلمب چاه‌های آبیاری فضای سبز/ بخش قابل‌توجهی از فضای سبز قم نابود می‌شود
مناطق برتر در حوزه مدیریت بحران شهرداری قم مشخص شدند
پاک‌سازی حریم شهر توسط دانش‌آموزان قمی
آئین‌نامه نظام آراستگی شهرداری قم ابلاغ شد
تملک ۲۵۰ ملک در منطقه هفت شهرداری قم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.